Cum sa depozitezi corect condimentele

Condimentele nu lipsesc din nicio casa. Suntem siguri de asta. Sare, piper, boia, busuioc, oregano, curry si lista poate continua. Dau savoare mancarurilor si ne rasfata papilele gustative zi de zi. De aceea, este foarte important sa le selectam asa cum trebuie si sa le depozitam corect pentru ca ele sa-si pastreze aroma intacta.  

Cum sa depozitezi corect condimentele

Pentru a-ti da seama daca mirodeniile tale sunt inca proaspete, verifica mai intai culoarea. Daca aceasta este la fel de intensa ca la inceput, inseamna ca totul este in regula. Totusi, le mai poti supune unui test. Ia un pic de condiment intre degete, preseaza si miroase. Daca aroma este puternica, inseamna ca mirodenia este inca proaspata. Daca nu mai simti niciun miros, inseamna ca o poti arunca pentru ca nu mai este buna de folosit la prepararea mancarurilor.

Asa cum avem grija sa depozitam corect alte alimente, la fel trebuie sa procedam si cu condimentele. Pentru ca ele sa-si pastreze aromele intacte, ideal este sa le asezam intr-un loc intunecos. De multe ori, borcanele cu mirodenii sunt amplasate deasupra aragazului pentru ca ele sa stea la indemana. Totusi, aceasta este o metoda gresita de a le depozita deoarece caldura degajata de aragaz le poate altera gustul.
Condimentele trebuiesc pastrate in pungi sau borcane inchise ermetic, etichetate in prealabil. Este recomandat sa asezam aceste recipiente intr-un dulap in care nu patrunde lumina si care este asezat departe de surse de caldura precum aragazul, cuptorul sau caloriferul. Mirodeniile precum piperul, boiaua sau chilli pot fi pastrate chiar si in frigider. In plus, trebuie sa aveti mare grija ca atunci cand folositi o anumita aroma, sa nu luati cantitatea necesara cu o lingurita uda ci cu una uscata sau, mai degraba, cu degetele.
Atunci cand cumparati condimente noi, puneti-le intr-o punga sau intr-un borcan, etichetati-le si scrieti si data la care le-ati achizitionat. Astfel, veti sti sigur de cat timp se afla ele pe rafturile voastre.
Pentru cat timp isi pastreaza condimentele aroma:
Intregi sau seminte – intre 3 si 4 ani

Pudre, condimente macinate – intre 2 si 3 ani

Frunze uscate – intre 1 si 3 ani

Mixuri de condimente – intre 1 si 2 ani
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise