De ce e bine sa mananci ficat de pui

Nu toti sunt innebuniti dupa ficatul de pasare. De fapt, de multe ori, cei mici il detesta si este foarte greu sa-i convingi sa-l manance. Insa, e bine sa insistam si sa incercam sa-i convingem, pentru ca ficatul de pui / pasare este foarte sanatos.   Iata ce beneficii aduce ficatul de pui atunci cand este inclus in alimentatie:  

De ce e bine sa mananci ficat de pui

Previne anemia

Ficatul de pui contine o cantitate mare de vitamina B12. Aceasta ajuta la producerea globulelor rosii si, in general, previne anemia. Asadar, este destul de importanta ca ficatul de pasare sa nu lipseasca din dieta copiilor.

Imbunatateste vederea

Ficatul de pui este si o sursa extraordinara de vitamina A, care protejeaza si imbunatateste vederea. De aceea, persoanelor care au probleme cu vederea le este recomandat consumul de ficat de pasare.

Previne aparitia cancerului de colon

Acid folic este o alta substanta care se afla din abundenta in ficatul de pui. Acidul folic nu doar ca previne aparitia cancerului de colon, dar este recomandat si femeilor tinere si care folosesc anticonceptionale.

Mentine tiroida sanatoasa

Ficatul de pui mai contine si seleniu. Astfel, persoanele care consuma frecvent ficat de pui isi mentin tiroida sanatoasa.

Elimina stresul

Ficatul de pui va protejeaza de stres si in acelasi timp intareste si sistemul imunitar, datorita combinatiei de niacina si vitamina B3, din compozitie.
Unghii, par si piele sanatoase
Ficatul de pui contine multe proteine, iar proteinele sunt necesare sanatatii parului, unghilor si pielii.
Pentru a beneficia de cat mai mult din substantele benefice care se afla in ficatul de pui, cea mai buna metoda de a-l gati este sa-l bagam la cuptor cu putin usturoi si cu legume.

Sursa foto: marksdailyapple.com

Sursa articol: theguardian.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise