Unii la stiu sub denumirea de ochiuri romanesti, altii le stiu drept oua posate, insa adevarul este ca oricum le-am spune, aceste oua sunt nemaipomenit de bune.

Mai mult decat atat, nu se fac deloc greu daca tii cont de cateva mici sfaturi:

1. Uitati de otet
 
Unii oameni sunt gata sa jure ca secretul oualor posate este adaugarea de otet in apa, insa nu este deloc asa. Ceea ce este cu adevarat important este sa folositi oua proaspete - acestea isi vor tine forma mult mai bine. Un alt punct cheie este temperatura apei - nu trebuie sa formam un vartej sau sa asteptam un clocot pentru a introduce ouale in apa. In schimb, incalziti o oala mare cu apa si sare la foc mediu pana cand vedeti mici bule la suprafata. Dati focul la minimum pentru a mentine temperatura (sau chiar inlaturati oala de pe foc).
 
2. Folositi o strecuratoare
 
Spargeti oul intr-o strecuratoare cu gauri mici pusa deasupra unui bol. In acest fel, albusul nu se mai separa in fire subtiri atunci cand introduceti oul in apa calda, iar oul va avea o forma mai compacta. 
 
3. Gateste oul
 
Introduceti oul cu tot cu strecuratoare in oala cu apa fierbinte. Apa trebuie sa acopere complet oul. Miscati usor strecuratoarea si cu ajutorul unei linguri invartiti usor oul. Dupa 1 minut, eliberati oul din strecuratoare si lasati-l liber in apa.
 
4. Respectati timpul de gatire
 
Pentru oua mai moi, timpul de gatire este de 4 minute, iar pentru cele mai tari este de 5 minute. Din cand in cand, miscati oul cu ajutorul lingurii. Fiti cu ochii pe ceas pentru a evita sa gatiti ouale in exces.

5. Scoate oul
 
Folosindu-va de lingura, scoateti oul atunci cand este gata. Pentru a fi servit imediat, se pune un prosop sub lingura in care avem oul si se agita usor lingura pentru a scapa de apa in exces. 
 
Sursa articol: www.epicurious.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Mariana Ganea, 10 mai 2015

    Bune idei.Multumesc !

  • Fara foto

    Elena Voineagu, 07 mai 2015

    ideea cu strecuratoarea nu o stiam si de fiaecare data oul se cam imprastia ,multumesc de sfat