Iti doresti sa iti impresionezi musafirii cu un preparat deosebit? Sau pur si simplu nu iti place rutina si iti doresti sa gatesti mereu preparate noi si creative?
 
Ei bine, atunci preparatul acesta ti se va potrivi mai ceva ca o manusa; cine ar putea sa nu iubeasca un arici facut din paine pufoasa si umplut cu diverse delicatese? Este grozava dimineata langa un ceai cald sau o cafea sau ca gustare intre mesele principale.
 
Iata cat de simplu se face:
 
Ingrediente
 
Aluat de paine ( reteta se gaseste aici).
Umplutura (fructe confiate, marmelada sau gem, il puteti umple cu orice doriti).
 
Instructiuni de preparare

1. Formati bile de dimensiunea unei lamai din aluatul de paine.
 
2. Adaugati umplutura voastra preferata.


 
3. Puneti bilutele pe o hartie de copt. Strangeti cu mana unul dintre capetele bilelor pentru a forma fata ariciului.
 
4.  Formati doua bilute mici si puneti-le pe post de picioruse. Cu un cutit, crestati fiecare biluta pentru a forma gherutele.


 
5. Cu o foarfeca, formati tepii ariciului, dupa cum vedeti in poza de mai jos.



6. Folositi fructe uscate (caise uscate, alune etc) pentru a forma ochii si nasul ariciului.

7. Ungeti ariciul cu lapte sau ou batut pentru a capata un luciu frumos.
 
8. Presarati zahar deasupra si dati la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand capata o crusta aurie.


 
Sa aveti pofta!

Sursa articol si sursa foto: www.beststuff4kids.com
 

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Iuliana Balasa, 04 noiembrie 2014

    Idei salutare ! Foarte -foarte ingenios si de prezentare nu mai spun ! Multumim !

  • Fara foto

    Rodica Pop, 04 noiembrie 2014

    simplu si dragut

  • Fara foto

    Netcu Adelina, 04 noiembrie 2014

    Foarte drgut si interesant atat pentru copii cat si pentru oameni mari. O idee vesela.

  • Fara foto

    Geta Balaciu, 04 noiembrie 2014

    Ce draguutz ! Si simplu de facut !

  • Fara foto

    Maria Comsa, 04 noiembrie 2014

    Interesant,merita incecat!

  • Fara foto

    Aneta Diaconu, 03 noiembrie 2014

    Foarte interesant .

  • Fara foto

    Hadjiadamou Breahna Juliana, 03 noiembrie 2014

    interesant .