Cum scapi de usturimea mainilor dupa ce ai tocat ardei iute

De multe ori ni se intampla ca dupa ce tocam ardei iute sa ne usture mainile foarte rau. Prima reactie este sa ne ducem la chiuveta si sa ne spalam cu apa rece. Totusi, aceasta nu este cea mai buna idee deoarece capsaicina, componentul activ care provoaca usturimea, nu poate fi indepartata doar cu apa. Iata care sunt solutiile eficiente pe care trebuie sa le folosim pentru a scapa de acea senzatie neplacuta.    

Cum scapi de usturimea mainilor dupa ce ai tocat ardei iute

Prima solutie si cea mai eficiente este, evident, prevenirea. Inainte de a te apuca sa toci ardei iute, pune-ti pe maini niste manusi chirurgicale. Daca este prea tarziu pentru a folosi aceasta idee, incearca una dintre urmatoarele solutii.
Unge locurile dureroase cu ulei de masline si lasa-l sa actioneze 5-10 minute. Apoi, clateste-ti mainile cu apa si sapun. Senzatia neplacuta nu va disparea de la sine, insa durerile vor fi ameliorate. Poti repeta procedeul de mai multe ori pana usturimea va disparea cu totul.
Unge-ti mainile cu iaurt. Acesta are un efect benefic asupra pielii si reuseste sa scada rapid temperatura de la suprafata ei. Lasa iaurtul sa actioneze atat timp cat este nevoie. Clateste cu apa si sapun.
Foloseste aloe vera. Daca ai o planta de aloe vera la indemana, rupe o bucata din ea si foloseste lichidul vascos pe care il secreta pentru a-ti unge mainile. Aceasta este una dintre cele mai eficiente solutii. Nu uita sa lasi gelul de aloe vera sa actioneze si abia apoi sa te clatesti.
Alcool medicinal. Capsaicina, componentul activ din ardeiul iute, este solubila in alcool. Asadar, poti folosi cu incredere aceasta solutie. Toarna alcool medicinal pe o discheta de bumbac si tamponeaza-ti mainile usor pana cand usturimea incepe sa dispara. Apoi, clateste bine cu apa si sapun.

sursa

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi