Noi nu am intalnit pana acum nicio persoana care sa spuna cu convingere ca a incercat Nutella si nu i-a placut deloc. De aceea, credem ca e imposibil sa rezisti acelei combinatii geniale de crema de ciocolata cu alune de padure.

Pentru ca si noua ne place tare mult, ne-am gandit sa incercam sa o pregatim si acasa. Asta da provocare! Am gasit reteta si ne-am pus pe treaba. Rezultatul e..tare bun! Iata cum puteti pregati si voi Nutella de casa.
 
 
 
Aveti nevoie de:
 
200 g alune de padure crude
3 linguri bicarbonat de sodiu
150 g ciocolata cu lapte
150 g ciocolata neagra
6 linguri smantana lichida pentru frisca
1 lingura de unt moale
1 lingura pudra de cacao neindulcita
2 linguri zahar pudra
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita extract de vanilie
1/8 lingurita extract de migdale
 
Mod de preparare:
 
1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune alunele de padure intr-o tava pe care ai asezat in prealabil hartie de copt si lasa-le la rumenit 15 minute, amestecand cu lingura printre ele din cand in cand.
 
2. Dupa ce alunele s-au rumenit, pune apa la fiert pe aragaz. Adauga 3 linguri de bicarbonat in apa clocotita si apoi adauga alunele. Fierbele timp de 3 minute si apoi punele intr-un bol cu apa rece. Curata-le de pielita si lasa-le la uscat timp 4-5 minute pe un prosop de bucatarie.
 
3. Toaca alunele de padure cu ajutorul unui robot de bucatarie pana cand acestea se transforma intr-o pasta omogena.
 
4. Adauga untul, zaharul, pudra de cacao, extractele de vanilie si migdale si sarea. Amesteca totul in robotul de bucatarie inca 2-3 minute.
 
5. Incalzeste smantana lichida pana aproape de punctul de fierbere si toarn-o peste ciocolata rupta in bucatele si pusa intr-o oala. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena si apoi las-o la racit timp de 5-10 minute.
 
6. Dupa ce sosul de ciocolata s-a racit, adauga-l in robotul de bucatarie si amesteca-l impreuna cu amestecul de alune de padure pentru inca 30 de secunde.
 
Pune crema de alune si ciocolata in borcane si pastreaz-o in frigider. Aceasta va rezista pana la o saptamana. Daca vrei sa o consumi, scoate-o din frigider cu 30 de minute inainte pentru ca ea sa capete o consistenta mai moale si sa fie tocmai buna de pus la prajituri sau chiar de mancat pe paine. 
 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Solomon Paul, 17 iunie 2014

    Alina Maria Gheorghias , pana la urma, si sarea e un E. Depinde la ce te referi, aditivi artificiali sau naturali :) .

  • Fara foto

    03 februarie 2014

    la ce folosește bicarbonatul?

  • Fara foto

    Cornel Jurja, 03 februarie 2014

    Alina Maria Gheorghias , pana la urma, si sarea e un E. Depinde la ce te referi, aditivi artificiali sau naturali :) .

  • Fara foto

    Radu Vasile, 01 februarie 2014

    Alina Maria Gheorghias , pana la urma, si sarea e un E. Depinde la ce te referi, aditivi artificiali sau naturali :) .

  • Fara foto

    Sorana Andreea Cojocaru, 01 februarie 2014

    Yum yum

  • Fara foto

    Alina Maria Gheorghias, 01 februarie 2014

    Alina Maria Gheorghias , pana la urma, si sarea e un E. Depinde la ce te referi, aditivi artificiali sau naturali :) .

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 01 februarie 2014

    Super,si probabil mai sanatoasa.

  • Fara foto

    Elisabeth Pionneau, 31 ianuarie 2014

    Am incercat-o, EXCELENTA si va incurajez sa o faceti. Merita !

  • Fara foto

    Vicky Wilde, 31 ianuarie 2014

    Draga Dana Mariana Probabil ca este mai ieftin si mai comod sa o cumperi din magazin, dar te-ai intrebat de ce oare cea facuta acasa sta in frigider cca o saptamana, iar cea din magazin sta pe raft luni de zile?

  • Fara foto

    31 ianuarie 2014

    De retinut ... sigur nu va avea E-uri

  • Fara foto

    Dana Mariana, 30 ianuarie 2014

    Buna reteta,nu zic nu,dar la final costa mai mult sa o faci decit daca o cumperi.Nu sint circotasa,e doar o opinie,oricum am gasit aici o multime de retete grozave,facute si degustate.

  • Fara foto

    Goaga Constanta, 29 ianuarie 2014

    merită încercat

  • Fara foto

    Gustos Ro, 29 ianuarie 2014

    Alina Maria Gheorghias , pana la urma, si sarea e un E. Depinde la ce te referi, aditivi artificiali sau naturali :) .

  • Fara foto

    Adriana Bucur, 29 ianuarie 2014

    este de incercat, dar nu scrie cantitatea de apa ce trebuie folosita.

  • Fara foto

    Deni Simona, 28 ianuarie 2014

    incerc si eu