Curatarea toasterului nu este o munca placuta si nici una usoara, insa cert este ca trebuie sa o facem. De multe ori, nici nu ne dam seama cat de murdar este prajitorul nostru de paine  pana cand nu vine timpul sa il curatam. Trebuie sa luati insa in considerare ca trebuie sa curatati periodic toate aparatele, ustensilele si accesoriile de bucatarie, pentru a evita riscul unor aparitiei diferitelor boli.
 
 
Iata de ce ai nevoie pentru a curata toasterul:
 
o pensula mica
apa calda
prosop de bucatarie
otet
cos de gunoi
 
Cum se face:
 
1. Asigura-te ca aparatul este scos din priza si complet rece inainte de a incepe procesul de curatare. Cum este posibil ca toasterul sa fie plin de firimituri, curata-l deasupra chiuvetei, a cosului de gunoi sau acopera suprafata de lucru cu ziare, pentru a nu face mizerie in bucatarie.

2. Scoate firimiturile din aparat. Majoritatea aparatelor au o usita in partea de jos special conceputa pentru a fi curatate. Daca aparatul tau nu este prevazut cu o astfel de trapa, il poti intoarce pur si simplu deasupra cosului de gunoi pentru ca firimiturile sa cada.
 
3. Daca exista firimituri "incapatanate", foloseste apa calda pentru a clati aparatul. Foloseste o pensula mica pentru a ajunga in zonele greu accesibile.

4. Sterge interiorul cu o carpa moale si nu uita nici de butoane!
 
5. Daca suprafata prajitorului de paine este din otel inoxidabil, foloseste putin otet pentru a-i da mai multa stralucire. Se pune o cantitate mica de otet pe o carpa si se sterge usor intreaga suprafata aaparatului. 
 
6. Lasati aparatul sa se usuce complet inainte de a-l baga in priza si de a-l folosi.
 
Sursa articol: www.thekitchn.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii