Ceapa verde este minunata. Este numai buna de pus in salata, in omlete, in tarte sarate si mai ales in sosuri. E proaspata, are o aroma puternica si complimenteaza de minune o multime de alte ingrediente. 

 
In plus, ceapa verde contine foarte putine calorii, dar o multime de vitamine si minerale. Are efect antioxidant, previne bolile cardiovasculare si creste absorbtia fierului in organism. Asadar, avem destule motive sa folosim cat mai des ceapa verde atunci cand gatim. Iar acest lucru nu va fi deloc greu de pus in practica pentru ca am invatat cum sa crestem ceapa verde...chiar la noi in bucatarie. Avem nevoie doar de un borcan, putina apa si cateva cepe verzi ale caror cozi au fost deja folosite.
 
Ati folosit coditele cepelor verzi pentru a pregati ceva bun? Foarte bine. Acum nu va mai ramane decat sa puneti cepele ramase intr-un borcan (puteti folosi chiar si un pahar) umplut pe jumatate cu apa. Asezati borcanul intr-un loc in care lumina naturala patrunde din plin si nu uitati sa schimbati apa de cateva ori pe saptamana. Intr-o saptamana, cozile cepelor pot creste pana la 8-10 cm, iar voi le puteti folosi de indata pentru a da o aroma deosebita mancarurilor pe care le preparati. Astfel, ati scapat, pentru moment, de grija mersului la piata.
 
Voi ce astfel de trucuri mai cunoasteti? :)

*O multime de retete cu ceapa verde, gasiti aici.

sursa articol si sursa foto

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Cornel Hentiu, 06 martie 2014

    La usturoi , nu stiu , dar la carne in mod sigur , NU .

  • Fara foto

    Anca Ramona Plopeanu, 04 martie 2014

    La usturoi , nu stiu , dar la carne in mod sigur , NU .

  • Fara foto

    Feurdean Paraschiva, 03 martie 2014

    Metoda merge foarte bine si la usturoi,eu am chiar acum o recolta noua de usturoi verde cu inaltimea intre 15 si 20 de cm,intr-o tava de plastic pe geam.

  • Fara foto

    Liliana-Mihaela Radu, 03 martie 2014

    La usturoi , nu stiu , dar la carne in mod sigur , NU .

  • Fara foto

    Liliana-Mihaela Radu, 03 martie 2014

    La usturoi , nu stiu , dar la carne in mod sigur , NU .

  • Fara foto

    Liliana-Mihaela Radu, 03 martie 2014

    La usturoi , nu stiu , dar la carne in mod sigur , NU .

  • Fara foto

    Rose Popesco, 03 martie 2014

    La usturoi se aplica metoda asta ?

  • Fara foto

    Maria Turcu, 02 martie 2014

    de incercat..........

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 martie 2014

    Trebuie incercata reteta asta ! La del si cu quinoa....!

  • Fara foto

    Toncean Sidonia, 02 martie 2014

    Trebuie incercata reteta asta ! La fel si cu quinoa....!

  • Fara foto

    Alina Chiticaru, 02 martie 2014

    La usturoi , nu stiu , dar la carne in mod sigur , NU .

  • Fara foto

    Alina_Chiticaru, 02 martie 2014

    Super idee...nu m-am gandit la asa ceva...iubesc ceapa verde si voi incerca sa o cresc :)...

  • Fara foto

    Silvia Serratore, 01 martie 2014

    Eu germinez in vase de sticla quinoa, chia, grau si ovaz. Folosesc astfel aceste grane si seminte in salate ca sursa de minerale si vitamine.