Obisnuiti sa spalati carnea de pui inainte de a o gati? Se pare ca este o greseala ce poate fi destul de periculoasa. Iata de ce: Prin procesul de spalare al carnii de pui sunt imprastiate bacteriile in chiuveta, pe ustensilele de gatit si chiar pe haine. De cele mai multe ori, pe carne se afla bacterii extrem de periculoase pentru organismul uman. Printre acestea se numara Salmonella sau Campylobacter. Atentie: nu exista carne de pui pe care sa nu se afle astfel de bacterii periculoase. Insa, acestea sunt, de cele mai multe ori, distruse prin preparare termica.
Cercetatorii de la Food Standards Agency au descoperit ca doi din cinci bucatari obisnuiesc sa spele carnea de pui inainte de a o gati, contribuind astfel la raspandirea libera a bacteriilor in jur si la contaminarea ulterioara cu ele, proces care poarta numele de aerosolizare.
Asadar, data viitoare cand mai gatiti carne de pui, nu o mai spalati decat daca este absolut necesar.
Sursa foto: madbutchermeat.com
Sursa articol: theguardian.com

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii