Cele mai faimoase sosuri de paste - Marinara

Sosul marinara (in italiana “salsa marinara” sau “salsa alla marinara”) e un tip de sos de rosii care isi are originea in Napoli, dupa ce spaniolii au adus rosiile din Lumea Noua. Cuvantul “marinara” e derivat de la “marinaro”, care in italiana inseamna “al marii”.

Cele mai faimoase sosuri de paste - Marinara

De regula, sosul marinara se foloseste alaturi de paste precum spaghetele, pennele sau fusilii. Baza sosului e facuta traditional din ulei de masline, rosii coapte, usturoi si ierburi aromate.

Iata o reteta de marinara:

Ingrediente:

500 gr rosii in bulion

250 ml vin rosu

4-5 catei de usturoi

2 linguri ulei de masline

1 lingura oregano uscat

1 lingura busuioc uscat

1 lingura cimbru uscat

1 lingura rozmarin uscat

sare, piper, dupa gust

Mod de preparare:

Usturoiul se taie felii subtiri si se prajeste cateva minute in uleiul de masline. Apoi, se adauga rosiile in bulion, vinul, oregano, busuiocul, cimbrul, rozmarinul, sarea si piperul si se fierb la foc mic timp de o ora. Se amesteca din cand in cand. Se serveste peste spaghete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise