Uleiul de masline extravirgin este considerat ca fiind una dintre cele mai bune surse de grasimi sanatoase pe care le putem folosi in prepararea mancarurilor. El este foarte bogat in antioxidanti si aduce o multime de beneficii sanatatii noastre. De aceea, este important sa-l folosim cat mai des, dar si sa-l depozitam corect pentru a profita din plin de proprietatile sale. Iata cum ar trebui sa pastram uleiul de masline dupa ce l-am achizitionat.
Atunci cand alegi un loc in care sa depozitezi uleiul de masline, tine cont de faptul ca acest aliment nu se impaca deloc bine cu caldura, cu aerul si cu lumina. Cei trei factori poti influenta gustul uleiului in mod negativ in cazul in care acesta nu este asezat intr-un loc propice. Orice ar fi, nu depozitati uleiul de masline in apropierea aragazului, a caloriferelor sau a ferestrelor si nu-l lasati sa ia contact cu aerul.
Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.
Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeuraIncingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Comentarii
Adaugă comentariu