Cele mai comune greseli pe care le facem cand pregatim carne la gratar

Desi poate parea simplu, prepararea alimentelor la gratar nu-i chiar cel mai usor metoda de a gati. Insa cu putina atentie la detalii si respectarea catorva pasi simpli, va garantam ca veti transforma o masa obisnuita intr-o experienta culinara deosebita!  

Cele mai comune greseli pe care le facem cand pregatim carne la gratar

Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le facem cand pregatim preparate la gratar:

1. Nu cureti bine gratarul

Cu toate ca uneori curatatul gratarului ne poate da batai de cap, trebuie neaparat sa respectam acest prim pas pentru ca rezultatul final sa fie delicios. Reziduurile acumulate pe gratiile gratarului pot afecta gustul preparatelor si le pot favoriza lipirea lor de gratar. Cel mai bine este sa curatati gratarul cat inca este cald, caci va fi mult mai usor sa indepartati resturile de mancare. Dupa ce l-ati curatat bine, nu mai trebuie decat sa il ungeti cu putin ulei pentru a fi pregatit pentru urmatoarea data cand il veti folosi.

2. Stingi flacarile

Flacarile pot da un gust mai bun fripturii daca sunt controlate! Insa nimanui nu ii place o friptura arsa in intregime, nu-i asa? Asa ca ai grija sa inabusi flacarile care scot fum dens.
Daca iti doresti o friptura aromata, rezista tentatiei de a muta friptura pe o alta parte a gratarului daca se formeaza mici flacari de la grasimea scursa.

3. Folosesti sos doar dupa ce friptura este gata

Daca scufunzi friptura in sos de barbecue dupa ce o scoti de la gratar vei pierde savoarea inconfundabila a sosului. Cel mai indicat este sa adaugati cate putin sos in timp ce carnea este pe gratar, ma ales daca vi se pare ca friptura devine uscata.

4. Tai friptura imediat ce este gata

Chiar daca pofta nu iti da pace, nu este indicat sa tai friptura imediat ce ai luat-o de pe gratar. Las-o sa se odihneasca putin! Iti garantam ca va fi mult mai gustoasa. Ca regula generala, cu cat mai mari sunt bucatile de friptura, cu atat creste si timpul pe care trebuie sa il astepti.

5. Nu condimentezi suficient preparatul

Indiferent cat de asezonat ar fi exteriorul unei fripturi, interiorul poate fi lipsit de gust. Amesteca 6 linguri de ulei de masline cu 2 linguri de patrunjel proaspat tocat, sare si piper. Lasa carnea sa stea in acest amestec o vreme, pentru ca mirodeniile sa patrunda bine si in interior.

Sursa articol: www.menshealth.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise