5 metode prin care sa alegi cel mai bun pepene galben

Pepenii rosii au inceput sa nu mai fie atat de prezenti in piete, dar cei galbeni sunt inca peste tot.  Fiind un desert perfect pentru zilele caniculare, este bine de stiut cum sa-i alegeti pe cei mai gustosi. Daca urmati cei 5 pasi de mai jos, n-aveti cum sa dati gres: 

5 metode prin care sa alegi cel mai bun pepene galben

1. Evitati sa cumparati pepeni galbeni cu coaja gaurita, loviti sau cu pete maro / negre.

De asemenea, daca in locul in care care sunt depozitati pepenii galbeni sunt multe muste si zeama care se scurge din pepeni, este o idee buna sa nu cumparati de acolo, fiind un semn ca pepenii sunt destul de vechi si alterati.

2. Textura si culoarea sunt un indiciu bun al gradului de coacere. Cu cat coaja este mai galbena sau crem si striatiile de pe coaja mai pronuntate, cu atat pepenele este mai copt.

Daca suprafata este neteda si coaja verzuie, este un indiciu clar ca pepenele a fost cules inainte sa fie destul de copt.

3. Locul unde a fost coada pepenelui galben spune multe despre cat de copt este fructul. De exemplu, daca coada este inca acolo sau daca in acel loc exista proeminente, inseamna ca pepenele a fost cules inainte sa fie copt. "Buricul pepenelui" trebuie sa fie neted, semn ca pepenele s-a desprins singur de codita in momentul cand s-a copt.

Pepenii galbeni cu un "buric" moale si umed sunt de evitat, deoarece acestea sunt semne ca pepenele este alterat sau chiar stricat.

4. Nu marimea conteaza, ci greutatea. Un pepene galben copt, trebuie sa fie greu pentru marimea sa. Acest lucru indica ca este copt si proaspat, avand inca un miez zemos si bogat in apa. De asemenea, trebuie sa fie tare, dar nu ca o piatra, ci sa opuna o rezistenta elastica atunci cand apasati pe el.

Prea moale e stricat, prea tare e necopt.

5. La polul opus "buricului", se afla locul unde a fost floarea. Daca acest loc are un miros placut, usor dulceag si aromat, atunci pepenele este unul copt si gustos. Insa, un miros prea dulce si usor alcoolizat este un semn clar ca pepenele este fermentat sau stricat.

Citeste si despre cele 5 metode prin care sa alegi un pepene rosu copt

Sursa foto: andnowuknow.com

Sursa articol: wikihow.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise