Charlotte aux cerises, o prajitura cu visine sofisticata

Charlotte aux cerises, sarlota cu visine sau cirese, este o prajitura sofisticata, dar usor de preparat, este delicioasa si perfecta pentru vara. In Franta este o prajitura foarte populara mai ales in anotimpul cald, fiind foarte usor de gatit. Visinele sunt foarte racoritoare si foarte populare in aceasta perioada a verii.

Charlotte aux cerises, o prajitura cu visine sofisticata

Decorata ingenios si servita in acelasi mod, prajitura aceasta va avea un real impact printre cei care vor avea placerea sa o deguste.

Iata reteta de Charlotte aux cerises:

Ingrediente (pentru 6 persoane):

- 750 g de visine (sau cirese)

- aprox. 30 piscoturi Savoiardi

- 250 g de crema de branza (poate fi mascarpone)

- 5 linguri de zahar pudra

- 100 ml de apa

- 60 ml de lichior de visine

- 50 g de ciocolata neagra

Mod de preparare:

Ciresele se spală, li se scot coditele si samburii. Se presara 2 linguri de zahar pudra peste cirese.

Puneti apa si 1 lingura de zahar într-o cratita, se fierbe apa timp de 1 minut şi ia de pe foc, se toarna apoi lichiorul de visine.

Se insiropeaza piscoturile cu amestecul cu lichior obtinut mai sus si se aranjeaza pe suprafata unei forme rotunde (de sarlota, daca aveti).

Amestecati crema de branza cu doua linguri de zahar pudra, bateti bine. Adaugati ciresele (a se pastra cateva pentru decor) si bucatele faramitate de piscoturi (aprox. doua). Tot amestecul obtinut se toarna peste stratul de piscoturi insiropate.

Acoperiti cu un strat de piscoturi insiropate. Se acopera apoi cu o farfurie forma si se pune deasupra o greutate. Se lasa la frigider peste noapte.

Se rastoarna continutul din forma de sarlota in farfurie. Inainte de servire, se decoreaza cu frisca, cirese si cu fulgi de ciocolata neagra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise