Saptamana trecuta v-am intrebat, prin intermediul TPU.ro, care sunt alimentele pe care le consumati vara ca sa va racoriti. Am primit niste ponturi foarte bune. Iata ce am aflat.
Cel mai bun pont este acela ca e bine sa bei pe caldura... ceai fierbinte! Chiar daca ar parea ca numai pofta de lichide fierbinti nu ai atunci cand afara e canicula, se pare ca atunci cand consumi ceai fierbinte, te racoresti instantaneu.

Un raspuns popular printre masculin, in special, a fost berea. Sigur, ce merge mai bine intr-o dupa-amiaza calduroasa decat o halba cu bere? Totusi, consumati cu moderatie! Nu uitati ca berea are destul de multe calorii!

Nu a lipsit din raspunsuri nici pepenele, tinut la rece si consumat atunci cand e numai bun. De asemenea, ni s-a sugerat sa mancam multa inghetata (dar si aici, atentie la calorii!), iaurt cu fructe, tot de la rece, multe salate si carne la gratar, limonada din belsug.

Voi ce consumati vara, ca sa va racoriti?

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 27 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

    Limonada preparata de mine(apa plata zeama de lamaie) cu 2-3 frunze de menta.Incercati !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Multumim pentru idei !

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Apa plata la temperatura camerei, nu tin niciodata apa in frigider (Raluca are dreptate), ceaiuri, apa plata amestecata cu zeama de lamaie, pepene...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Apa plata este cea mai buna,sucuri de fructe si legume proaspat facute,iaurturi de fructe cat cuprinde,in loc de mancare, ceaiul verde intr-adevar se bea cald doar asa isi arata calitatile pe care le are.Felicitari pentru acest articol.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

    Ceai verde, sucuri naturale, iaurt

  • Fara foto

    Raluca, 01 august 2009

    Apa plata la temperatura camerei, sau ceai cald. De ce ceai cald? Din doua motive: in primul rand, orice inghitim la o temperatura foarte scazuta, provoaca un soc - mai mic sau mai mare - dintilor si intregului organism, care se straduieste sa echilibreze, sa aduca oarecum la numitor comun - sa spun asa - temperaturile din exterior cu cea din interiorul sau, oferindu-i foarte rece cand e cald, sau foarte cald cand e frig, derutezi si supui organismul la un nou dezechilibru, brusc el trebuie sa lucreze mai intens la a se apropia de temperatura la care sa se simta bine in mediul in care este. Problema e influenta anturajului, efectul de "halo", adica, daca ceilalti fac asa, atunci asa e bine. Eu nu procedez asa si mereu ma simt normal, nu transpir prea tare, nu resimt zapuseala si nevoia de curent de aer rece, nu mi-e rau de la caldura fiindca nu provoc organismul la eforturi suplimentare inutile si... ma simt mai bine decat ceilalti din grup. Sunt deja obisnuita sa mi se conteste parerile (adesea e mai interesant sa te plangi decat sa-ti schimbi obiceiurile). Deci, eu consum apa plata statuta de cate ori am ocazia, iar cand ies cu prietenii, cer ceai cald. Merita o data sa incercati si nici setea care va determina consumul tot mai intens de sucuri cu chimicare nu o veti mai resimti, adica, trei in unu: sanatate, economie, stare de bine. Va imbratisez, cu respect, Ralu.

  • Fara foto

    Dana Macovei (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

    Limonada, inghetata, apa rece, dar si ceai verde cald (Chiar are efect)

  • Fara foto

    madalina c. (Bucatar) , 14 iulie 2009

    Rosii, castraveti, ardei, frunze de telina, patrunjel si marar.. toate tocate la blender.. sarate si piperate.. este un amestec racoritor si hranitor.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

    Apa rece, inghetata sau pepene din frigider, verde sau galben, nu are importanta sortimentul.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

    Apa plata rece,suc de visine,inghetata si binenteles pepene verde de la frigider

  • sorin A

    makaveli (Bucatar) , 11 iulie 2009

    Eu de obicei am cuburi de gheata la congelator si cand am ceva cald,suc,apa sau ceai imi pun vreo 5 cuburi de gheata si ma racoresc imediat,de ceva vreme incoa incerc sa ma abtin de la sucuri,m-am cam dat pe ceaiuri si apa plata!!!

  • Fara foto

    Lybrary19 (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

    Ceaiul verde cu menta este nemaipomenit pe timp de canicula. Racoreste si are un gust extraordinar. Imbini placutul cu utilul.

  • Fara foto

    danai9 (Bucatar) , 10 iulie 2009

    Apa plata si Prigat de grepfruit la temperatura camerei.

  • Fara foto

    Dante Miron, 10 iulie 2009

    Ceai de menta la rece este foarte racoritor, dar nu foarte rece. Se indulceste putin, in functie de preferinte, apoi adaugata putina zeama de lamaie

  • Fara foto

    Alice (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

    Ceaiul cald de cimbru, este un mijloc foarte bun pentru a infrunta canicula. Se face o infuzie slaba de cimbru, la concentratii mai mari ceaiul devine amar.

  • serban aurora daniela

    serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

    Eu fac in mod obisnuit citronada cu lamaie si miere, socata (cu flori uscate de soc)cu lamaie, si ceaiuri reci de plante racoritoare cum e menta.

  • Fara foto

    feliciadanciu, 10 iulie 2009

    De obicei consum apa rece cu otet de mere, deoarece topeste grasimea din organism.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

    De felul meu trebuie sa beau ceai,asa ca 2 l de ceai plus apa plata cat cuprinde si mai putina mancare,salate cand numai pot de foame(rosii cu branza) si in rest nimic altceva,Felicitari pentru articol.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

    Cand e cald afara consum ceaiuri fierbinti. Ca alimente consum foarte multe salate,branzeturi,frigarui cu multe legume,iaurt degresat,in general mancaruri usoare cu calorii putine.

  • Fara foto

    Daniela, 09 iulie 2009

    In general vara consumam foarte mult pepene de la frigider, pepene galben cu inghetata(foarte racoritor), limonada foarte multa indulcita cu splenda. Ca desert fac de multa ori gelatina de fructe pentru ca este un desert foarte usor si racoritor in acelasi timp.

  • samoila tudoderel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

    Si eu consum ceai cald (un pont arabesc), dar beau mult ceai cu gheata. Foarte rar beau sucuri. Nu cunsum alcool, nicidecum si nici inghetata.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

    Eu consum apa plata putin rece,inghetata dar topita si bineinteles bere tot putin rece,deoarece am ceva probleme cu gatul,cu rezistenta organismului in general.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

    In general,apa plata,fructe,inghetata,si in general cate putin din tot ce s-a scris aici.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

    Imi place mult pepenele rece,compotul in special de visine si limonada.Si piersicile sunt foarte bune,tin de sete.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

    Imi place mult sa consum suc de rosii ,bors, apa plata cu lamaie,compoturi si ceai din plante cu gheata...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

    Apa rece cu lamaie stoarsa de la frigider,ceai rece,pepenele rece este ideal, de ce nu o bere rece; in frigider mai tot timpul am ghiata,chiar si cafeaua o servim rece cu ghiata,tot ceea ce este racoritor:))))

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

    Apa, ceai si bineinteles, inghetata!