Cinci bauturi calde pentru zile reci

Cand suntem in sezonul rece, cautam cele mai placute modalitati de a ne incalzi cu mancaruri si bauturi. Pentru ca o ciocolata calda, o cafea speciala sau un vin fiert sunt modalitati excelente de a ne oferi putina caldura, va oferim cinci variante pe care sa le testati in zilele friguroase. 

Cinci bauturi calde pentru zile reci

Ciocolata calda aromata

Ingrediente

180 g de cacao de calitate (neindulcita)

160 g de ciocolata de calitate, tocata

60-70 g de zahar

1 ½ lingura de scortisoara

2 linguri de zahar vanilat

1 lingurita de nucsoara macinata

optional: un praf de cuisoare macinate

Mod de preparare

Puneti toate ingredientele intr-un robot de bucatarie sau tocator electric si amestecati pana ce se transforma in pudra - aproximativ 30 de secunde. Atentie sa nu amestecati excesiv. Pudra aceasta poate fi pastrata intr-un recipient sigilat timp de 6 luni.

Pentru a prepara ciocolata calda, puneti 2-3 lingurite din amestec in cana si turnati peste el apa fierbinte sau lapte fierbinte.

Ciocolata calda Mocha

Ingrediente

300 g de cacao de buna calitate

3 ½ linguri de cafea espresso instant

200 g de zahar

1 baton de scortisoara pentru fiecare portie

Mod de preparare

Creati amestecul uscat: Combinati toate ingredientele cu exceptia batonului de scortisoara intr-un bol mediu. Transferati pudra obtinuta intr-un recipient etanseizat. Se poate pastra pana la 6 luni.

Pentru a prepara ciocolata, amestecati doua linguri din acest amestec cu 50 ml de apa intr-o tigaie la foc mediu pana ce se dizolva cacaua. Adaugati 150 ml de lapte si un baton de scortisoara si amestecati pana ce se incalzeste bine. Se serveste imediat.

Cafea irlandeza (Irish Coffee)

Ingrediente

1 ceasca de cafea tare, fara zahar

1 lingurita de zahar

30-40 ml de whisky

frisca pentru ornat

Mod de preparare

Turnati o ceasca cu cafea intr-un pahar de vin, astfel incat sa fie umplut putin peste jumatate. Adaugati zaharul si amestecati pana se dizolva. Adaugati whisky si amestecati. Puneti pe deasupra frisca.

Ciocolata mexicana

Ingrediente

170 ml de apa

1 lingurita de esenta de vanilie

12 linguri de zahar

1 lingurita de scortisoara macinata

1 lingura de cafea espresso instant

1 praf de sare

75 g de ciocolata amaruie (de cea mai buna calitate), data prin razatoare

500 ml de lapte integral

boia de ardei iute (dupa gust)

Mod de preparare

Fierbeti apa intr-o oala. Adaugati, vanilia, zaharul, scortisoara, cafeaua espresso si praful de sare. Fierbeti pentru 1 minut si adaugati ciocolata amaruie. Amestecati pana ce se ingroasa usor. Adaugati apoi laptele si fierbeti la foc mic pentru 1 minut. Se serveste imediat, presarata pe deasupra cu pudra de boia iute. Se mai poate adauga si inghetata de vanilie deasupra sau frisca.

Vin chaud (vin fiert)

Ingrediente

1 sticla de vin rosu

4 batoane de scortisoara

cateva bucatele de coaja de portocala (fara partea alba)

4 linguri de zahar

2 bucati de cardamom

5 cuisoare intregi

30 - 40 ml de coniac

Mod de preparare

Amestecati toate ingredientele intr-o oala mare. Puneti pe foc la cel mai mic nivel, nu permiteti vinului sa fiarba. Este gata cand s-a dizolvat zaharul si atunci cand scoate aburi. Inainte de servire se strecoara vinul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise