Pasta alla vongole reprezinta un fel de paste cu sos de rosii si scoici, perfect pentru o zi calduroasa de vara. Chiar daca poti folosi scoici de la borcan, e mai bine sa folosesti scoici proaspete, intrucat aroma va fi mai buna.
Iata cum se pregatesc:

Ingrediente:

paste (preferabil orecchiette)
4-5 rosii, taiate cubulete
sare, piper
jumatate pahar vin alb
scoici

Mod de preparare:
Se fierb pastele si se tin la indemana. Se pune ulei la incins intr-o tigaie si se adauga scoicile, care se tin pe foc pana se desfac. Apoi, se adauga rosiile taiate cubulete (fara pielita), sarea, piperul si vinul alb. Se asteapta pana cand scade compozitia la jumatate si se serveste sosul fierbinte peste paste.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Iftode Gabriel, 04 martie 2015

    Timp fierbere scoici 4-6 minute

  • Fara foto

    Cristina Nitica, 23 februarie 2015

    ff bun

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte interesant !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    O reteta foarte buna.Felicitari.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Se poate prepara si cu linguine in loc de orecchiette daca se prefera ca pastele sa fie de o consistenta mai densa.

  • Fara foto

    Varadi Silvia, 06 august 2009

    Nu sunt fan scoici,dar reteta arata bine.

  • Fara foto

    zana b., 06 august 2009

    Nu cred ca as manca!Am auzit ca sunt bune scoicile,dar nu ma poate convinge nimeni sa mananc.

  • kopac

    LASZLO (Chef de cuisine) , 03 august 2009

    Sper sa nu fie adevarat, am vazut poza asta la un agent in revista cand mi-am comandat marfa ..dar sper sa ma insel, daca da imi cer mii de scuze.

  • crystyn@

    Crystyna (Chef de cuisine) , 03 august 2009

    Bun cu scoici.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

    Nu am foslosit soici niciodata in retetele mele Am sa incerc. Imi plac.

  • carmenela

    carmenela (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

    Dupa cum scriam si la alta reteta vinul se adauga peste scoici inainte de rosii si se lasa sa se evapore la foc iute dupa care se pun rosiile. E suficient sa fiarba 15 minute si la sfirsit puteti adauga patrunjel proaspat...

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

    Nu este nimic atragator in aceasta reteta,pantru mine.

  • MILY

    MILY (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

    Eu fac pasta asta fara rosii. Imi plac la nebunie pastele cu vongole sau cu creveti.

  • cristina a

    cristina a (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

    Interesanta reteta. Intrenbare pentru valentina: Sa inteleg ca ai facut si tu sosul asta?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

    Sosul este foarte bun si aromat...