Sosul marinara (in italiana “salsa marinara” sau “salsa alla marinara”) e un tip de sos de rosii care isi are originea in Napoli, dupa ce spaniolii au adus rosiile din Lumea Noua. Cuvantul “marinara” e derivat de la “marinaro”, care in italiana inseamna “al marii”.
De regula, sosul marinara se foloseste alaturi de paste precum spaghetele, pennele sau fusilii. Baza sosului e facuta traditional din ulei de masline, rosii coapte, usturoi si ierburi aromate.
Iata o reteta de marinara:
Ingrediente:
500 gr rosii in bulion
250 ml vin rosu
4-5 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
1 lingura oregano uscat
1 lingura busuioc uscat
1 lingura cimbru uscat
1 lingura rozmarin uscat
sare, piper, dupa gust
Mod de preparare:
Usturoiul se taie felii subtiri si se prajeste cateva minute in uleiul de masline. Apoi, se adauga rosiile in bulion, vinul, oregano, busuiocul, cimbrul, rozmarinul, sarea si piperul si se fierb la foc mic timp de o ora. Se amesteca din cand in cand. Se serveste peste spaghete.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii