Cea mai rapida modalitate de a prepara un dressing

Ne plac salatele foarte mult. Fie ca este vara, toamna sau iarna, in piete gasim tot felul de alimente proaspete si gustoase, numai bune de taiat si pus intr-o salata bogata, plina de arome si vitamine. Care este secretul unei salate gustoase? Dressingul, spunem noi (si multi altii).   

Cea mai rapida modalitate de a prepara un dressing

Acea emulsie aromata face ca salata sa se incadreze in categoria mancarurilor pe care le consumam intotdeauna cu mare pofta. Si pentru ca ne place sa fim si eficienti in bucatarie, astazi va invatam un truc rapid si inteligent pentru prepararea dressingului.
Daca pana acum obisnuiati sa pregatiti dressingul cu ajutorul unui bol si al telului, de acum incolo veti renunta complet la ele. Pentru prepararea emulsiei, aveti nevoie de un borcan si cateva ingrediente.
Pregatiti vinaigrette pentru salata voastra? Atunci puneti intr-un borcan uleiul de masline, otetul, sarea si piperul. Acoperiti borcanul cu capacul, strangeti bine si apoi agitati borcanul cat se poate de rapid timp de 30 de secunde. Voila! Dressingul e gata. V-am spus ca e simplu de tot, nu-i asa?
In functie de preparatul la care v-ati gandit, in dressing puteti adauga tot felul de ingrediente care sa-i dea un plus de aroma. De la usturoi, la mustar de Dijon, ceapa tocata fin sau iaurt si pana la parmezan, ardei iute si maioneza, orice este permis. Dati-va frau liber imaginatiei si jucati-va cu ingredientele pana obtineti gustul potrivit!
Si nu uitati sa aveti mereu la indemana un borcan atunci cand va apucati de gatit. :-)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise