O marinata buna ne ajuta sa obtinem o friptura delicioasa si suculenta, exact ca la restaurant. Insa pregatirea marinatei nu este pe atat de usoara pe cat am vrea sa credem, iar de multe ori nici nu constientizam greselile pe care le facem. Pentru a veni in ajutorul vostru, aveti mai jos cele mai frecvente greseli in pregatirea marinatei si cum le puteti corecta:
 
1. Prea multe ingrediente
 
Nu este recomandat sa adaugi toate ingredientele pe care le gasesti in camara in marinata pe care o pregatesti. Marinata trebuie sa aiba o aroma intensa si un ingredient definitoriu - asadar, rezistati tentatiei de a adauga cat mai mult condimente! Scopul principal al marinatei este de a pune in valoare gustul proteinelor, iar cu siguranta vei dori sa simti gustul acelei fripturi, acelui tofu etc.

2. Sare sau acid in exces
 
O alta greseala comuna este folosirea unei cantitati exagerate de sare. Marinata trebuie sa stea la macerat impreuna cu carnea pentru cateva ore, pentru ca usturoiul, ierburile aromatice sau uleiurile sa dea un gust si o aroma aparte carnii. Sarea si acidul in exces fac ca alimentele sa fie uscate, asadar aveti grija la cantitati!
 
3. O cantitate mica de ingrediente
 
Foloseste ierburi aromatice si condimente pentru a crea o aroma intensa; nu uita de usturoi si ceapa!

4. Fara grasime
 
Grasimea ajuta la transferarea aromei mult mai usor, asa ca nu va feriti sa o folositi la marinate. Uleiul de canola, uleiul vegetal sau uleiul de nuci sunt numai bune pentru a fi folosite.
 
5. Graba
 
Marinarea este un proces, asa ca acorda-i timpul necesar. Majoritatea retetelor presupun sa lasam carnea la macerat timp de cateva ore, pentru a avea un gust bun. Daca sunteti presati de timp, lasati friptura la temperatura camerei si "masati-o" pentru ca marinata sa patrunda mai repede.

6. Pastrati jumatate si nu refolositi!
 
Cea mai mare greseala pe care o putem face cand pregatim marinata este sa refolosim marinata. Daca doriti sa adaugati peste friptura marinata, faceti bine si opriti-va de la inceput jumatate din compozitie, caci altfel riscati sa contaminati carnea gatita cu bacterii de tipul Salmonella.

Sursa articol: www.bonappetit.com
Sursa foto: www.flickr.com
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Diana, 28 iulie 2015

    Cea mai comuna greșeala e ca este numita marinată, cand ea, de fapt, se numește marinadă. Marinată este carnea care a stat in marinadă..

  • Fara foto

    Ctin, 04 iulie 2015

    Constat ca persistati sa nu-mi postati comentariile. Pot avea un raspuns? Doamna Sidy, e trist ce faceti.

  • Fara foto

    Violeta Luminita Ghibanescu, 30 iunie 2015

    Bine gândit !

  • Fara foto

    david claris, 30 iunie 2015

    Informatii importante , sper sa continuati !!!

  • Fara foto

    Lucia Donna, 29 iunie 2015

    sunt utile sfaturile privind marinarea carnii nu intotdeauna reusim aromare intensa facem totul in graba