Cum sa depozitezi corect uleiul de masline

Uleiul de masline extravirgin este considerat ca fiind una dintre cele mai bune surse de grasimi sanatoase pe care le putem folosi in prepararea mancarurilor. El este foarte bogat in antioxidanti si aduce o multime de beneficii sanatatii noastre. De aceea, este important sa-l folosim cat mai des, dar si sa-l depozitam corect pentru a profita din plin de proprietatile sale. Iata cum ar trebui sa pastram uleiul de masline dupa ce l-am achizitionat.  

Cum sa depozitezi corect uleiul de masline

Atunci cand alegi un loc in care sa depozitezi uleiul de masline, tine cont de faptul ca acest aliment nu se impaca deloc bine cu caldura, cu aerul si cu lumina. Cei trei factori poti influenta gustul uleiului in mod negativ in cazul in care acesta nu este asezat intr-un loc propice. Orice ar fi, nu depozitati uleiul de masline in apropierea aragazului, a caloriferelor sau a ferestrelor si nu-l lasati sa ia contact cu aerul.

Expertii ne recomanda sa pastram uleiul de masline intr-o sticla inchisa la culoare, al carei capac sa fie inchis foarte bine. De asemenea, tot ei ne indica faptul ca sticla ar trebui pastrata in dulap doar in cazul in care temperatura din camera atinge cel mult 21 de grade Celsius. Daca in camera cu pricina temperatura este mai ridicata, specialistii ne sugereaza sa pastram uleiul de masline pe unul dintre rafturile frigiderului.
In cazul in care aveti o pivnita in care va pastrati majoritate conservelor pentru iarna, puteti la fel de bine sa pastrati acolo si sticlele cu ulei. Daca ati achizitionat ulei de masline de calitate in cantitati mai mari, il puteti pastra intr-un loc racoros si foarte intunecat chiar si pana la un an de zile. Uleiul de masline pastrat in aceste conditii in recipiente sigilate poate rezista chiar si pana la doi ani fara ca gustul sa-i fie alterat. Cu toate acestea, nu inseamna ca daca uleiul de masline este mai vechi este si mai bun. Regula vinului nu se aplica si in cazul lui. Ideal este sa nu cumparati mai multi litri de ulei decat folositi in maximum 6 luni.

sursa

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi