La clatite aluatul e esential, asadar pentru inceput ai nevoie de: 100 g faina, 300 ml lapte, 4 oua, sare, piper proaspat macinat si unt topit. Umplutura se rezolva imediat cu 300g de galbiori (ciuperci), 200g sunca presata, 150g ceapa verde,1 catel de usturoi, 2 linguri de ulei, 2 linguri de patrunjel maruntit, 1/8 l de smantana,sare, piper si 120 g cascaval Delaco. In plus pentru "finisare", mai ai nevoie de unt pentru uns tava, 100 g cascaval Delaco ras, 20g unt maruntit, 60 ml smantana si 1 lingura de arpagic taiat rondele
Mod de preparare:
Pui faina intr-un castron, adaugi laptele si amesteci bine compozitia. Adaugi ouale batute si amesteci totul cu un tel. Presari sarea si piperul. Amesteci foarte bine ca sa nu se formeze cocoloase. Torni intr-o tigaie (~22 cm Ø) untul topit. Torni putin aluat pe toata suprafata tigaii si prajesti clatitele pe ambele parti pana devin aurii. Cand sunt gata, lasi clatitele sa se raceasca pe o farfurie. Speli galbiorii si ii tai marunt. Tai sunca in cubulete de aprox 1/2 cm. Cureti ceapa verde si catelul de usturoi si le tai marunt. Incingi uleiul intr-o tigaie si calesti ceapa verde si usturoiul. Adaugi sunca si galbiorii si apoi le prajesti usor. Torni smantana si lasi sa fiarba aproximativ 5 min. Condimentezi cu patrunjel, sare si piper. Lasi totul sa se raceasca putin. Tai cascavalul Delaco in cubulete de aprox 1/2 cm pe care le amesteci cu galbiorii. Umpli clatitele cu aceasta compozitie, le rulezi si le asezi in forma unsa cu unt. Presari cu cascavalul ras, untul maruntit si torni deasupra smantana. Bagi forma in cuptorul incins la 200ºC si le coci aprox 12-15 min. Cand este totul gata presari arpagic maruntit deasupra si servesti cat e cald. Pofta buna, de parca ar mai fi nevoie, iti ploua in gura si numai daca scrii reteta asta.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii