Cum preparam acasa extractul de vanilie sau de levantica

Vanilia este una dintre acele arome prezente in casele brutarilor. Este una dintre cele mai celebre arome care se foloseste la inghetate, la prajituri, la torturi sau la budinci. Dar stiati cat de usor este sa preparati in casa extract de vanilie? Nu aveti nevoie decat de putin efort si o doza buna de rabdare , dar deserturile voastre va vor fi recunoscatoare pe veci. La fel si papilele gustative. Iar daca vreti sa va aventurati si mai mult in experientele culinare, puteti face, la fel de usor, si esenta de levantica. Este la fel de delicioasa.

Cum preparam acasa extractul de vanilie sau de levantica

Ce avem de facut pentru a ne prepara propriile extracte acasa? Avem nevoie de trei pastai de vanilie sau de trei maini de levantica uscata si de doua cani de vodca. Acestea sunt cantitatile necesare pentru o sticla de jumatate de litru de extract.
Adaugam mai intai vanilia curatata de pe peretii pastailor (sau levantica uscata) in sticla, iar dupa aceea turnam vodca. Inchidem sticla si pastram totul la un loc racoros timp de o luna sau chiar doua. Dupa aceasta perioada, extractele vor fi numai bune de folosit la prajituri!
In acest fel va puteti juca si cu cocktailurile voastre preferate! Daca puneti oricare din cele doua arome in vodca doar pentru cateva zile, va rezulta o delicioasa bautura cu aroma de vanilie sau levantica.

Sursa foto: http://food52.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise