Fie ca le folosim pentru micul dejun, prajituri ori alte mancaruri, cu totii folosim destul de des ouale. Si pentru a ne asigura ca folosim tot timpul oua proaspete pentru cele mai delicioase preparate, este necesar sa cunoastem o metoda foarte simpla de a le testa prospetimea.
 
Asadar, iata ce trebuie sa faci:
 
1. Umple un bol adanc cu apa rece astfel incat apa sa acopere oul.
 
2. Pune oul in apa.
 
3. Daca oul se duce la fund si se aseaza lateral, inseamna ca a patruns foarte putin aer inauntrul sau, fiind foarte proaspat. Masura in care aerul patrunde in interiorul unui ou determina prospetimea acestuia.
 
4. Daca oul atinge fundul vasului, insa se pozitioneaza drept, inseamna ca nu este foarte proaspat.
 
5. Daca oul pluteste, ar trebui aruncat! Cand pluteste, oul are foarte mult aer in interiorul sau, iar cu cat pluteste mai usor, cu atat este mai vechi.
 
Alte metode prin care poti verifica prospetimea oualelor:
 
Agita oul. Daca in timp ce il agiti, se aude gabenusul lovind de margini, inseamna ca oul nu este proaspat. Galbenusul migreaza doar in conditiile in care exista mult aer in ou, iar masura aerului dintr-un ou, dupa cum spuneam mai devreme, este chiar indicatorul prospetimii sale.
 
Examineaza albusul oului. Daca acesta este vascos, usor opac si nu se imprastie foarte mult, inseamna ca oul este proaspat. Daca, in schimb albusul este apos, clar si se imprastie, inseamna ca este vechi.
 
Verifica oul in bataia luminii. Daca pui un ou proaspat in dreptul unei surse de lumina, poti vedea cu usurinta galbenusul in centrul oului.
 
Voi mai stiti si alte metode prin care putem testa prospetimea oului?
 
 

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    LUBITA, 28 decembrie 2014

    Sunt interesante si vin in ajutorul nostru toate sfaturile!

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 28 decembrie 2014

    Cred ca orice gospodina stie unele dintre ele,dar multumim ca ni le reamintesti,multumim.

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 03 noiembrie 2014

    stiam acest mesaj

  • Fara foto

    Cxena Nicol, 31 octombrie 2014

    Bune sfaturi! :-)

  • Fara foto

    Schiopu Gabriela, 31 octombrie 2014

    Daca pui un ou care are temperatura camerei in apa rece si acesta se ridica inseamna ca oul nu este proaspat ,daca oul se lasa la fundul vasului inseamna ca este proaspat.

  • Fara foto

    Adi Mocanu, 30 octombrie 2014

    Daca coaja oului este lucioasa sau este " pistruia" evident, oul este vechi. Coaja de ou proaspat este usor poroasa si luminoasa.

  • Fara foto

    30 octombrie 2014

    bravo o parte le stiam dar chestia cu lumina nu o stiam . multumesc .

  • Fara foto

    Oana Ceancu, 30 octombrie 2014

    ... este bine de stiut

  • Fara foto

    Iuliana Balasa, 30 octombrie 2014

    Astea le stiam si eu ! Multumesc !

  • Fara foto

    Alin Unaenicaram, 30 octombrie 2014

    f tare