Cum sa faci oua posate ca un adevarat Chef

Unii la stiu sub denumirea de ochiuri romanesti, altii le stiu drept oua posate, insa adevarul este ca oricum le-am spune, aceste oua sunt nemaipomenit de bune. Mai mult decat atat, nu se fac deloc greu daca tii cont de cateva mici sfaturi:

Cum sa faci oua posate ca un adevarat Chef

1. Uitati de otet

Unii oameni sunt gata sa jure ca secretul oualor posate este adaugarea de otet in apa, insa nu este deloc asa. Ceea ce este cu adevarat important este sa folositi oua proaspete - acestea isi vor tine forma mult mai bine. Un alt punct cheie este temperatura apei - nu trebuie sa formam un vartej sau sa asteptam un clocot pentru a introduce ouale in apa. In schimb, incalziti o oala mare cu apa si sare la foc mediu pana cand vedeti mici bule la suprafata. Dati focul la minimum pentru a mentine temperatura (sau chiar inlaturati oala de pe foc).
2. Folositi o strecuratoare

Spargeti oul intr-o strecuratoare cu gauri mici pusa deasupra unui bol. In acest fel, albusul nu se mai separa in fire subtiri atunci cand introduceti oul in apa calda, iar oul va avea o forma mai compacta.

3. Gateste oul

Introduceti oul cu tot cu strecuratoare in oala cu apa fierbinte. Apa trebuie sa acopere complet oul. Miscati usor strecuratoarea si cu ajutorul unei linguri invartiti usor oul. Dupa 1 minut, eliberati oul din strecuratoare si lasati-l liber in apa.

4. Respectati timpul de gatire

Pentru oua mai moi, timpul de gatire este de 4 minute, iar pentru cele mai tari este de 5 minute. Din cand in cand, miscati oul cu ajutorul lingurii. Fiti cu ochii pe ceas pentru a evita sa gatiti ouale in exces.

5. Scoate oul

Folosindu-va de lingura, scoateti oul atunci cand este gata. Pentru a fi servit imediat, se pune un prosop sub lingura in care avem oul si se agita usor lingura pentru a scapa de apa in exces.
Sursa articol: www.epicurious.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise