Cum sa faci Nutella acasa

Noi nu am intalnit pana acum nicio persoana care sa spuna cu convingere ca a incercat Nutella si nu i-a placut deloc. De aceea, credem ca e imposibil sa rezisti acelei combinatii geniale de crema de ciocolata cu alune de padure. Pentru ca si noua ne place tare mult, ne-am gandit sa incercam sa o pregatim si acasa. Asta da provocare! Am gasit reteta si ne-am pus pe treaba. Rezultatul e..tare bun! Iata cum puteti pregati si voi Nutella de casa.      

Cum sa faci Nutella acasa

Aveti nevoie de:
200 g alune de padure crude
3 linguri bicarbonat de sodiu
150 g ciocolata cu lapte
150 g ciocolata neagra
6 linguri smantana lichida pentru frisca
1 lingura de unt moale
1 lingura pudra de cacao neindulcita
2 linguri zahar pudra
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita extract de vanilie
1/8 lingurita extract de migdale
Mod de preparare:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune alunele de padure intr-o tava pe care ai asezat in prealabil hartie de copt si lasa-le la rumenit 15 minute, amestecand cu lingura printre ele din cand in cand.
2. Dupa ce alunele s-au rumenit, pune apa la fiert pe aragaz. Adauga 3 linguri de bicarbonat in apa clocotita si apoi adauga alunele. Fierbele timp de 3 minute si apoi punele intr-un bol cu apa rece. Curata-le de pielita si lasa-le la uscat timp 4-5 minute pe un prosop de bucatarie.
3. Toaca alunele de padure cu ajutorul unui robot de bucatarie pana cand acestea se transforma intr-o pasta omogena.
4. Adauga untul, zaharul, pudra de cacao, extractele de vanilie si migdale si sarea. Amesteca totul in robotul de bucatarie inca 2-3 minute.
5. Incalzeste smantana lichida pana aproape de punctul de fierbere si toarn-o peste ciocolata rupta in bucatele si pusa intr-o oala. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena si apoi las-o la racit timp de 5-10 minute.
6. Dupa ce sosul de ciocolata s-a racit, adauga-l in robotul de bucatarie si amesteca-l impreuna cu amestecul de alune de padure pentru inca 30 de secunde.
Pune crema de alune si ciocolata in borcane si pastreaz-o in frigider. Aceasta va rezista pana la o saptamana. Daca vrei sa o consumi, scoate-o din frigider cu 30 de minute inainte pentru ca ea sa capete o consistenta mai moale si sa fie tocmai buna de pus la prajituri sau chiar de mancat pe paine.
 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi