Obisnuiti sa spalati carnea de pui inainte de a o gati? Se pare ca este o greseala ce poate fi destul de periculoasa. Iata de ce: Prin procesul de spalare al carnii de pui sunt imprastiate bacteriile in chiuveta, pe ustensilele de gatit si chiar pe haine. De cele mai multe ori, pe carne se afla bacterii extrem de periculoase pentru organismul uman. Printre acestea se numara Salmonella sau Campylobacter. Atentie: nu exista carne de pui pe care sa nu se afle astfel de bacterii periculoase. Insa, acestea sunt, de cele mai multe ori, distruse prin preparare termica.
Cercetatorii de la Food Standards Agency au descoperit ca doi din cinci bucatari obisnuiesc sa spele carnea de pui inainte de a o gati, contribuind astfel la raspandirea libera a bacteriilor in jur si la contaminarea ulterioara cu ele, proces care poarta numele de aerosolizare.
Asadar, data viitoare cand mai gatiti carne de pui, nu o mai spalati decat daca este absolut necesar.
Sursa foto: madbutchermeat.com
Sursa articol: theguardian.com
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii