Cum sa faci o paine deosebita in cativa pasi simpli

  Iti doresti sa iti impresionezi musafirii cu un preparat deosebit? Sau pur si simplu nu iti place rutina si iti doresti sa gatesti mereu preparate noi si creative?   Ei bine, atunci preparatul acesta ti se va potrivi mai ceva ca o manusa; cine ar putea sa nu iubeasca un arici facut din paine pufoasa si umplut cu diverse delicatese? Este grozava dimineata langa un ceai cald sau o cafea sau ca gustare intre mesele principale.  

Cum sa faci o paine deosebita in cativa pasi simpli

Iata cat de simplu se face:

Ingrediente

Aluat de paine ( reteta se gaseste aici).
Umplutura (fructe confiate, marmelada sau gem, il puteti umple cu orice doriti).
Instructiuni de preparare

1. Formati bile de dimensiunea unei lamai din aluatul de paine.

2. Adaugati umplutura voastra preferata.

3. Puneti bilutele pe o hartie de copt. Strangeti cu mana unul dintre capetele bilelor pentru a forma fata ariciului.

4. Formati doua bilute mici si puneti-le pe post de picioruse. Cu un cutit, crestati fiecare biluta pentru a forma gherutele.

5. Cu o foarfeca, formati tepii ariciului, dupa cum vedeti in poza de mai jos.

6. Folositi fructe uscate (caise uscate, alune etc) pentru a forma ochii si nasul ariciului.

7. Ungeti ariciul cu lapte sau ou batut pentru a capata un luciu frumos.

8. Presarati zahar deasupra si dati la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand capata o crusta aurie.

Sa aveti pofta!

Sursa articol si sursa foto: www.beststuff4kids.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise