Descopera cele mai eficiente metode pentru a te racori pe timp de canicula. De la hidratare la alimentatie si imbracaminte, afla cum sa faci fata caldurii extreme.
Hidrateaza-te corespunzator:
Bea multa apa: hidratarea este esentiala. Bea apa regulat pe tot parcursul zilei.
Bauturi racoritoare: Consuma ceaiuri din plante, apa cu lamaie, apa infuzata cu fructe sau legume (castraveti, menta).
Consuma mancaruri racoritoare:
Fructe si legume: alege fructe si legume cu continut ridicat de apa, cum ar fi pepenele rosu, castravetii, capsunile.
Mese usoare: evita mesele grele si bogate in grasimi. Opteaza pentru salate si alimente usoare.
Imbraca-te adecvat:
Haine lejere: poarta haine largi, din materiale naturale precum bumbacul sau inul.
Culori deschise: culorile deschise reflecta lumina si caldura, ajutandu-te sa te mentii mai racoros.
Racoreste-ti locuinta:
Ventilatoare si aer conditionat: foloseste ventilatoare sau aer conditionat pentru a mentine o temperatura confortabila.
Ferestre si jaluzele: inchide ferestrele si jaluzelele in timpul zilei pentru a bloca caldura si deschide-le seara pentru a lasa aerul rece sa intre.
Racoreste-ti corpul:
Dusuri reci: fa dusuri reci sau bai reci pentru a-ti scadea temperatura corpului.
Comprese reci: aplica comprese reci pe frunte, gat si incheieturi.
Evita activitatile fizice intense:
Exercitii fizice: evita exercitiile intense in orele cele mai fierbinti. Fa sport dimineata devreme sau seara tarziu.
Cauta locuri racoroase:
Refugii: petrece timp in locuri cu aer conditionat, cum ar fi centre comerciale, biblioteci sau cinematografe.
Protejeaza-te de soare:
Creme de protectie solara: aplica crema cu un factor de protectie ridicat.
Palarii si ochelari de soare: poarta palarii cu boruri largi si ochelari de soare pentru a-ti proteja fata si ochii.
Sfat:
Fii atent la semnele de epuizare termica: ameteli, transpiratie excesiva, piele rece si umeda, greata si dureri de cap. Daca apar aceste simptome, muta-te intr-un loc racoros, hidrateaza-te si consulta un medic daca simptomele persista.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii