Noi nu am intalnit pana acum nicio persoana care sa spuna cu convingere ca a incercat Nutella si nu i-a placut deloc. De aceea, credem ca e imposibil sa rezisti acelei combinatii geniale de crema de ciocolata cu alune de padure.

Pentru ca si noua ne place tare mult, ne-am gandit sa incercam sa o pregatim si acasa. Asta da provocare! Am gasit reteta si ne-am pus pe treaba. Rezultatul e..tare bun! Iata cum puteti pregati si voi Nutella de casa.
 
 
 
Aveti nevoie de:
 
200 g alune de padure crude
3 linguri bicarbonat de sodiu
150 g ciocolata cu lapte
150 g ciocolata neagra
6 linguri smantana lichida pentru frisca
1 lingura de unt moale
1 lingura pudra de cacao neindulcita
2 linguri zahar pudra
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita extract de vanilie
1/8 lingurita extract de migdale
 
Mod de preparare:
 
1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune alunele de padure intr-o tava pe care ai asezat in prealabil hartie de copt si lasa-le la rumenit 15 minute, amestecand cu lingura printre ele din cand in cand.
 
2. Dupa ce alunele s-au rumenit, pune apa la fiert pe aragaz. Adauga 3 linguri de bicarbonat in apa clocotita si apoi adauga alunele. Fierbele timp de 3 minute si apoi punele intr-un bol cu apa rece. Curata-le de pielita si lasa-le la uscat timp 4-5 minute pe un prosop de bucatarie.
 
3. Toaca alunele de padure cu ajutorul unui robot de bucatarie pana cand acestea se transforma intr-o pasta omogena.
 
4. Adauga untul, zaharul, pudra de cacao, extractele de vanilie si migdale si sarea. Amesteca totul in robotul de bucatarie inca 2-3 minute.
 
5. Incalzeste smantana lichida pana aproape de punctul de fierbere si toarn-o peste ciocolata rupta in bucatele si pusa intr-o oala. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena si apoi las-o la racit timp de 5-10 minute.
 
6. Dupa ce sosul de ciocolata s-a racit, adauga-l in robotul de bucatarie si amesteca-l impreuna cu amestecul de alune de padure pentru inca 30 de secunde.
 
Pune crema de alune si ciocolata in borcane si pastreaz-o in frigider. Aceasta va rezista pana la o saptamana. Daca vrei sa o consumi, scoate-o din frigider cu 30 de minute inainte pentru ca ea sa capete o consistenta mai moale si sa fie tocmai buna de pus la prajituri sau chiar de mancat pe paine. 
 

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Solomon Paul, 17 iunie 2014

    Alina Maria Gheorghias , pana la urma, si sarea e un E. Depinde la ce te referi, aditivi artificiali sau naturali :) .

  • Fara foto

    03 februarie 2014

    la ce folosește bicarbonatul?

  • Fara foto

    Cornel Jurja, 03 februarie 2014

    Alina Maria Gheorghias , pana la urma, si sarea e un E. Depinde la ce te referi, aditivi artificiali sau naturali :) .

  • Fara foto

    Radu Vasile, 01 februarie 2014

    Alina Maria Gheorghias , pana la urma, si sarea e un E. Depinde la ce te referi, aditivi artificiali sau naturali :) .

  • Fara foto

    Sorana Andreea Cojocaru, 01 februarie 2014

    Yum yum

  • Fara foto

    Alina Maria Gheorghias, 01 februarie 2014

    Alina Maria Gheorghias , pana la urma, si sarea e un E. Depinde la ce te referi, aditivi artificiali sau naturali :) .

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 01 februarie 2014

    Super,si probabil mai sanatoasa.

  • Fara foto

    Elisabeth Pionneau, 31 ianuarie 2014

    Am incercat-o, EXCELENTA si va incurajez sa o faceti. Merita !

  • Fara foto

    Vicky Wilde, 31 ianuarie 2014

    Draga Dana Mariana Probabil ca este mai ieftin si mai comod sa o cumperi din magazin, dar te-ai intrebat de ce oare cea facuta acasa sta in frigider cca o saptamana, iar cea din magazin sta pe raft luni de zile?

  • Fara foto

    31 ianuarie 2014

    De retinut ... sigur nu va avea E-uri

  • Fara foto

    Dana Mariana, 30 ianuarie 2014

    Buna reteta,nu zic nu,dar la final costa mai mult sa o faci decit daca o cumperi.Nu sint circotasa,e doar o opinie,oricum am gasit aici o multime de retete grozave,facute si degustate.

  • Fara foto

    Goaga Constanta, 29 ianuarie 2014

    merită încercat

  • Fara foto

    Gustos Ro, 29 ianuarie 2014

    Alina Maria Gheorghias , pana la urma, si sarea e un E. Depinde la ce te referi, aditivi artificiali sau naturali :) .

  • Fara foto

    Adriana Bucur, 29 ianuarie 2014

    este de incercat, dar nu scrie cantitatea de apa ce trebuie folosita.

  • Fara foto

    Deni Simona, 28 ianuarie 2014

    incerc si eu