Reteta de mustar cu miere e foarte folositoare pentru diverse preparate, de la carne la gratar la mici, carnaciori, fructe de mare si chiar ca dressing pentru salate. Iata cum se prepara.
Vei avea nevoie de 8 parti maioneza slaba, o parte miere, 2 parti mustar clasic si o parte zahar. Pentru inceput, amesteca zaharul, mierea si mustarul bine, apoi adauga maioneza si amesteca tot foarte bine. Sosul e foarte usor de facut si poti ajusta gustul in functie de ce aroma vrei sa fie cea mai puternica – poti adauga mai multa miere, maioneza sau mai mult mustar.
Pe baza acestui mustar cu miere poti prepara si un sos foarte bun pentru gratar. Ingredientele sunt urmatoarele: 2 catei de usturoi, 6 linguri de unt, mustar cu miere, o jumatate de ceasca de otet de mere si o jumatate de lingura de sos iute (preferabil Tabasco). Incingeti untul intr-o tigaie, adaugati usturoiul si amestecati pe foc mic. Apoi adaugati mustarul cu miere, otetul si sosul iute si lasati amestecul la foc mic 10-15 minute. Puteti folosi acest sos pentru carnea pregatita la gratar.
Aceste sosuri vor avea un gust exceptional si diferit fata de clasicele sosuri cumparate de la supermarketuri, dar sunt, in acelasi timp, foarte usor de facut.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii