Charlotte aux cerises, o prajitura cu visine sofisticata

Charlotte aux cerises, sarlota cu visine sau cirese, este o prajitura sofisticata, dar usor de preparat, este delicioasa si perfecta pentru vara. In Franta este o prajitura foarte populara mai ales in anotimpul cald, fiind foarte usor de gatit. Visinele sunt foarte racoritoare si foarte populare in aceasta perioada a verii.

Charlotte aux cerises, o prajitura cu visine sofisticata

Decorata ingenios si servita in acelasi mod, prajitura aceasta va avea un real impact printre cei care vor avea placerea sa o deguste.

Iata reteta de Charlotte aux cerises:

Ingrediente (pentru 6 persoane):

- 750 g de visine (sau cirese)

- aprox. 30 piscoturi Savoiardi

- 250 g de crema de branza (poate fi mascarpone)

- 5 linguri de zahar pudra

- 100 ml de apa

- 60 ml de lichior de visine

- 50 g de ciocolata neagra

Mod de preparare:

Ciresele se spală, li se scot coditele si samburii. Se presara 2 linguri de zahar pudra peste cirese.

Puneti apa si 1 lingura de zahar într-o cratita, se fierbe apa timp de 1 minut şi ia de pe foc, se toarna apoi lichiorul de visine.

Se insiropeaza piscoturile cu amestecul cu lichior obtinut mai sus si se aranjeaza pe suprafata unei forme rotunde (de sarlota, daca aveti).

Amestecati crema de branza cu doua linguri de zahar pudra, bateti bine. Adaugati ciresele (a se pastra cateva pentru decor) si bucatele faramitate de piscoturi (aprox. doua). Tot amestecul obtinut se toarna peste stratul de piscoturi insiropate.

Acoperiti cu un strat de piscoturi insiropate. Se acopera apoi cu o farfurie forma si se pune deasupra o greutate. Se lasa la frigider peste noapte.

Se rastoarna continutul din forma de sarlota in farfurie. Inainte de servire, se decoreaza cu frisca, cirese si cu fulgi de ciocolata neagra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi