Cum alegem un pepene rosu

Pepenii rosii au inceput deja sa fie omniprezenti pe tarabele din piete. Dar in momentul in care cumparam aceste fructe trebuie sa fim foarte atenti! Este neplacut cand ajungem acasa, iar pepenele nu are deloc gustul la care ne asteptam. Pentru a alege un pepene potrivit, trebuie sa luam in calcul cateva lucruri, printre care se numara forma, aspectul sau chiar culoarea coditei.

Cum alegem un pepene rosu

Ridica pepenele. Fie ca este mic sau mare, un pepene trebuie sa fie greu pentru marimea lui. Asadar, daca vei avea de ales intre doi pepeni de aceeasi marime, opteaza pentru cel mai greu!
Cauta-i punctul galben. Punctul de coacere se afla in partea opusa cozii si trebuie sa fie neaparat galben. Daca este verde sau alb, inseamna ca pepenele nu este copt.
Bate cu degetul in pepene. Daca se aude un sunet gol in interiorul sau, pepenele este cu siguranta copt!
Uita-te la codita. Daca aceasta este uscata, inseamna ca pepenele a fost cules de multe zile. Asadar, opteaza pentru pepenii care au coada inca verde.
Observa-i forma. In general, un pepene bun are o forma simetrica, ovala sau rotunda. Pepenii deformati sau turtiti la un capat trebuie evitati!
Fii atent la coaja. Coaja unui pepene trebuie sa fie cat mai lucioasa. Acest lucru indica faptul ca pepenele a ajuns la maturitate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta