Cele mai sigure modalitati de decongelare

  Sa gatesti este distractiv, insa atunci cand trebuie sa astepti ore in sir pentru a se decongela carnea, parca entuziasmul se reduce considerabil.   Si tocmai pentru ca vrem sa ne facem si sa va facem si voua viata mai usoara, ne-am gandit sa discutam astazi despre cele mai simple, sigure si rapide modalitati de a decongela alimentele. Si cu siguranta, multi dintre voi se vor duce cu gandul la decongelarea cu ajutorul cuptorului cu microunde, insa aceasta nu este unica solutie rapida.

Cele mai sigure modalitati de decongelare

Iata cum poti decongela alimentele:

1. In frigider

Cel mai bine este sa scoatem din congelator alimentele pe care vrem sa le folosim si sa le lasam peste noapte la frigider. In timpul noptii, acestea se vor decongela usor si sigur, pastrand intacte gustul si proprietatile nutritive.
2. In cuptor / pe aragaz

Daca doriti sa decongelati o supa sau o tocana, puteti sa puneti recipientul in care se afla deasupra unei bai de aburi si sa o lasati cateva minute acolo. Dupa aceea, transferati mancarea intr-o tigaie/oala si gatiti la foc mic pana cand se decongeleaza complet.
Daca vorbim despre legume congelate, precum mazarea, cel mai bine este sa o puneti direct in tigaie cu putin ultei de masline sau sa o puneti la direct la fiert.
3. Pe o suprafata de metal

Alimentele se decongeleaza mai rapid daca temperatura scazuta este transferata mai repede catre un alt obiect. Suprafetele de metal sunt mai bune conducatoare de caldura decat cele din lemn, asa ca vor ajuta la o decongelare mai rapida.

Voi cum decongelati alimentele?

Sursa articol: www.hestonesoup.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise