De ce NU e bine sa speli carnea de pui inainte de a o gati

Obisnuiti sa spalati carnea de pui inainte de a o gati? Se pare ca este o greseala ce poate fi destul de periculoasa.  Iata de ce:  Prin procesul de spalare al carnii de pui sunt imprastiate bacteriile in chiuveta, pe ustensilele de gatit si chiar pe haine. De cele mai multe ori, pe carne se afla bacterii extrem de periculoase pentru organismul uman. Printre acestea se numara Salmonella sau Campylobacter.  Atentie: nu exista carne de pui pe care sa nu se afle astfel de bacterii periculoase. Insa, acestea sunt, de cele mai multe ori, distruse prin preparare termica.  

De ce NU e bine sa speli carnea de pui inainte de a o gati

In Marea Britanie, contaminarea cu aceste bacteriile se numara printre principalele cauze ale toxiinfectiilor alimentare grave, care, in unele cazuri, au dus chiar la deces.

Cercetatorii de la Food Standards Agency au descoperit ca doi din cinci bucatari obisnuiesc sa spele carnea de pui inainte de a o gati, contribuind astfel la raspandirea libera a bacteriilor in jur si la contaminarea ulterioara cu ele, proces care poarta numele de aerosolizare.

Asa cum spuneam mai sus, prin procesul de gatire la temperaturi mari bacteriile sunt ucise. Insa, prin spalare doar o parte din acestea sunt eliminate, iar tot ceea ce reusiti sa faceti este sa le salvati de la moarte, gazduindu-le in chiuveta si pe ustensilele de gatit.

Asadar, data viitoare cand mai gatiti carne de pui, nu o mai spalati decat daca este absolut necesar.

Sursa foto: madbutchermeat.com

Sursa articol: theguardian.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise