Pepenii rosii au inceput sa nu mai fie atat de prezenti in piete, dar cei galbeni sunt inca peste tot. 

Fiind un desert perfect pentru zilele caniculare, este bine de stiut cum sa-i alegeti pe cei mai gustosi.

Daca urmati cei 5 pasi de mai jos, n-aveti cum sa dati gres: 

1. Evitati sa cumparati pepeni galbeni cu coaja gaurita, loviti sau cu pete maro / negre. 

De asemenea, daca in locul in care care sunt depozitati pepenii galbeni sunt multe muste si zeama care se scurge din pepeni, este o idee buna sa nu cumparati de acolo, fiind un semn ca pepenii sunt destul de vechi si alterati.
 
2. Textura si culoarea sunt un indiciu bun al gradului de coacere. Cu cat coaja este mai galbena sau crem si striatiile de pe coaja mai pronuntate, cu atat pepenele este mai copt.
 
Daca suprafata este neteda si coaja verzuie, este un indiciu clar ca pepenele a fost cules inainte sa fie destul de copt. 
 
3. Locul unde a fost coada pepenelui galben spune multe despre cat de copt este fructul. De exemplu, daca coada este inca acolo sau daca in acel loc exista proeminente, inseamna ca pepenele a fost cules inainte sa fie copt. "Buricul pepenelui" trebuie sa fie neted, semn ca pepenele s-a desprins singur de codita in momentul cand s-a copt.

Pepenii galbeni cu un "buric" moale si umed sunt de evitat, deoarece acestea sunt semne ca pepenele este alterat sau chiar stricat.
 
4. Nu marimea conteaza, ci greutatea. Un pepene galben copt, trebuie sa fie greu pentru marimea sa. Acest lucru indica ca este copt si proaspat, avand inca un miez zemos si bogat in apa. De asemenea, trebuie sa fie tare, dar nu ca o piatra, ci sa opuna o rezistenta elastica atunci cand apasati pe el.

Prea moale e stricat, prea tare e necopt.

5. La polul opus "buricului", se afla locul unde a fost floarea. Daca acest loc are un miros placut, usor dulceag si aromat, atunci pepenele este unul copt si gustos. Insa, un miros prea dulce si usor alcoolizat este un semn clar ca pepenele este fermentat sau stricat. 

Citeste si despre cele 5 metode prin care sa alegi un pepene rosu copt

Sursa foto: andnowuknow.com
Sursa articol: wikihow.com

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Ionela Barbieru, 16 august 2015

    INTERESANT

  • Marieta_Pall, 13 august 2015

    Chiar nu stiam sa aleg,multumesc.