Cum sa faci cei mai gustosi pretzels

Nu ai cum sa nu iubesti covrigii: sunt pufosi, gustosi, miros extraordinar cand sunt scosi din cuptor si pot fi savurati in orice moment al zilei. Multa lume se intreaba cum putem pregati covrigi crocanti la exterior si moi in interior, cu o culoare placuta si cu un gust minunat, exact ca cei din covrigarii.   Pentru cei mai pufosi covrigi exista un mic truc pe care o sa vi-l dezvaluim in acest material. Pana atunci, trebuie sa stii ca pentru aceasta reteta ai nevoie de:   500 gr faina 25 gr drojdie  270 ml apa calduta 30 ml unt topit 1 lingurita zahar 1 lingurita sare 6 lingurite bicarbonat de sodiu 1 l apa pentru decor: mac, susan, sare.  

Cum sa faci cei mai gustosi pretzels

Instructiuni:

1. Amestecati drojdia cu apa si cu zaharul si lasati pentru cateva minute.

2. Faina se cerne si se amesteca cu drojdia dizolvata si untul topit.

3. Compozitia obtinuta se framanta in jur de 10-15 minute, dupa care se lasa la crescut aproximativ o ora intr-un loc calduros.

4. Dupa ce aluatul a crescut, il rasturnam pe blatul de lucru si il impartim in 10-12 bilute (in functie de cat de mari vreti sa fie covrigii).

5. Rulam fiecare biluta pana cand obtinem un snur cu marginile mai subtiri decat centrul.

6. Trecem marginile una peste alta, dupa care le unim cu mijlocul mai gros.

Dar ce face un covrig pretzel sa fie pretzel? Cum putem obtine crusta delicioasa, pastrand in acelasi timp interiorul moale? Ei bine, pasul urmator este secretul:

7. Puneti 1 litru de apa pe foc, iar in momentul in care da in clocot adaugati si bicarbonatul de sodiu.

In mod traditional, in apa se adauga lesie, o substanta alcalina ce se gaseste greu si este si mai dificil de utilizat. Bicarbonatul de sodiu reuseste sa o inlocuiasca cu succes, fiind si un ingredient aflat la indemana oricui.

8. Adaugati rand pe rand covrigii in apa, insa nu mai mult de jumatate de minut (nu trebuie decat sa se umfle putin).

9. Scoateti covrigii in tava in care ii veti baga la cuptor.

10. Se presara deasupra sare, mac sau susan, dupa preferinte.

11. Se baga la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute la 220 grade.
Sunt de-a dreptul deliciosi, credeti-ne pe cuvant! Iar odata ce i-ati incercat, ii veti face iar si iar. :-) Sa aveti pofta!

Sursa foto: www.flickr.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor