Avocado se numara de mult timp incoace printre alimentele noastre preferate. Daca veti intreba de ce, raspunsul va veni rapid. Avocado este bogata in grasimi sanatoase, vitamina E, complexul de vitamine B, acid folic, dar si alti nutrienti precum fibrele sau potasiul. Aduce o multime de beneficii sanatatii noastre si, in plus, este foarte gustos.  Se foloseste pentru a pregati deliciosul guacamole, dar si salate sau dressinguri. De asemenea, complimenteaza de minune carnea de peste si de pasare.

 
Nu gasim intotdeauna avocado bine copt atunci cand facem cumparaturi, dar ne incapatanam sa-l cumparam si sa-l lasam la copt pe masa din bucatarie timp de 2-3 zile. Pentru ca e delicios. Si pentru ca avocado este foarte bun din toate punctele de vedere, este foarte important sa il curatam asa cum trebuie pentru a profita din plin de pulpa sa aromata si plina de vitamine. Nu este greu deloc. Iata cum se face.
 
1. Taie fructul de avocado pe din doua, astfel incat samburele sa ramana intreg intr-una dintre cele doua parti.
 
2. Infige lama cutitului in sambure cam pana la jumatate si trage usor inapoi pentru a-l scoate. Nu te grabi.
 
3. In functie de cat de copt este, dar si in functie de felul in care vrei sa-l pregatesti, pulpa de avocado se poate curata in feluri diferite.
 
Daca fructul nu este copt complet, este recomandat sa tai fiecare jumatate in mai multe felii (3-4) si abia apoi sa ii cureti coaja. Ulterior, daca vrei sa il folosesti in salata, poti taia miezul in felii si mai subtiri sau in cubulete. 
 
Daca pulpa fructului este deja moale, foarte coapta, o poti scoate direct din jumatatile taiate cu ajutorul unei linguri. Aceasta metoda este recomandata si in cazul in care folosesti avocado pentru a-l face piure sau dressing.
 
Asta e tot! Simplu, nu-i asa?

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Doda Maria, 11 februarie 2014

    Avocado este f sanatos si se poate manca doar cu sare si lamaie....

  • Fara foto

    Maria Craciun, 09 februarie 2014

    Ultima metoda este cea mai eficienta , cu lingura se scoate miezul chiar daca nu e chiar ff copt , sa fie usor molcut , Daca e prea copt iadica f. moale ,il gasim pe jumatate oxidat si nu mai este bun :)

  • Fara foto

    Silvia Cavaleru, 05 februarie 2014

    Mie-mi place mult acest fruct,sub forma de piure cu mujdei de usturoi,pe felii de paine prajite putin.Se pot si garnisi putin cu ardei,feliute subtiri de rosii etc.

  • Fara foto

    05 februarie 2014

    mie nu mi se pare asa aromata pulpa lui ,ba chiar e fada ,dar in combinatie cu rosii ,usturoi devine mai buna

  • Fara foto

    Radu Cruceru, 05 februarie 2014

    Ai dreptate Viorica ! Asa fac si eu si este mai usor!

  • Fara foto

    Bodeanu Carmen, 05 februarie 2014

    ESTE FF BUNNNNNNNNNNN

  • Fara foto

    Miky Roman, 05 februarie 2014

    foarte util

  • Fara foto

    Victoria Neicu, 04 februarie 2014

    DUPA CE INFIGI LAMA CUTITULUI IN SAMBURE RASUCESTI PUTIN SI IESE MAI USOR