Sosul marinara (in italiana “salsa marinara” sau “salsa alla marinara”) e un tip de sos de rosii care isi are originea in Napoli, dupa ce spaniolii au adus rosiile din Lumea Noua. Cuvantul “marinara” e derivat de la “marinaro”, care in italiana inseamna “al marii”.
De regula, sosul marinara se foloseste alaturi de paste precum spaghetele, pennele sau fusilii. Baza sosului e facuta traditional din ulei de masline, rosii coapte, usturoi si ierburi aromate.
Iata o reteta de marinara:
Ingrediente:
500 gr rosii in bulion
250 ml vin rosu
4-5 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
1 lingura oregano uscat
1 lingura busuioc uscat
1 lingura cimbru uscat
1 lingura rozmarin uscat
sare, piper, dupa gust
Mod de preparare:
Usturoiul se taie felii subtiri si se prajeste cateva minute in uleiul de masline. Apoi, se adauga rosiile in bulion, vinul, oregano, busuiocul, cimbrul, rozmarinul, sarea si piperul si se fierb la foc mic timp de o ora. Se amesteca din cand in cand. Se serveste peste spaghete.
Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.
Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeuraIncingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Comentarii
Adaugă comentariu