Ouale posate sau “ouale romanesti” sunt perfecte pentru un mic dejun delicios sau chiar pentru un brunch de weekend. Merg de minune cu paine prajita sau cu o salata bogata. Unii spun ca se prepara foarte usor, altora li se par imposibil de pregatit. Asadar, astazi va prezentam o cale de mijloc, la indemana oricui: oua posate la microunde.

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: apa, un ou si otet. In plus, mai aveti nevoie de o cana din ceramica, un servetel si o lingura.
 
Mod de preparare:
 
Umple cana cu apa pe trei sferturi si incalzeste-o la microunde timp de doua minute. 
 
Adauga o jumatate de lingurita de otet alb si sparge oul foarte incet deasupra canii, astfel incat galbenusul sa nu se sparga.
 
Pune cana inapoi in microunde si acoper-o cu un servetel de hartie mai gros. Porneste din nou cuptorul cu microunde si seteaza timpul de 1 minut.
 
Verifica oul. Daca nu este facut, porneste cuptorul pentru inca 20 de secunde.
 
Scoate oul din cana cu ajutorul unei linguri mari si asaza-l usor pe farfurie.
 
Asta e tot! Pofta buna! :)

sursa si sursa foto

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Silvia Serratore, 10 noiembrie 2013

    Este bine ca sa nu folosim microundele in prepararea mancarurilor caci toate vitaminele sunt distruse. Daca este un mic cuptor convenrional este o alta solutie sanatoasa, in paralel cu fierrul oualelor in apa. Este bine cand putem invata unii de la alrii.

  • Fara foto

    Iordache Vasile, 07 noiembrie 2013

    Este bine ca sa nu folosim microundele in prepararea mancarurilor caci toate vitaminele sunt distruse. Daca este un mic cuptor convenrional este o alta solutie sanatoasa, in paralel cu fierrul oualelor in apa. Este bine cand putem invata unii de la alrii.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2013

    Chiar ca merita incercat si asa ! Sunt minunate aceste oua....

  • Fara foto

    kok miori, 06 noiembrie 2013

    Foarte interesant dar nu trebuie de luat in consideratie puterea cupturolui de micro unde?

  • Fara foto

    Calcan Eugen, 06 noiembrie 2013

    Este bine ca sa nu folosim microundele in prepararea mancarurilor caci toate vitaminele sunt distruse. Daca este un mic cuptor convenrional este o alta solutie sanatoasa, in paralel cu fierrul oualelor in apa. Este bine cand putem invata unii de la alrii.

  • Fara foto

    Mónika Sebestyén, 06 noiembrie 2013

    Este bine ca sa nu folosim microundele in prepararea mancarurilor caci toate vitaminele sunt distruse. Daca este un mic cuptor convenrional este o alta solutie sanatoasa, in paralel cu fierrul oualelor in apa. Este bine cand putem invata unii de la alrii.

  • Fara foto

    Schiopu Gabriela, 06 noiembrie 2013

    Nici pe aragaz nu dureaza mai mult de 5 minute si cred ca este mai sanatos.

  • Fara foto

    Madi Ghica, 06 noiembrie 2013

    Servetel la microunde???Ma indoiesc ca nu se va incendia...

  • Fara foto

    Constantin Durlea, 06 noiembrie 2013

    merita incercat, multumesc !!

  • Fara foto

    Carmen Marchis, 06 noiembrie 2013

    Este bine ca sa nu folosim microundele in prepararea mancarurilor caci toate vitaminele sunt distruse. Daca este un mic cuptor convenrional este o alta solutie sanatoasa, in paralel cu fierrul oualelor in apa. Este bine cand putem invata unii de la alrii.

  • Fara foto

    Sebestyén Tóni, 06 noiembrie 2013

    da, in mod sigur isi mai pastreaza oul substantele nutritive, otetul are efect de izolare

  • Fara foto

    Anghel Ana, 06 noiembrie 2013

    Oare isi mai pastreaza oul substantele nutritive?!

  • Fara foto

    LUBITA, 06 noiembrie 2013

    Usor de facut la prima vedere dar mie niciodata nu-mi reusesc;voi incerca si aceasta metoda;multumim!!

  • Fara foto

    06 noiembrie 2013

    mie pe aragaz nu mi-au reusit niciodata