Cea mai usoara modalitate de a curata un ou fiert

Iti face placere sa consumi oua fierte la micul dejun pentru ca iti ofera energia de care ai nevoie sa-ti incepi ziua? Pregatesti adesea o multime de aperitive delicioase cu oua pentru prietenii tai? Inseamna ca si tie iti va fi de mare ajutor acest sfat. Trucul urmator te va scuti de mult efort atunci cand alegi sa pregatesti oua fierte.    

Cea mai usoara modalitate de a curata un ou fiert

Fie ca alegi sa le fierbi astfel incat sa fie foarte tari, fie ca preferi varianta putin mai moale, aceasta modalitate de a coji ouale te va ajuta sa economisesti timp si te va scuti de stresul obisnuit. Banuim ca si tie ti s-a intamplat sa fierbi acest aliment, sa incerci sa il cureti si sa te alegi cu un ou total neuniform, cu gaurele pe suprafata sa. De acum inainte nu va trebui sa te mai confrunti cu aceasta problema in bucatarie. Iata cum se curata un ou repede si usor, fara batai de cap.
Scoate oul din frigider cu 4-5 minute inainte de a-l pune la fiert. Atunci cand apa da in clocot, pune-l inauntru cu grija si lasa-l acolo in functie de ce consistenta doresti sa aiba la final. Dupa ce oul e gata, pune-l intr-un bol pe care l-ai umplut cu apa la temperatura camerei si lasa-l acolo 3-4 minute. Sparge oul de marginea bolului si curata-l de coaja sub apa. Astfel, apa te va ajuta sa-l cureti mai usor de coaja, dar si de membrana protectoare, iar tu te vei alege cu un ou perfect, tocmai bun de servit.
Simplu, nu-i asa? Voi ce alte trucuri de bucatarie mai cunoasteti?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise