Charlotte aux cerises, sarlota cu visine sau cirese, este o prajitura sofisticata, dar usor de preparat, este delicioasa si perfecta pentru vara. In Franta este o prajitura foarte populara mai ales in anotimpul cald, fiind foarte usor de gatit. Visinele sunt foarte racoritoare si foarte populare in aceasta perioada a verii.
Decorata ingenios si servita in acelasi mod, prajitura aceasta va avea un real impact printre cei care vor avea placerea sa o deguste.

Iata reteta de Charlotte aux cerises:

Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 750 g de visine (sau cirese)
- aprox. 30 piscoturi Savoiardi
- 250 g de crema de branza (poate fi mascarpone)
- 5 linguri de zahar pudra
- 100 ml de apa
- 60 ml de lichior de visine
- 50 g de ciocolata neagra

Mod de preparare:

Ciresele se spală, li se scot coditele si samburii. Se presara 2 linguri de zahar pudra peste cirese.

Puneti apa si 1 lingura de zahar într-o cratita, se fierbe apa timp de 1 minut şi ia de pe foc, se toarna apoi lichiorul de visine.

Se insiropeaza piscoturile cu amestecul cu lichior obtinut mai sus si se aranjeaza pe suprafata unei forme rotunde (de sarlota, daca aveti).

Amestecati crema de branza cu doua linguri de zahar pudra, bateti bine. Adaugati ciresele (a se pastra cateva pentru decor) si bucatele faramitate de piscoturi (aprox. doua). Tot amestecul obtinut se toarna peste stratul de piscoturi insiropate.

Acoperiti cu un strat de piscoturi insiropate. Se acopera apoi cu o farfurie forma si se pune deasupra o greutate. Se lasa la frigider peste noapte.

Se rastoarna continutul din forma de sarlota in farfurie. Inainte de servire, se decoreaza cu frisca, cirese si cu fulgi de ciocolata neagra.

Pofta buna!

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Felicitari pentru aceasta reteta...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    Felicitari pentru aceasta minunata reteta !

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    Cred ca e f. buna,dar si eu zic ca e o prajitura cu cirese si nu cu visine.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    Foarte buna,chiar o reteta interesanta pe care sigur am sa o fac,pentru ca am cirese confiate.Felicitari pentru reteta.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    Nu numai interesant dar cu siguranta ca este delicios ! Felicitari pentru minunata reteta....

  • Michael

    titza (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    Aceasta sarlota, fie ea cu cirese sau cu visine, este un deliciu dar dati-mi voie sa va contrazic: "in traducere mot-à-mot sarlota cu visine", nu este adevarat pentru ca "cerises" inseamna cirese, nu visine, care se numesc "griottes"!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Intradevar prajitura este minunanata foarte gustoasa si eu am pregatito dupa o reteta luata de la Georgeta inafara de siropul cu lichior de visine. Merita incercata este foarte usor de pregatit.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Ft interesant!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Interesant desert.