Cine nu iubeste pastele?

Bineinteles ca este o intrebare retorica, toata lumea o face. Indiferent daca le servim cu sos alb sau rosu, cu carne, legume sau alte combinatii ispititoare, acasa sau in oras, pastele au un loc privilegiat in meniul si in sufletul oricarui iubitor de mancare buna.

Dar v-ati gandit vreodata sa preparati chiar voi acasa pastele? Acestea sunt mult mai gustoase si mai sanatoase, si, in plus, nici nu sunt chiar atat de greu de facut daca tinem cont de cateva aspecte importante.

 


  1. Totul depinde de aluat. Daca aluatul este bine framantat, va fi moale si vei putea lucra mult mai bine cu el. Cand aluatul este neted si suplu va trece mult mai bine prin masina si nici nu va mai fi nevoie sa adaugati faina suplimentara.
     
  2. Framantarea este esentiala. Aluatul trebuie framantat cateva minute bune, iar pentru a verifica daca este pregatit, il poti rupe in doua: daca exista cocoloase in aluat sau daca este sfaramicios, acesta nu este inca gata. Aluatul final trebuie sa fie neted si elastic.
     
  3. Aluatul nu trebuie lasat sa se usuce. Dupa ce termini aluatul, imparte-l in mai multe bilute care trebuie acoperite pentru a nu se usca. Le poti acoperi fie cu un prosop de bucatarie, fie cu folie de plastic.
     
  4. Trebuie sa fii rapid. Atunci cand faci paste, un element cheie al reusitei este rapiditatea. Cu cat dureaza mai mult sa le faci, cu atat restul de aluat se va intari mai tare. Iar cu un aluat tare este foarte greu sa lucrezi.
     
  5. Daca aluatul tau nu se uneste intr-o bila compacta, poti trisa cu putin ulei de masline, lapte sau chiar ou. Sunt multi (chiar si Jamie Oliver) cei care apeleaza la acest truc pentru obtinerea unui aluat omogen.
Sursa articol: www.thekitchn.com

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    07 septembrie 2014

    interesant ,am facut o singura data cu masina ,in rest de mana ,taiate la cutit