Nu ai cum sa nu iubesti covrigii: sunt pufosi, gustosi, miros extraordinar cand sunt scosi din cuptor si pot fi savurati in orice moment al zilei. Multa lume se intreaba cum putem pregati covrigi crocanti la exterior si moi in interior, cu o culoare placuta si cu un gust minunat, exact ca cei din covrigarii.
 
Pentru cei mai pufosi covrigi exista un mic truc pe care o sa vi-l dezvaluim in acest material. Pana atunci, trebuie sa stii ca pentru aceasta reteta ai nevoie de:
 
500 gr faina
25 gr drojdie 
270 ml apa calduta
30 ml unt topit
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
6 lingurite bicarbonat de sodiu
1 l apa
pentru decor: mac, susan, sare.
 
 
Instructiuni:
 
1. Amestecati drojdia cu apa si cu zaharul si lasati pentru cateva minute. 
 
2. Faina se cerne si se amesteca cu drojdia dizolvata si untul topit.
 
3. Compozitia obtinuta se framanta in jur de 10-15 minute, dupa care se lasa la crescut aproximativ o ora intr-un loc calduros.
 
4. Dupa ce aluatul a crescut, il rasturnam pe blatul de lucru si il impartim in 10-12 bilute (in functie de cat de mari vreti sa fie covrigii).
 
5. Rulam fiecare biluta pana cand obtinem un snur cu marginile mai subtiri decat centrul.
 
6. Trecem marginile una peste alta, dupa care le unim cu mijlocul mai gros.
 
Dar ce face un covrig pretzel sa fie pretzel? Cum putem obtine crusta delicioasa, pastrand in acelasi timp interiorul moale? Ei bine, pasul urmator este secretul:
 
7. Puneti 1 litru de apa pe foc, iar in momentul in care da in clocot adaugati si bicarbonatul de sodiu. 

In mod traditional, in apa se adauga lesie, o substanta alcalina ce se gaseste greu si este si mai dificil de utilizat. Bicarbonatul de sodiu reuseste sa o inlocuiasca cu succes, fiind si un ingredient aflat la indemana oricui.
 
8. Adaugati rand pe rand covrigii in apa, insa nu mai mult de jumatate de minut (nu trebuie decat sa se umfle putin).
 
9. Scoateti covrigii in tava in care ii veti baga la cuptor.
 
10. Se presara deasupra sare, mac sau susan, dupa preferinte.
 
11. Se baga la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute la 220 grade.
 
Sunt de-a dreptul deliciosi, credeti-ne pe cuvant! Iar odata ce i-ati incercat, ii veti face iar si iar. :-)  Sa aveti pofta! 

Sursa foto: www.flickr.com
 

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    liliana, 04 februarie 2015

    Lesia de care spuneati mai sus, este foarte toxica, contine soda caustica ,stimata doamna!

  • Fara foto

    Elena Butnaru, 15 decembrie 2014

    Fantastic ca am obtinut aceasta reteta minunat .Mii de multumiri.O zi buna tuturor

  • Fara foto

    Rodica Gherasim, 15 decembrie 2014

    am sa incerc si eu ,ca aici unde sunt acum nu se gasesc covrigi

  • Fara foto

    Foea Elena, 07 decembrie 2014

    fff buni

  • Fara foto

    Sava Ionel, 05 decembrie 2014

    foarte buni.

  • Fara foto

    Dori Violette, 05 decembrie 2014

    Cum schingiuim limba romana ! Auzi, pretzels ! Domnilor care scrieti aceste articole, oare ati uitat sa mai folositi termenii romanesti, e chiar asa de greu sa spui covrigi sau limba romana nu mai e la moda ?!!!

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 04 decembrie 2014

    Nu am facut niciodata covrigi mi se pare mult mai interesant sa-i cumpar,dar am sa incerc...

  • Fara foto

    Ion Faur, 04 decembrie 2014

    EXCELENȚI mai ales pentru ca adaugă ceva șunci pe ici pe colo...... Pe urmă.... dăi,dăi cu dieta....

  • Fara foto

    Maria Anghel, 04 decembrie 2014

    Incerc sa fac ca imi plac acesti covriji))))

  • Fara foto

    Elena Prigoreanu, 03 decembrie 2014

    foarte buni de mincat in orice moment al zilei