In multe retete de creme si prajituri se specifica folosirea laptelui condensat. Si chiar daca este foarte comod sa il cumparam gata facut, nimic nu se compara cu laptele condensat facut in propria bucatarie. Reteta este foarte simpla, iar rezultatul merita efortul. In plus, laptele condensat se pastreaza foarte bine la frigider pana la 3 saptamani, asa ca il puteti folosi oricand aveti nevoie.
 
Asadar, lasand vorba la o parte, iata care sunt ingredientele de care ai nevoie:
 
1. 375 ml lapte (3,5% grasime)
 
2. 45 gr unt gras
 
3. 500 gr zahar pudra 
 
4. Optional, puteti adauga seminte de vanilie.
 
Metoda de preparare:
 
1. Toate ingredientele se amesteca intr-o cratita.
 
2. Punem cratita la foc mic, astfel incat zaharul si untul sa se topeasca.
 
3. Dupa topirea zaharului si a untului, dam focul mai tare.
 
4. Dupa ce laptele a dat in clocot, se mai lasa pe foc inca 10 minute, amestecand continuu.
 
5. Dupa cele 10 minute, se toarna compozitia intr-un borcan si se lasa sa se raceasca.
 
6. Se pastreaza la frigider, daca mai ramane ceva. :-D

Pentru exemplificare, va recomandam acest video:
 

Sursa foto: www.flickr.com

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Irina Popovici, 27 ianuarie 2015

    Silvia este vorba de 375 ml de lapte, respectiv de 500 g de zahar. "1" si "3" reprezinta "ingredientul nr. 1" respectiv "ingredientul nr. 3". Iar simbolul pentru grame este g si nu "gr".

  • Fara foto

    Georgiana , 24 ianuarie 2015

    Ce cantitate de lapte condensat se obține din cantitățile enumerate în reteta?

  • Fara foto

    silvia, 23 ianuarie 2015

    Va rog sa verificati ingredientele,am impresia ca e foarte mare cantitatea de zahar pentru 1375 ml lapte.