Obisnuiti sa spalati carnea de pui inainte de a o gati?

Se pare ca este o greseala ce poate fi destul de periculoasa. 

Iata de ce: 

Prin procesul de spalare al carnii de pui sunt imprastiate bacteriile in chiuveta, pe ustensilele de gatit si chiar pe haine. De cele mai multe ori, pe carne se afla bacterii extrem de periculoase pentru organismul uman. Printre acestea se numara Salmonella sau Campylobacter. 

Atentie: nu exista carne de pui pe care sa nu se afle astfel de bacterii periculoase. Insa, acestea sunt, de cele mai multe ori, distruse prin preparare termica.
 
In Marea Britanie, contaminarea cu aceste bacteriile se numara printre principalele cauze ale toxiinfectiilor alimentare grave, care, in unele cazuri, au dus chiar la deces.

Cercetatorii de la Food Standards Agency au descoperit ca doi din cinci bucatari obisnuiesc sa spele carnea de pui inainte de a o gati, contribuind astfel la raspandirea libera a bacteriilor in jur si la contaminarea ulterioara cu ele, proces care poarta numele de aerosolizare.
 
Asa cum spuneam mai sus, prin procesul de gatire la temperaturi mari bacteriile sunt ucise. Insa, prin spalare doar o parte din acestea sunt eliminate, iar tot ceea ce reusiti sa faceti este sa le salvati de la moarte, gazduindu-le in chiuveta si pe ustensilele de gatit.

Asadar, data viitoare cand mai gatiti carne de pui, nu o mai spalati decat daca este absolut necesar.

Sursa foto: madbutchermeat.com
Sursa articol: theguardian.com

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Dumitru Marin, 04 octombrie 2016

    Poate nu se stie ca dupa ce se spala carnea, se spala bine chiuveta.

  • Mary, 30 septembrie 2016

    ... sfat valabil pentru cei care nu spala vasele, tocatorul, cutitul si chiuveta cu detergent:( Serios, carui segment din populatie va adresati?