Vanilia este una dintre acele arome prezente in casele brutarilor. Este una dintre cele mai celebre arome care se foloseste la inghetate, la prajituri, la torturi sau la budinci. Dar stiati cat de usor este sa preparati in casa extract de vanilie? Nu aveti nevoie decat de putin efort si o doza buna de rabdare , dar deserturile voastre va vor fi recunoscatoare pe veci. La fel si papilele gustative. Iar daca vreti sa va aventurati si mai mult in experientele culinare, puteti face, la fel de usor, si esenta de levantica. Este la fel de delicioasa.
Ce avem de facut pentru a ne prepara propriile extracte acasa? Avem nevoie de trei pastai de vanilie sau de trei maini de levantica uscata si de doua cani de vodca. Acestea sunt cantitatile necesare pentru o sticla de jumatate de litru de extract.
 
Adaugam mai intai vanilia curatata de pe peretii pastailor (sau levantica uscata) in sticla, iar dupa aceea turnam vodca. Inchidem sticla si pastram totul la un loc racoros timp de o luna sau chiar doua. Dupa aceasta perioada, extractele vor fi numai bune de folosit la prajituri!
 
In acest fel va puteti juca si cu cocktailurile voastre preferate! Daca puneti oricare din cele doua arome in vodca doar pentru cateva zile, va rezulta o delicioasa bautura cu aroma de vanilie sau levantica.

Sursa foto: http://food52.com

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 16 august 2014

    numai leventica , cred ca se poate

  • Fara foto

    Elena, 18 iulie 2014

    Pentru tratarea crăpăturilor la tălpi eu prepar o cremă în felul următor: se ia un ou de găină, se pune într-un borcan de 200 ml, deasupra se toarnă 100 ml esenţă de oţet , se astupă cu un capac de metal şi se pune pe 2 săptămâni la întuneric.Ca să nu pătrundă lumina acoper borcanul foarte bine cu folie de aluminiu pentru copt.Apoi se iau 200 grame unt foarte, foarte calitativ si gras ( dacă aţi găsi făcut la ţară)se adaugă în borcanul cu oul şi esenţa la care s-a dezolvat coaja, peliţa a rămas , se bate cu blenderul foarte bine şi se primeşte o cremă omogenă, ca maioneza . Crema se va păstra la frigider. Seara, se spală picioarele cu apă calduţă,chiar se ţin ca să se înmoae, apoi se ung cu această cremă.Se acoperă în punguţă de celofan cu mâneraşe pe care le legi să nu curgă crema, caci când ungi, untul se topeşte puţin.Deasupra se îmbracă ciorapi şi stai pînă dimineaţa. Dimineaţa se spală cu apă călduţă, se rod tălpile, dar nici într-un caz cu piatră, nu se recomandă, se ung cu o cremă grasă.În câteva zile, crăpăturile despar !!!!!!!!!!!!!Dacă ceva întrebări, ori v-a ajutat, mă contactaţi :cosneanu@yahoo.com.Chişinău

  • Fara foto

    Luiza Birsan, 17 iulie 2014

    Am facut eu extract de vanilie,am pus doua pastai de vanilie in 100 ml votca Absolut, le-am lasat doua luni,dar rezultatul m-a dezamagit.am obtinut o votca parfumata care nu se compara cu extractul cumparat.

  • Fara foto

    Dumitru Vasiliu, 17 iulie 2014

    cred ca putem obtine extract si din alte mirodenii, de exemplu, folosim boabe de cafea prajita, unii pun boabele la tuica sau la palinca, pentru a-i da putina aroma si culoare.

  • Fara foto

    Andreea Muresan, 17 iulie 2014

    Diana Dunca , asa o fi. Eu nu consum bauturi spirtoase si nu ma pricep la ele , numai ca nu stiu cat e de naturala vodca care se gaseste pe piata. Poate ca e mai bine sa se foloseasca alcool dublu rafinat, numai ca e mai sump.

  • Fara foto

    Diana Dunca, 17 iulie 2014

    Nu se poate. Palinca are aroma ei de prune sau pere si in amestec cu vanilia da un rezultat neplacut. Mirosurile in amestec sunt mai greu de suportat decat gusturile in extreme, e.g. dulce-acrisor.

  • Fara foto

    Andreea Muresan, 17 iulie 2014

    Ma gandesc ca in loc de vodca se poate folosi si tuica sau palinca de-a noastra, romaneasca.

  • Fara foto

    Madalina Dumitrescu, 17 iulie 2014

    foarte interesant , multumim.

  • Fara foto

    Doinita Drilea, 16 iulie 2014

    Multumim!!!

  • Fara foto

    Veronica Musat, 16 iulie 2014

    Foarte interesant. Am sa incerc si eu. Va spun peste doua luni ce am realizat.