Cum sa faci cei mai gustosi pretzels

Nu ai cum sa nu iubesti covrigii: sunt pufosi, gustosi, miros extraordinar cand sunt scosi din cuptor si pot fi savurati in orice moment al zilei. Multa lume se intreaba cum putem pregati covrigi crocanti la exterior si moi in interior, cu o culoare placuta si cu un gust minunat, exact ca cei din covrigarii.   Pentru cei mai pufosi covrigi exista un mic truc pe care o sa vi-l dezvaluim in acest material. Pana atunci, trebuie sa stii ca pentru aceasta reteta ai nevoie de:   500 gr faina 25 gr drojdie  270 ml apa calduta 30 ml unt topit 1 lingurita zahar 1 lingurita sare 6 lingurite bicarbonat de sodiu 1 l apa pentru decor: mac, susan, sare.  

Cum sa faci cei mai gustosi pretzels

Instructiuni:

1. Amestecati drojdia cu apa si cu zaharul si lasati pentru cateva minute.

2. Faina se cerne si se amesteca cu drojdia dizolvata si untul topit.

3. Compozitia obtinuta se framanta in jur de 10-15 minute, dupa care se lasa la crescut aproximativ o ora intr-un loc calduros.

4. Dupa ce aluatul a crescut, il rasturnam pe blatul de lucru si il impartim in 10-12 bilute (in functie de cat de mari vreti sa fie covrigii).

5. Rulam fiecare biluta pana cand obtinem un snur cu marginile mai subtiri decat centrul.

6. Trecem marginile una peste alta, dupa care le unim cu mijlocul mai gros.

Dar ce face un covrig pretzel sa fie pretzel? Cum putem obtine crusta delicioasa, pastrand in acelasi timp interiorul moale? Ei bine, pasul urmator este secretul:

7. Puneti 1 litru de apa pe foc, iar in momentul in care da in clocot adaugati si bicarbonatul de sodiu.

In mod traditional, in apa se adauga lesie, o substanta alcalina ce se gaseste greu si este si mai dificil de utilizat. Bicarbonatul de sodiu reuseste sa o inlocuiasca cu succes, fiind si un ingredient aflat la indemana oricui.

8. Adaugati rand pe rand covrigii in apa, insa nu mai mult de jumatate de minut (nu trebuie decat sa se umfle putin).

9. Scoateti covrigii in tava in care ii veti baga la cuptor.

10. Se presara deasupra sare, mac sau susan, dupa preferinte.

11. Se baga la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute la 220 grade.
Sunt de-a dreptul deliciosi, credeti-ne pe cuvant! Iar odata ce i-ati incercat, ii veti face iar si iar. :-) Sa aveti pofta!

Sursa foto: www.flickr.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Bastonase de dovlecei in aluat crocant. Reteta de dovlecei tempura

Bastonase de dovlecei in aluat crocant. Reteta de dovlecei tempura

Descopera cum sa pregatesti bastonase delicioase de dovlecei tempura, crocante si savuroase. Reteta simpla, cu ingrediente...

Bastonase de dovlecei in aluat crocant. Reteta de dovlecei tempura
Varza verde cu pulpa de porc

Varza verde cu pulpa de porc

Varza verde cu pulpa de porc
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise