Cele mai faimoase sosuri de paste - Vongole

Pasta alla vongole reprezinta un fel de paste cu sos de rosii si scoici, perfect pentru o zi calduroasa de vara. Chiar daca poti folosi scoici de la borcan, e mai bine sa folosesti scoici proaspete, intrucat aroma va fi mai buna.

Cele mai faimoase sosuri de paste - Vongole

Iata cum se pregatesc:

Ingrediente:

paste (preferabil orecchiette)

4-5 rosii, taiate cubulete

sare, piper

jumatate pahar vin alb

scoici

Mod de preparare:

Se fierb pastele si se tin la indemana. Se pune ulei la incins intr-o tigaie si se adauga scoicile, care se tin pe foc pana se desfac. Apoi, se adauga rosiile taiate cubulete (fara pielita), sarea, piperul si vinul alb. Se asteapta pana cand scade compozitia la jumatate si se serveste sosul fierbinte peste paste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise