Cele mai gustoase paste se fac acasa

Cine nu iubeste pastele? Bineinteles ca este o intrebare retorica, toata lumea o face. Indiferent daca le servim cu sos alb sau rosu, cu carne, legume sau alte combinatii ispititoare, acasa sau in oras, pastele au un loc privilegiat in meniul si in sufletul oricarui iubitor de mancare buna. Dar v-ati gandit vreodata sa preparati chiar voi acasa pastele? Acestea sunt mult mai gustoase si mai sanatoase, si, in plus, nici nu sunt chiar atat de greu de facut daca tinem cont de cateva aspecte importante.  

Cele mai gustoase paste se fac acasa

  1. Totul depinde de aluat. Daca aluatul este bine framantat, va fi moale si vei putea lucra mult mai bine cu el. Cand aluatul este neted si suplu va trece mult mai bine prin masina si nici nu va mai fi nevoie sa adaugati faina suplimentara.

  2. Framantarea este esentiala. Aluatul trebuie framantat cateva minute bune, iar pentru a verifica daca este pregatit, il poti rupe in doua: daca exista cocoloase in aluat sau daca este sfaramicios, acesta nu este inca gata. Aluatul final trebuie sa fie neted si elastic.

  3. Aluatul nu trebuie lasat sa se usuce. Dupa ce termini aluatul, imparte-l in mai multe bilute care trebuie acoperite pentru a nu se usca. Le poti acoperi fie cu un prosop de bucatarie, fie cu folie de plastic.

  4. Trebuie sa fii rapid. Atunci cand faci paste, un element cheie al reusitei este rapiditatea. Cu cat dureaza mai mult sa le faci, cu atat restul de aluat se va intari mai tare. Iar cu un aluat tare este foarte greu sa lucrezi.

  5. Daca aluatul tau nu se uneste intr-o bila compacta, poti trisa cu putin ulei de masline, lapte sau chiar ou. Sunt multi (chiar si Jamie Oliver) cei care apeleaza la acest truc pentru obtinerea unui aluat omogen.
Sursa articol: www.thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor