Cum sa pregatesti cel mai gustos lemon curd

Cu siguranta, ati auzit si voi cel putin o data de lemon curd; combinatia irezistibile de citrice, oua si unt poate transforma orice desert intr-o experienta unica si gustoasa. Nu foarte dulce si tare racoritoare, aceasta crema este perfecta pentru deserturile de vara.

Cum sa pregatesti cel mai gustos lemon curd

Lemon curd este rezultatul unei reactii chimice care vine in urma gatitului galbenusurilor cu zaharul si coaja de lamaie. Coaja de lamaie si un strop de sare scot la iveala o aroma intensa de lamaie, in timp ce untul face compozitia cremoasa.

Din fericire, lemon curd se prepara foarte usor. Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie:

3 lamai
4 galbenusuri
150 gr zahar
6 linguri unt
1 praf sare

Instructiuni de preparare:

1. Cu ajutorul unei razatoare, decojiti lamaile si adaugati coaja de lamaie intr-un bol. Stoarceti lamaile si adaugati 1/4 din sucul rezultat peste coaja.

2. Puneti pe foc o oala cu apa si lasati sa dea intr-un clocot.

3. Intre timp, intr-un bol rezistent la caldura, amestecati galbenusurile cu zaharul pana cand se deschid la culoare si devin pufoase.

4. Adaugati coaja de lamaie amestecata cu sucul si sarea si amestecati pana cand compozitia este omogena.

5. Cand apa de pe foc a dat in clocot, puneti compozitia de lamaie si oua la bain marie. Amestecati continuu, pana cand crema incepe sa se ingroase.

6. Odata ce crema s-a intarit (dureaza in jur de 8 minute daca folositi un bol de metal si 20 minute in cazul vaselor de portelan), adaugati cate o lingura de unt. Amestecati bine inainte de a adauga o alta lingura de unt si continuati pana cand tot unul este incorporat.

7. Acoperiti crema cu folie alimentara (folia alimentara trebuie sa atinga crema, pentru a evita intarirea ei). Se lasa la frigider peste noapte.

Sursa articol: www.food52.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise