Cele mai faimoase sosuri de paste - Vongole

Pasta alla vongole reprezinta un fel de paste cu sos de rosii si scoici, perfect pentru o zi calduroasa de vara. Chiar daca poti folosi scoici de la borcan, e mai bine sa folosesti scoici proaspete, intrucat aroma va fi mai buna.

Cele mai faimoase sosuri de paste - Vongole

Iata cum se pregatesc:

Ingrediente:

paste (preferabil orecchiette)

4-5 rosii, taiate cubulete

sare, piper

jumatate pahar vin alb

scoici

Mod de preparare:

Se fierb pastele si se tin la indemana. Se pune ulei la incins intr-o tigaie si se adauga scoicile, care se tin pe foc pana se desfac. Apoi, se adauga rosiile taiate cubulete (fara pielita), sarea, piperul si vinul alb. Se asteapta pana cand scade compozitia la jumatate si se serveste sosul fierbinte peste paste.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura