La clatite aluatul e esential, asadar pentru inceput ai nevoie de: 100 g faina, 300 ml lapte, 4 oua, sare, piper proaspat macinat si unt topit. Umplutura se rezolva imediat cu 300g de galbiori (ciuperci), 200g sunca presata, 150g ceapa verde,1 catel de usturoi, 2 linguri de ulei, 2 linguri de patrunjel maruntit, 1/8 l de smantana,sare, piper si 120 g cascaval Delaco. In plus pentru "finisare", mai ai nevoie de unt pentru uns tava, 100 g cascaval Delaco ras, 20g unt maruntit, 60 ml smantana si 1 lingura de arpagic taiat rondele

Mod de preparare:
Pui faina intr-un castron, adaugi laptele si amesteci bine compozitia. Adaugi ouale batute si amesteci totul cu un tel. Presari sarea si piperul. Amesteci foarte bine ca sa nu se formeze cocoloase. Torni intr-o tigaie (~22 cm Ø) untul topit. Torni putin aluat pe toata suprafata tigaii si prajesti clatitele pe ambele parti pana devin aurii. Cand sunt gata, lasi clatitele sa se raceasca pe o farfurie. Speli galbiorii si ii tai marunt. Tai sunca in cubulete de aprox 1/2 cm. Cureti ceapa verde si catelul de usturoi si le tai marunt. Incingi uleiul intr-o tigaie si calesti ceapa verde si usturoiul. Adaugi sunca si galbiorii si apoi le prajesti usor. Torni smantana si lasi sa fiarba aproximativ 5 min. Condimentezi cu patrunjel, sare si piper. Lasi totul sa se raceasca putin. Tai cascavalul Delaco in cubulete de aprox 1/2 cm pe care le amesteci cu galbiorii. Umpli clatitele cu aceasta compozitie, le rulezi si le asezi in forma unsa cu unt. Presari cu cascavalul ras, untul maruntit si torni deasupra smantana. Bagi forma in cuptorul incins la 200ºC si le coci aprox 12-15 min. Cand este totul gata presari arpagic maruntit deasupra si servesti cat e cald. Pofta buna, de parca ar mai fi nevoie, iti ploua in gura si numai daca scrii reteta asta.

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Eu am folosit cascaval Rucar.

  • Fara foto

    Vio, 19 mai 2010

    Dar daca nu-i Delaco, ne sta in gat, oare ?

  • Fara foto

    marci, 16 mai 2010

    sunt sigura ca sunt bune!eu am incercat clatite cu urda si au iesit fff bune.bv

  • Fara foto

    Ioana, 16 mai 2010

    Nu cred ca presari arpagic (ceapa)deasupra, nu ati tradus bine! I-ar strica tot gustul!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Cred ca e un deliciu !

  • Andra

    Andra (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Interesanta reteta asta si intr-adevar ti-e pofta doar citind-o.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    O bunatate !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    "...Pofta buna, de parca ar mai fi nevoie, iti ploua in gura si numai daca scrii reteta asta..." Aveti mare dreptate. Eu doar am citit-o si asa am patit... Felicitari pentru reteta !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Interesant,eu nu pun asa de multe oua la aluat.

  • Lia

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Tare bune trebue sa fie...

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Cred ca e un deliciu