Daca v-ati saturat sa dati banii pe burgeri care va dezamagesc de fiecare data, e momentul sa aflati cateva dintre secretele prepararii celui mai bun burger.

In primul rand, cel mai important pas este pregatirea carnii. 

Urmand pasii de mai jos, veti descoperi cum sa pregatiti cel mai bine carnea pentru burgeri, dar si ce trebuie sa contina burgerul perfect.

Pentru 4 burgeri va trebuie o jumatate de kilogram de carne de vita tocata. Ideal ar fi ca un procent de 85% din aceasta sa fie carne slaba. 

Pana pregatiti carnea, lasati gratarul sa se incinga.
 
Intre timp, impartiti carnea in 4 gramajoare din care faceti 4 chiftele de burgeri. Incercati sa nu faceti chiftelele prea compacte, iar dupa ce le turtiti, este ideal ca acestea sa nu aiba o grosime mai mare de 2 cm.

Cu degetul mare, faceti o mica gropita, nu foarte adanca, in mijlocul fiecarei chiftele. Apoi, condimentati-le cu sare si piper. 

 

Gratarul se unge cu un prosop de hartie inmuiat in ulei si chiftelele se pun pe gratar cu gropita in sus. 

Se lasa pe foc timp de 4-5 minute, fara a se apasa pe ele. Apoi, se intorc pe cealalta parte si se lasa tot 4-5 minute. Astfel, veti obtine un burger facut medium.

Pentru a vedea daca este facuta carnea din interior, se recomanda sa infigeti in chiftea un termometru pentru gatit. Acesta ar trebui sa arate temperatura de 68 de grade.



Totodata, Chef Charles Michel, care a lucrat in mai multe restaurante cu stele Michelin si care acum este chef rezident la Laboratorul de Cercetare a Perceptiei Senzoriale din cadrul Universitatii Oxford, spune ca burgerul perfect trebuie sa aiba urmatoarele 9 straturi, in exact aceasta ordine, de sus in jos:

1. Jumatate de chifla cu seminte si stropita cu ulei de susan
2. Sos de ardei Chipotle
3. Frunze crocante de salata si cateva felii de castravete murat
4. O felie suculenta de rosie 
5. O felie prajita de prosciutto (Jamon Serrano) si inele de ceapa pane
6. Doua felii topite de branza Camembert 
7. O chiftea de carne (din vita Wagyu) condimentata cu sos barbecue, sare, piper si ceapa taiata marunt
8. Ketchup 
9. Jumatate de chifla stropita cu sos de soia


Michel spune ca aceste straturi ne stimuleaza toate simturile si de aceea nu exista o metoda mai buna de a pregati un burger. 

Sursa foto: tumblr.com, telegraph.co.uk
Surse articol: telegraph.co.uk, realsimple.com

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto