Nimic nu se compara cu putin busuioc proaspat, “aruncat” in mancare. Aroma sa este perfecta pentru a da gust preparatelor de zi cu zi. Dar ce ne facem in timpul iernii, atunci cand acest condiment minunat nu este de gasit decat la preturi exorbitante? Simplu. Dam fuga la frigider. Pentru ca noi am fost mai inteligenti de atat si l-am pastrat proaspat, la borcan. Cum am facut asta? Va spunem in randurile care urmeaza.

 
1. Am taiat cam trei sferturi din lungimea ramurilor de busuioc si am pastrat doar cele mai verzi dintre frunze, curatandu-le pe cele galbene sau uscate. 
 
2. Am spalat ramurile cu grija si le-am lasat la uscat pentru 2-3 ore.
 
3. Am luat un borcan cu inchidere ermetica si am asezat in el un strat de sare grunjoasa, nerafinata, certificata Kosher.
 
4. Pe rand, una cate una, am asezat frunzele de busuioc. Peste ele, am pus inca un rand de sare. Si tot asa, pana cand am umplut borcanul.
 
Folosind aceasta metoda de conservare, busuiocul va rezista aproximativ sase luni. Nu uitati ca borcanul trebuie tinut exclusiv in frigider!

sursa

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Calin Elena, 06 octombrie 2015

    Super reteta ,cred ca imi este de folos ,,mltumesc ,,,

  • Fara foto

    john, 04 septembrie 2013

    mult mai simplu: iti cumperi din piata un ghiveci de busuioc grecesc(creste cu coroana rotunda si are frunzele mici) si ai proaspat pana in primavera viitoare

  • Fara foto

    Madlen, 03 septembrie 2013

    Foarte interesanta metoda. De cand cautam sa o modalitate de a pastra busuiocul proaspat. Multumesc

  • Fara foto

    Chris Thunderbolt, 02 septembrie 2013

    Este un busuioc evreu!

  • Fara foto

    Chris Thunderbolt, 02 septembrie 2013

    Busuiocul nu mananca porc si vrea doar sare cuser! Ce inseamna asta oare?

  • Fara foto

    ilus, 01 septembrie 2013

    si eu folosesc f.des in mancare

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2013

    Bine de retinut ! Multumim.... Am si in ghiveci.

  • Fara foto

    Constantin Emanoil Puiu, 01 septembrie 2013

    Unde ai găsit "PINGUTE" ? :))

  • Fara foto

    Boitan Tatiana, 30 august 2013

    are dreptate alexa ana.

  • Fara foto

    Clara Cobzariu, 30 august 2013

    Si eu am in permanenta busuioc in ghiveci, tot timpul anului. Nu e o planta pretentioasa!

  • Fara foto

    Paring Mioara, 30 august 2013

    BUNA IDEEA, EU IL PUN IN PINGUTE IN CONGEL;ATOR, STA LA FEL DE BINE.

  • Fara foto

    Eddie Horga, 30 august 2013

    hahaha neaparat sarea sa fie certificata kosher altfel se strica busuiocul!

  • Fara foto

    Margareta Cismasiu, 30 august 2013

    oideie buna.eu am la ghiveci.

  • Fara foto

    Coca Buse, 29 august 2013

    Si eu folosesc busioc la mancare, este extraordinar.

  • Fara foto

    Alexa Ana, 29 august 2013

    PUTETI PLANTA BUSUIOC IN GLASTRA SI AVETI TOT TIMPUL ANULUI SE GASESC SEMINTE SI RASARE F REPEDE LA LUMINA.