Cum pastram busuiocul proaspat pentru iarna

Nimic nu se compara cu putin busuioc proaspat, “aruncat” in mancare. Aroma sa este perfecta pentru a da gust preparatelor de zi cu zi. Dar ce ne facem in timpul iernii, atunci cand acest condiment minunat nu este de gasit decat la preturi exorbitante? Simplu. Dam fuga la frigider. Pentru ca noi am fost mai inteligenti de atat si l-am pastrat proaspat, la borcan. Cum am facut asta? Va spunem in randurile care urmeaza.

Cum pastram busuiocul proaspat pentru iarna

1. Am taiat cam trei sferturi din lungimea ramurilor de busuioc si am pastrat doar cele mai verzi dintre frunze, curatandu-le pe cele galbene sau uscate.
2. Am spalat ramurile cu grija si le-am lasat la uscat pentru 2-3 ore.
3. Am luat un borcan cu inchidere ermetica si am asezat in el un strat de sare grunjoasa, nerafinata, certificata Kosher.
4. Pe rand, una cate una, am asezat frunzele de busuioc. Peste ele, am pus inca un rand de sare. Si tot asa, pana cand am umplut borcanul.
Folosind aceasta metoda de conservare, busuiocul va rezista aproximativ sase luni. Nu uitati ca borcanul trebuie tinut exclusiv in frigider!

sursa

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura