Cum pastram busuiocul proaspat pentru iarna

Nimic nu se compara cu putin busuioc proaspat, “aruncat” in mancare. Aroma sa este perfecta pentru a da gust preparatelor de zi cu zi. Dar ce ne facem in timpul iernii, atunci cand acest condiment minunat nu este de gasit decat la preturi exorbitante? Simplu. Dam fuga la frigider. Pentru ca noi am fost mai inteligenti de atat si l-am pastrat proaspat, la borcan. Cum am facut asta? Va spunem in randurile care urmeaza.

Cum pastram busuiocul proaspat pentru iarna

1. Am taiat cam trei sferturi din lungimea ramurilor de busuioc si am pastrat doar cele mai verzi dintre frunze, curatandu-le pe cele galbene sau uscate.
2. Am spalat ramurile cu grija si le-am lasat la uscat pentru 2-3 ore.
3. Am luat un borcan cu inchidere ermetica si am asezat in el un strat de sare grunjoasa, nerafinata, certificata Kosher.
4. Pe rand, una cate una, am asezat frunzele de busuioc. Peste ele, am pus inca un rand de sare. Si tot asa, pana cand am umplut borcanul.
Folosind aceasta metoda de conservare, busuiocul va rezista aproximativ sase luni. Nu uitati ca borcanul trebuie tinut exclusiv in frigider!

sursa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise