Clatite cu cascaval Delaco, esenta laptelui

La clatite aluatul e esential, asadar pentru inceput ai nevoie de: 100 g faina, 300 ml lapte, 4 oua, sare, piper proaspat macinat si unt topit. Umplutura se rezolva imediat cu 300g de galbiori (ciuperci), 200g sunca presata, 150g ceapa verde,1 catel de usturoi, 2 linguri de ulei, 2 linguri de patrunjel maruntit, 1/8 l de smantana,sare, piper si 120 g cascaval Delaco. In plus pentru "finisare", mai ai nevoie de unt pentru uns tava, 100 g cascaval Delaco ras, 20g unt maruntit, 60 ml smantana si 1 lingura de arpagic taiat rondele

Clatite cu cascaval Delaco, esenta laptelui

Mod de preparare:

Pui faina intr-un castron, adaugi laptele si amesteci bine compozitia. Adaugi ouale batute si amesteci totul cu un tel. Presari sarea si piperul. Amesteci foarte bine ca sa nu se formeze cocoloase. Torni intr-o tigaie (~22 cm Ø) untul topit. Torni putin aluat pe toata suprafata tigaii si prajesti clatitele pe ambele parti pana devin aurii. Cand sunt gata, lasi clatitele sa se raceasca pe o farfurie. Speli galbiorii si ii tai marunt. Tai sunca in cubulete de aprox 1/2 cm. Cureti ceapa verde si catelul de usturoi si le tai marunt. Incingi uleiul intr-o tigaie si calesti ceapa verde si usturoiul. Adaugi sunca si galbiorii si apoi le prajesti usor. Torni smantana si lasi sa fiarba aproximativ 5 min. Condimentezi cu patrunjel, sare si piper. Lasi totul sa se raceasca putin. Tai cascavalul Delaco in cubulete de aprox 1/2 cm pe care le amesteci cu galbiorii. Umpli clatitele cu aceasta compozitie, le rulezi si le asezi in forma unsa cu unt. Presari cu cascavalul ras, untul maruntit si torni deasupra smantana. Bagi forma in cuptorul incins la 200ºC si le coci aprox 12-15 min. Cand este totul gata presari arpagic maruntit deasupra si servesti cat e cald. Pofta buna, de parca ar mai fi nevoie, iti ploua in gura si numai daca scrii reteta asta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise