Cum sa nu faci risipa de paine - ce poti gati cu painea veche

Painea se numara printre alimentele care sunt cel mai des aruncate la gunoi. Chiar daca nu mucegaieste si nici nu se intareste, dupa 2-3 zile nu prea ne mai atrage si suntem deja cu gandul la o franzela proaspata. Dar ce facem cu painea veche? Ei bine, aceasta poate fi folosita la gatit, pentru prepararea altor feluri de mancare.

Cum sa nu faci risipa de paine - ce poti gati cu painea veche
De exemplu, painea uscata si macinata poate fi folosita la ingrosarea supelor. In zilele friguroase, nimic nu este mai bun ca o supa consistenta, ingrosata cu firimituri de paine. De asemenea, puteti folosi paine veche mai ales pentru ingrosarea supelor crema, inlocuind astfel smantana.
Un alt mod in care putem refolosi painea este sub forma de pesmet. Acesta este un ingredient fantastic atunci cand vrem sa facem snitele sau cascaval pane.
Salatele sunt mult mai bune si mai interesante atunci cand contin si cateva crutoane. Le puteti face foarte usor din cubulete de paine veche trase in tigaie cu putin ulei de masline si condimente.

Painea veche poate fi transformata in budinca de paine. Nu doar ca este simplu de facut, insa budinca de paine este si o reteta foarte versatila, se pot adauga diverse ingrediente, fructe, alune, sosuri dulci, siropuri, care sa faca budinca mai speciala. Pornind de la reteta de baza si cu putina imaginatie se pot face minuni. Iata si reteta de baza.

Painea veche este un ingredient esential in procesul de gatire al chiftelutelor, deoare ce absoarbe lichidul si impiedica imprastierea carnii in tigaie. Nu este nevoie de paine proaspata, se poate folosi paine veche inmuiata in apa.

Sursa foto: ikkiesnatuurlijk.nl

Sursa articol: thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise