Frisca reprezinta una dintre cele mai bune alegeri pentru a orna deserturile, dar si pentru a le oferi o textura deosebita. Se pregateste tare usor si accentueaza intotdeauna savoarea preparatului dulce fie ca acesta contine ciocolata, fructe sau crema. O poti aroma dupa bunul plac si o poti face cat de dulce vrei tu.
 
 
 
Si pentru ca ne place tare mult sa o folosim atunci cand pregatim torturi, placinte sau deserturi rapide, am decis ca trebuie sa ne specializam in prepararea ei. Am aflat cateva trucuri, iar astazi le impartim cu voi. 
 
1. In primul rand, daca doriti sa obtineti o frisca delicioasa, trebuie sa va asigurati ca smantana pentru frisca pe care ati cumparat-o este proaspata, nu este ultrapasteurizata, nu are in compozitie stabilizatori alimentari precum caragenanul si contine aproximativ 35 % grasimi.
 
2. Inainte de a pregati frisca, este neaparat ca smantana sa stea la frigider pana se raceste. Astfel, vei avea siguranta ca va iesi exact cum iti doresti. De asemenea, este indicat sa pui in frigider atat bolul pe care il vei folosi, cat si telul. Lasa-le acolo macar 10 minute. Imediat ce ele s-au racit, scoate-le din frigider si apuca-te imediat de treaba.
 
3. Apuca-te sa bati smantana si indulceste-o pe parcurs cu zahar obisnuit sau cu zahar pudra, in functie de preferintele tale. Adauga zaharul treptat si gusta mereu din frisca pentru a te asigura ca ai obtinut exact gustul pe care ti-l doresti. Frisca tinde sa se simta mai putin dulce la gust atunci cand este gata decat in stadiu initial, cand este mai lichida. De aceea, este important sa gusti din ea inainte de a o finaliza. Nu uita de arome. Poti adauga vanilie, rom, portocala sau orice alta aroma iti este pe plac.
 
4. In functie de textura pe care doresti sa o aiba (mai pufoasa sau mai tare), poti bate smantana mai mult timp sau mai putin. Totusi, nu este indicat sa bati smantana mai mult de 7-8 minute deoarece in acest caz frisca poate face mici cocoloase.
 
5. Daca planuiesti sa folosesti frisca pentru a orna un desert cu ajutorul unei pungi sau daca ai gand sa o amesteci cu o alta crema, mixeaz-o mai putin timp pentru ca ea sa-si pastreze textura si sa nu devina usor granuloasa.
 
Asta e tot! Serveste-o imediat sau acoper-o si pastreaz-o la frigider. :)

sursa
 
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Gabriela Ionita, 18 octombrie 2014

    super ..

  • Fara foto

    Mark Gaming, 20 ianuarie 2014

    un sfat bun mersi

  • Fara foto

    Margareta Pop, 20 ianuarie 2014

    exist in comert smantan pt frisca dr poti cumpara dierct din piata [eu cand e aproap gata adaug un varf de cutit de bicrbonat [

  • Fara foto

    Mariana Lepadatu, 19 ianuarie 2014

    multumesc de sfat,un dulce f bun,dar ce smintana se foloseste,cea din comert?

  • Fara foto

    Lucica Gaitan, 19 ianuarie 2014

    Asa e corect. E foarte buna ,si nici nu ,,ingrasa" !

  • Fara foto

    Daniela Violeta Rafay, 19 ianuarie 2014

    multumim

  • Fara foto

    Toncean Sidonia, 19 ianuarie 2014

    Buna de tot frisca! Eu o folosesc la ornarea torturilor de obicei, sau la creme...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2014

    Buna de tot frisca! Eu o folosesc la ornarea torturilor de obicei, sau la creme...

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 18 ianuarie 2014

    Multumesc,eu nu o fac chiar asa,dar mi-a iesit intotdeauna.