Milkshake-urile sunt bauturi sanatoase, preparate de regula din lapte si fructe, si absolut delicioase. Cele mai obisnuite arome de milkshake-uri sunt capsuni, vanilie si ciocolata. Chiar daca suntem obisnuiti sa consumam milkshake-uri doar cand iesim in oras, nu trebuie sa uitam ca le putem prepara chiar la noi acasa!
Vei avea nevoie de un blender, lapte, gheata si fructe, la alegere. Copiilor le plac la nebunie si sunt o sursa excelenta de calciu si o modalitate ingenioasa ca sa reusesti sa bei mai mult lapte, chiar daca nu te innebunesti dupa gustul sau.
Pentru un milkshake de ciocolata, poti adauga in blender lapte, una-doua lingurite de cacao, o lingurita sau doua de zahar si cateva cuburi de gheata. Amesteca la viteza mare cateva minute si... gata! Poti sa ornezi la sfarsit cu o cireasa sau o capsuna, pentru un efect mai interesant.
Milkshake-ul de capsuni se realizeaza intr-un mod similar: adaugi in blender lapte, cateva capsuni taiate bucatele si cuburi de gheata. Amesteci pana devine omogen si e gata.
Pentru un milkshake de vanilie, poti alege o “scurtatura” si sa adaugi lapte si inghetata de vanilie (in loc de un baton de vanilie si cuburi de gheata). Poti sa ornezi cu cereale, fructe sau chiar bucatele sau sirop de ciocolata.
Si, daca te-ai plictisit de aceste trei arome, iti propunem si alte retete, mai ingenioase:
Shake de fructe de padure – lapte, fructe de padure (dupa sezon, mure, afine, zmeura...), suc de mere si gheata.
Shake cu unt de arahide – lapte, doua linguri de unt de arahide, gheata si, la sfarsit, sirop de ciocolata.
Shake cu ciocolata si cirese – lapte, doua-trei lingurite de cacao, doua-trei lingurite de zahar, cateva cirese si gheata. Orneaza cu o cireasa si putina frisca.
Shake consistent cu vanilie – lapte, budinca de vanilie, gheata.
Shake irlandez – lapte, crema de lichior, gheata.
Shake de banane – lapte, o banana taiata felii, fulgi de ciocolata (sau ciocolata razuita). Orneaza cu frisca si fulgi de ciocolata.
Shake de cafea – lapte, cafea instant si o cupa de inghetata de vanilie.
Voi ce retete de shake-uri pregatiti?

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii