Crema de unt, secretul decorarii prajiturilor

De multe ori admiram torturile si prajiturile decorate frumos si ne dorim sa ne iasa si noua la fel de bine. Insa, ba ni se taie crema, ba se lasa, iar rezultatul nu este chiar cel asteptat.    Pentru torturi si prajituri decorate ca la cofetarie, trebuie sa inveti si tu cum se face crema de unt, unul dintre secretele specialistilor in decoratul prajiturilor.   Crema de unt (buttercream) se numara printre cele mai folosite creme in decorarea si umplerea torturilor. O poti folosi chiar si la decorarea brioselor sau a fursecurilor, dupa bunul tau plac.   Iar daca ti-a mai ramas crema dupa ce ai terminat prajitura, trebuie sa stii ca o poti pastra pana la 3 luni in congelator.  

Crema de unt, secretul decorarii prajiturilor

Iata doua variante de preparare ale cremei de unt, ambele la fel de usor de pregatit:

Crema de unt simpla

Ingrediente:

300 grame zahar pudra
150 grame unt moale
3 linguri lapte
1 praf de sare
Optional: aroma de vanilie sau de lamaie, cacao, colorant alimentar etc.
Zaharul se cerne, dupa care se adauga peste untul moale si taiat cubulete. Untul trebuie sa fie moale, insa nu topit; se recomanda sa il scoateti din frigider cu cel putin o ora inainte de a-l folosi.
Zaharul, untul si laptele se mixeaza intr-un bol pana cand rezulta o compozitie fina.
Dupa preferinte, puteti adauga cremei diverse arome sau colorant alimentar.

Crema de unt cu bezea elvetiana
125 grame unt
2 albusuri
80 de grame zahar
1 praf de sare
Albusurile se pun intr-un bol metalic si se bat spuma. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana la topirea lui.
Compozitia rezultata se pune la bain marie pentru aproximativ 8 minute. In acest timp, mixati untul taiat cubulete pana devine o crema fina. Untul trebuie sa fie, ca si in cazul cremei de unt simple, moale, insa nu topit.
In momentul in care crema de ou a ajuns la temperatura camerei, adaugati untul peste aceasta si mixati pana compozitia devine omogena.
Un alt mic truc pentru a iesi o crema de unt perfecta este folosirea unui unt gras (cel putin 80% grasime). In cazul in care veti folosi un unt prea slab, crema se va taia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

L

Luminita • 08 Iunie 2022, 11:41 Buna ziua sub crema de unt simpla este un tort ma intereseaza ce tort este am cautat dar nul gasesc.Multumesc

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise