Painea se numara printre alimentele care sunt cel mai des aruncate la gunoi.

Chiar daca nu mucegaieste si nici nu se intareste, dupa 2-3 zile nu prea ne mai atrage si suntem deja cu gandul la o franzela proaspata. 

Dar ce facem cu painea veche? Ei bine, aceasta poate fi folosita la gatit, pentru prepararea altor feluri de mancare. 
 
De exemplu, painea uscata si macinata poate fi folosita la ingrosarea supelor. In zilele friguroase, nimic nu este mai bun ca o supa consistenta, ingrosata cu firimituri de paine. De asemenea, puteti folosi paine veche mai ales pentru ingrosarea supelor crema, inlocuind astfel smantana.
 
Un alt mod in care putem refolosi painea este sub forma de pesmet. Acesta este un ingredient fantastic atunci cand vrem sa facem snitele sau cascaval pane
 
Salatele sunt mult mai bune si mai interesante atunci cand contin si cateva crutoane. Le puteti face foarte usor din cubulete de paine veche trase in tigaie cu putin ulei de masline si condimente. 

Painea veche poate fi transformata in budinca de paine. Nu doar ca este simplu de facut, insa budinca de paine este si o reteta foarte versatila, se pot adauga diverse ingrediente, fructe, alune, sosuri dulci, siropuri, care sa faca budinca mai speciala. Pornind de la reteta de baza si cu putina imaginatie se pot face minuni. Iata si reteta de baza.
 
Painea veche este un ingredient esential in procesul de gatire al chiftelutelor, deoare ce absoarbe lichidul si impiedica imprastierea carnii in tigaie. Nu este nevoie de paine proaspata, se poate folosi paine veche inmuiata in apa.  

Sursa foto: ikkiesnatuurlijk.nl
Sursa articol: thekitchn.com

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto