Sosul marinara (in italiana “salsa marinara” sau “salsa alla marinara”) e un tip de sos de rosii care isi are originea in Napoli, dupa ce spaniolii au adus rosiile din Lumea Noua. Cuvantul “marinara” e derivat de la “marinaro”, care in italiana inseamna “al marii”.
De regula, sosul marinara se foloseste alaturi de paste precum spaghetele, pennele sau fusilii. Baza sosului e facuta traditional din ulei de masline, rosii coapte, usturoi si ierburi aromate.

Iata o reteta de marinara:

Ingrediente:
500 gr rosii in bulion
250 ml vin rosu
4-5 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
1 lingura oregano uscat
1 lingura busuioc uscat
1 lingura cimbru uscat
1 lingura rozmarin uscat
sare, piper, dupa gust

Mod de preparare:

Usturoiul se taie felii subtiri si se prajeste cateva minute in uleiul de masline. Apoi, se adauga rosiile in bulion, vinul, oregano, busuiocul, cimbrul, rozmarinul, sarea si piperul si se fierb la foc mic timp de o ora. Se amesteca din cand in cand. Se serveste peste spaghete.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    andipanda, 29 mai 2016

    Carmenela,jos palaria pt.observatii.Eu folosesc anchoa.

  • Fara foto

    violeta ilie (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2012

    Foarte bun! Poate fi pastrat si pentru iarna ,sterilizat?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    O reteta super !

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Am sa fac si eu reteta asta. Usor si rapid

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 august 2009

    Cred ca iese un sos foarte aromat,dupa cate mirodenii are.

  • carmenela

    carmenela (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

    Vroiam sa adaug ca acest sos este doar o baza pentru Marinara... pentru ca la el trebuie sa adaugati acel ingredient care ii da numele de Marinara si anume fructele de mare sau pestele... Fara fructe de mare sau peste este doar un simplu sos de rosii...

  • carmenela

    carmenela (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

    In toate retetele in care se foloseste vin acesta trebuie pus in tigaie inainte de sucul de rosii si trebuie lasat sa se evapore... Deci dupa ce se frige usturoiul sau ceapa sau carnea sau orezul se adauga vinul si la foc iute se lasa sa se evapore dupa care se pune sucul de rosii. In plus in orice sos de rosii trebuie adaugat un pic de zahar ca sa nu produca aciditate la stomac... Un sos de rosii nu are nevoie sa fiarba o ora, e prea mult... minimul este de 15 minute... Daca se fierb prea mult alimentele pierd proprietatile nutritive...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

    O reteta super-gustoasa,merita incercata.Felicitari pentru reteta.

  • crystyn@

    Crystyna (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Foarte uşor de făcut şi bun!!!

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Un sos simplu si gustos pentru paste!

  • Valentina Ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

    Cred ca este foarte gustos!!!!!