Daca iubiti fructele de avocado, atunci cu siguranta ati dat si peste unele necoapte. 

De asemenea, sigur ati dat si peste cele coapte, numai bune de a fi consumate, dar care au un pret mai mare, aproape dublu fata de cele necoapte.

Ei bine, exista cateva metode prin care puteti sa grabiti procesul de coacere al fructelor de avocado. 

In primul rand, evitati sa bagati fructul la microunde, nu este deloc o solutie buna si nu veti fi multumiti de rezultat. 

In schimb, cele 3 metode de mai jos sunt ideale.  


1. Punga de hartie si banana  

Este cea mai simpla metoda, pur si simplu se pune fructul intr-o punga de hartie de culoare inchisa alaturi de o banana coapta (se poate folosi si o rosie sau un mar).

Se lasa 1-3 zile, timp in care etilena, un gaz emanat de banane (mere sau rosii), accelereaza procesul de coacere al avocado-ului.

Tineti minte ca daca puneti avocado se va coace si mai repede daca in punga sunt mai multe banane sau mere.

2. 10 minute la cuptor

Nu este cea mai buna metoda, dar este cea mai eficienta atunci cand va grabiti.

Se inveleste fructul in folie de aluminiu si se lasa timp de 10 minute, poate chiar mai putin, in cuptorul incins. Astfel, miezul se inmoaie, chiar daca nu va avea acelasi gust ca un avocado copt prin prima metoda.

3. Punga cu faina 

O metoda si mai eficienta de a coace un avocado, este punga cu faina. 

Se ia o punga de hartie si inauntru se pune o cana de faina. Fructul de avocado se pune inauntru, iar punga se inchide cat mai bine. In 2 zile veti avea cel mai bun avocado.

Un minus ar fi ca fructul va fi plin de faina, dar acest minus se rezolva cu un servetel umed. 

Iata si 10 retete pe care le puteti face cu avocado copt.

Sursa foto: healthherbs365.com

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    kok miori, 12 aprilie 2016

    Cel mai bine se inmoaie intr-o punga de hartie si un mar cu avocado impreuna/