Cum poti verifica prospetimea oualor

  Fie ca le folosim pentru micul dejun, prajituri ori alte mancaruri, cu totii folosim destul de des ouale. Si pentru a ne asigura ca folosim tot timpul oua proaspete pentru cele mai delicioase preparate, este necesar sa cunoastem o metoda foarte simpla de a le testa prospetimea.  

Cum poti verifica prospetimea oualor

Asadar, iata ce trebuie sa faci:

1. Umple un bol adanc cu apa rece astfel incat apa sa acopere oul.

2. Pune oul in apa.

3. Daca oul se duce la fund si se aseaza lateral, inseamna ca a patruns foarte putin aer inauntrul sau, fiind foarte proaspat. Masura in care aerul patrunde in interiorul unui ou determina prospetimea acestuia.

4. Daca oul atinge fundul vasului, insa se pozitioneaza drept, inseamna ca nu este foarte proaspat.

5. Daca oul pluteste, ar trebui aruncat! Cand pluteste, oul are foarte mult aer in interiorul sau, iar cu cat pluteste mai usor, cu atat este mai vechi.

Alte metode prin care poti verifica prospetimea oualelor:

Agita oul. Daca in timp ce il agiti, se aude gabenusul lovind de margini, inseamna ca oul nu este proaspat. Galbenusul migreaza doar in conditiile in care exista mult aer in ou, iar masura aerului dintr-un ou, dupa cum spuneam mai devreme, este chiar indicatorul prospetimii sale.

Examineaza albusul oului. Daca acesta este vascos, usor opac si nu se imprastie foarte mult, inseamna ca oul este proaspat. Daca, in schimb albusul este apos, clar si se imprastie, inseamna ca este vechi.

Verifica oul in bataia luminii. Daca pui un ou proaspat in dreptul unei surse de lumina, poti vedea cu usurinta galbenusul in centrul oului.

Voi mai stiti si alte metode prin care putem testa prospetimea oului?
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise