Cele mai comune greseli pe care le facem cand pregatim carne la gratar

Desi poate parea simplu, prepararea alimentelor la gratar nu-i chiar cel mai usor metoda de a gati. Insa cu putina atentie la detalii si respectarea catorva pasi simpli, va garantam ca veti transforma o masa obisnuita intr-o experienta culinara deosebita!  

Cele mai comune greseli pe care le facem cand pregatim carne la gratar

Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le facem cand pregatim preparate la gratar:

1. Nu cureti bine gratarul

Cu toate ca uneori curatatul gratarului ne poate da batai de cap, trebuie neaparat sa respectam acest prim pas pentru ca rezultatul final sa fie delicios. Reziduurile acumulate pe gratiile gratarului pot afecta gustul preparatelor si le pot favoriza lipirea lor de gratar. Cel mai bine este sa curatati gratarul cat inca este cald, caci va fi mult mai usor sa indepartati resturile de mancare. Dupa ce l-ati curatat bine, nu mai trebuie decat sa il ungeti cu putin ulei pentru a fi pregatit pentru urmatoarea data cand il veti folosi.

2. Stingi flacarile

Flacarile pot da un gust mai bun fripturii daca sunt controlate! Insa nimanui nu ii place o friptura arsa in intregime, nu-i asa? Asa ca ai grija sa inabusi flacarile care scot fum dens.
Daca iti doresti o friptura aromata, rezista tentatiei de a muta friptura pe o alta parte a gratarului daca se formeaza mici flacari de la grasimea scursa.

3. Folosesti sos doar dupa ce friptura este gata

Daca scufunzi friptura in sos de barbecue dupa ce o scoti de la gratar vei pierde savoarea inconfundabila a sosului. Cel mai indicat este sa adaugati cate putin sos in timp ce carnea este pe gratar, ma ales daca vi se pare ca friptura devine uscata.

4. Tai friptura imediat ce este gata

Chiar daca pofta nu iti da pace, nu este indicat sa tai friptura imediat ce ai luat-o de pe gratar. Las-o sa se odihneasca putin! Iti garantam ca va fi mult mai gustoasa. Ca regula generala, cu cat mai mari sunt bucatile de friptura, cu atat creste si timpul pe care trebuie sa il astepti.

5. Nu condimentezi suficient preparatul

Indiferent cat de asezonat ar fi exteriorul unei fripturi, interiorul poate fi lipsit de gust. Amesteca 6 linguri de ulei de masline cu 2 linguri de patrunjel proaspat tocat, sare si piper. Lasa carnea sa stea in acest amestec o vreme, pentru ca mirodeniile sa patrunda bine si in interior.

Sursa articol: www.menshealth.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor