Arrabbiata e un tip de sos roman preparat din usturoi, rosii, busuioc, chili si ulei de masline. “Penne All'arrabbiata” inseamna “penne nervoase”, denumite asa dupa iutimea ardeiului. De obicei, acest tip de sos se foloseste cu pene sau rigatoni.
Iata cum se prepara:

Ingrediente:
1 catel de usturoi
chili
busuioc
ulei de masline
rosii in cutie

Mod de preparare:
Intr-o tigaie, incalziti putin ulei. Adaugati usturoiul si caliti-l putin, pana capata o culoare aurie. Apoi, adaugati rosiile din cutie, sare si chili dupa gust. Lasati sa fiarba cam 20-25 de minute. Intre timp, fierbeti pastele si, la sfarsit, serviti-le alaturi de sos, nu inainte sa presarati putin busuioc proaspat deasupra.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Marius Leonard Degeratu, 08 mai 2015

    bun

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Felicitari !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    Un sos cuadevarat deosebit .

  • Fara foto

    veronica, 04 august 2009

    Felicitari pentru articol. Un sos foarte bun si usor de preparat.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 04 august 2009

    Sosurile picante sunt preferatele mele .Felicitari pentru articol

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

    Grozav. Multumim!

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

    big58! Esti grozav! Si sosul...:)

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

    Acest sos este usor de preparat si este foarte bun.

  • crystyn@

    Crystyna (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Îmi place şi mie să fac acest sos, deoarece usturoiul e o minune de gust!

  • Fara foto

    big58 (Bucatar) , 27 iulie 2009

    Am sa va dau o reteta de la mama ei de acasa... cunoscute in zona Napoli, Pastele alla marinara, sper sa va placa la nebunie... procurati-va din timp urmatoarele ingrediente: 300 gr paste scurte 1 ceapa 1 ardei iute 3 catei usturoi 3 file ansoa in ulei 100 ml vin rosu sec 1 1/2 conserve rosii de 400 gr fiecare 7-8 masline verzi 1 lingurita oregano uscat 6 frunse busuioc proaspat 3 linguri ulei masline sare, piper, chili Ajunge suficient pentru 4 portii. Preparare 1.Fierbeti pastele in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Scurgeti-le. 2.Intr-o tigaie mai inalta caliti ceapa tocata marunt in ulei. Cand s-a inmuita adaugati usturoiul, ardeiul iute si ansoa toate tocate cat mai marunt. Mai caliti 1-2 minute. 3.Stingeti totul cu vin si lasati la fiert cca 3 minute, pana vinul scade aproape de tot. 4.Adaugati rosiile din conserva strivite cu furculita, oregano, maslinele taiate felii, putina sare (atentie, ansoa si maslinele sunt sarate) si piper. Lasati sa fiarba la foc mediu, amestecand din cand in cand cca 15-20 minute, pana sosul se ingroasa un pic. 5.Stingeti focul si adaugati busuiocul tocat. Gustati sosul si potriviti de sare si piper. Daca doriti mai picant adaugati si chili . 6.Adaugati pastele si amestecati bine. 7.Serviti stropit cu putin ulei de masline si presarat cu parmezan . Pe toata durata prepararii trebuie sa sacultati musai urmatoarele melodii: • Ana Gabriel - Un viejo Amor • Ana Gabriel - Valentin de la sierra • Ana Gabriel - Paz en este amor • Ana Gabriel - Me equivoque contigo • Ana Gabriel - El gallo de oro • Ana Gabriel - Que Hare Sin Ti • Ana Gabriel - No Sabes • Ana Gabriel - Mexico Lindo Y Queridocielito Lindo • Ana Gabriel - Dos Locos De Amor • Ana Gabriel - De Aqui Para Alla Deci... Pofta buna... !!!

  • Fara foto

    Mariana Eliza, 24 iulie 2009

    Pentru ardeleni si nu numai : adaugati in sos 2-3 lingurite de zahar(sau dupa gust). Eu fierb pastele mai putin decat a la dente, le scurg si le fierb in continuare in sos pana sunt a la dente. Daca sosul este prea gros, se adauga 3-4 linguri din apa in care au fiert. Fierte in sos, pastele au un gust deoebit. Pastele nu le spal niciodata dupa ce au fost fierte, indiferent de sosul cu care la prepar. Doar le scurg(in strecuratoare) bine de apa.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    A mai spus cineva aici "prea picant pentru stomacul meu",il eliminam,pe chili si mancam.Super bune .

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    In familia mea se mananca picant iar sosul e excelent.

  • Fara foto

    livia c., 23 iulie 2009

    Sosul este excelent! M-ai cucerit !

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

    Prea picant pentru stomacul meu. In rest,este ok.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

    Este un sos foarte delicios si se prepara foarte usor...

  • Fara foto

    vera, 22 iulie 2009

    Pt cei ce iubesc ardeiul iute, picantul in general, sosul ''arrabbiata'' este divin, in general nu lipseste de pe masa italianului cel putin 1 data pe saptamana; eu personal pregatesc in alt mod: oparesc rosiile in apa fierbinte cam 10 minute, le tai felii eliminand prima pielita si semintele; calesc usturoiul in ulei adaug rosiile felii, coc cam 15-20 minute, pana se evapora apa, adaug sare si ardeiul iute faramitat, adaug pasta fiarta si scursa de apa, servesc in farfurii si presar parmezan de capra;

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

    Foarte interesant acest articol,felicitari.