Restaurantul IKEA a fost declarat restaurantul cu cele mai mari incasari din Romania in anul 2014. De asemenea, si in 2015 sunt sanse foarte mari sa se intample la fel. Asta inseamna un singur lucru: romanilor le place la nebunie mancarea de la IKEA, in mod special chiftelutele suedeze. Insa, ce faci atunci cand ti-e pofta de chiftelute de la IKEA, dar nu ai chef sau iti este imposibil sa bati tot drumul pana la restaurantul din Baneasa? Raspunsul e simplu: faci chiftelute suedeze ca la IKEA chiar la tine acasa. Urmatoarea reteta apare in cartea de bucate IKEA:
1 ou
200-300 ml de smantana si apa
Toate ingredientele se amesteca pana cand se obtine consistenta dorita si apoi se condimenteaza cu sare si piper.
Se formeaza bilute de dimensiunea unei nuci si se transfera pe un tocator pe care a fost presarata faina.
Chiftelutele obtinute astfel se prajesc in unt.
Pentru sos se folosesc:
Cum se prepara:

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii