De ce e bine sa mancam capsuni - 5 beneficii

In afara de faptul ca sunt niste fructe delicioase si a caror aroma este extrem de populara, capsunile reprezinta si un desert foarte sanatos. Dupa cum o sa vedeti, aceste fructe au proprietati curative extraordinare si sunt foarte benefice pentru sanatate. 

De ce e bine sa mancam capsuni - 5 beneficii

De asemenea, capsunile sunt printre primele fructe proaspete ale primaverii, ceea ce le transforma in surse excelente de remineralizare si revitalizare pentru organismul uman pus la incercare de lunile de iarna.

O portie de capsuni (aproximativ 160 de grame) contine:

Calorii: 50
Proteine: 1 gr
Carbohidrati: 11,65 gr
Fibre: 3,81 gr
Calciu: 23,24 mg
Fier: 0,63 mg
Magneziu: 16,60 mg
Fosfor: 31,54 mg
Seleniu: 1,16 mg
Vitamina C: 94,12 mg
Acid folic: 29,38 mcg
Vitamina A: 44,82 mg
Bune pentru inima
Nu degeaba au capsunile forma de inima, se pare ca aceste fructe au un efect extrem de benefic asupra inimii, iar consumul periodic de capsuni scade riscul unui atac de cord cu pana la 32%, conform unui studiu realizat la Harvard.
In acelasi timp, anti-inflamatorii si fibrele pe care le contin capsunile reduc nivelul de colesterol, prevenind astfel bolile de inima.
Lupta impotriva cancerului
Printre antioxidantii pe care ii contin capsunile se numara si luteina, zeaxantina si acidul elagic. Toti antioxidantii din fructele proaspete actioneaza impotriva celulelor canceroase, insa studii recente au aratat ca acidul elagic ar fi cel mai eficient in aceasta lupta.

sursa foto: welcomehomejane.deviantart.com

Persoanele care consuma capsuni au o vedere mai buna
Continutul mare de vitamine (mai ales cel de vitamina A) imbunatateste corneea si retina si, in acelasi timp, protejeaza ochiul si impotriva radiatiilor solare.
Totodata, anti-inflamatorii si antioxidantii pe care-i contin capsunile previn aparitia cataractei.
Chiar daca citricele sunt cunoscute ca fiind cea mai buna sursa pentru vitamina C, capsunile sunt si ele o sursa excelenta pentru aceasta vitamina care mentine tinere tesuturile si vasele de sange din jurul ochilor.

Bune pentru oase
Pentru ca au foarte mult magneziu, capsunile sunt extrem de bune pentru sistemul osos. De asemenea, pe langa magneziu, capsunile mai sunt bogate si in calciu, potasiu si vitamina K. Acest cocktail de vitamine si minerale ajuta la dezvoltarea si sanatatea oaselor si a dintilor.
Persoanele care consuma des capsuni sunt mai putin predispuse sa faca osteoporoza, carii sau sa aiba oase fragile.
Un lucru mai putin stiut este ca din capsuni se poate face o pasta pentru albirea dintilor. Aceasta poate fi folosita inainte de periere, dimineata sau seara.

sursa foto: imgkid.com

Lupta impotriva depresiei
Acidul folic pe care-l contin capsunile impiedica formarea homocisteinei, un aminoacid, care atunci cand este in exces inhiba producerea hormonilor fericirii: serotonina si dopamina - care sunt responsabili si de apetitul si odihna unei persoane.
Bineinteles, consumul de capsuni are si alte beneficii, dar noi vi le-am scos in fata pe cele care sunt considerate a fi cele mai importante, pe restul va lasam sa le simtit pe pielea voastra.

Sursa articol: www.besthealthmag.ca / www.medicalnewstoday.com

Sursa poza: logdotterbor.wordpress.com / weheartit.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise