Uleiul de masline extravirgin este considerat ca fiind una dintre cele mai bune surse de grasimi sanatoase pe care le putem folosi in prepararea mancarurilor. El este foarte bogat in antioxidanti si aduce o multime de beneficii sanatatii noastre. De aceea, este important sa-l folosim cat mai des, dar si sa-l depozitam corect pentru a profita din plin de proprietatile sale. Iata cum ar trebui sa pastram uleiul de masline dupa ce l-am achizitionat.
 

Atunci cand alegi un loc in care sa depozitezi uleiul de masline, tine cont de faptul ca acest aliment nu se impaca deloc bine cu caldura, cu aerul si cu lumina. Cei trei factori poti influenta gustul uleiului in mod negativ in cazul in care acesta nu este asezat intr-un loc propice. Orice ar fi, nu depozitati uleiul de masline in apropierea aragazului, a caloriferelor sau a ferestrelor si nu-l lasati sa ia contact cu aerul.
 
Expertii ne recomanda sa pastram uleiul de masline intr-o sticla inchisa la culoare, al carei capac sa fie inchis foarte bine. De asemenea, tot ei ne indica faptul ca sticla ar trebui pastrata in dulap doar in cazul in care temperatura din camera atinge cel mult 21 de grade Celsius. Daca in camera cu pricina  temperatura este mai ridicata, specialistii ne sugereaza sa pastram uleiul de masline pe unul dintre rafturile frigiderului. 
 
In cazul in care aveti o pivnita in care va pastrati majoritate conservelor pentru iarna, puteti la fel de bine sa pastrati acolo si sticlele cu ulei. Daca ati achizitionat ulei de masline de calitate in cantitati mai mari, il puteti pastra intr-un loc racoros si foarte intunecat chiar si pana la un an de zile. Uleiul de masline pastrat in aceste conditii in recipiente sigilate poate rezista chiar si pana la doi ani fara ca gustul sa-i fie alterat. Cu toate acestea, nu inseamna ca daca uleiul de masline este mai vechi este si mai bun. Regula vinului nu se aplica si in cazul lui. Ideal este sa nu cumparati mai multi litri de ulei decat folositi in maximum 6 luni.

sursa

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Viviana Ocu, 14 iulie 2014

    o informatie pretioasa, multumesc,

  • Relu Iepurelu, 26 iunie 2014

    Oare exista oameni care sa stocheze cantitati mari de ulei mai mult de 6 luni ?

  • Mihaela Dobrescu, 25 iunie 2014

    mii de mutumiri!

  • Pusi Roman, 25 iunie 2014

    da tinut minte!

  • Viorica Apostol, 25 iunie 2014

    E bine de stiut,multumim!

  • VIORICA, 25 iunie 2014

    E bine de stiut,multumim!

  • Toncean Sidonia, 25 iunie 2014

    Bine de retinut !!!

  • Iancu Lubita, 25 iunie 2014

    De retinut,multumim Gustos.ro!!

  • Cosmina Mosoran, 16 decembrie 2013

    adevaratul ulei de masline este un aliment minune pt.sanatatea noastra .....ne apara inima si vasele de sange

  • kok miori, 16 octombrie 2013

    Trebuie sa cumparam ulei de masline extra virgin care are oxiditate de 0,5% si este extras fara sa fie incalzit numai la rece.

  • Valentina Pricopi, 15 octombrie 2013

    15.10.13. -ok

  • Constantin Oprita, 14 octombrie 2013

    ....atentie sunt multe uleiuri de masline contrafacute .......

  • Constantin Oprita, 14 octombrie 2013

    Corect ,sunt un mare consumator al uleiului de masline extra virgin si masline Kalamata................ la masa nu stau fara ulei de masline si masline .....de 15 ani consum cca. o lingura la fiecare masa impreuna cu max 6 masline Kalamata nu iau medicamente de nici-un fel nu am tensiune la 64 de ani ...

  • sima emilia, 14 octombrie 2013

    folosesc ulei de masline,multumim pentru sfat,si grija fata de cei ce consuma acest minunat aliment

  • Elvira Gille, 14 octombrie 2013

    Consider recomandarile corecte si bine venite.

  • Vera Iscru, 14 octombrie 2013

    multumim pt sfat

  • Daniela Gugu Adams, 13 octombrie 2013

    Nu are sens sa faci provizii...eu cumpar o sticla si cand e aproape gata ,cumpar alta....

  • Crestin Ortodoxnicoleta, 13 octombrie 2013

    Asa este.

  • Dorin-Marcel Mistode, 12 octombrie 2013

    foarte corect