Painea e un aliment prezent in viata noastra din cele mai vechi timpuri. Mii de ani, coacerea painii era o activitate facuta in gospodarii din toate colturile lumii, insa, acum, aceasta practica a fost uitata si obisnuim sa cumparam paine mai mult decat sa o preparam acasa.
Totusi, vestea buna e ca nu e foarte complicat sa prepari paine in casa. Sunt cateva principii de baza pe care trebuie sa le intelegi, dar, in general, e totul foarte simplu. Iata si cateva motive pentru care e bine sa prepari paine in casa:
1. Painea facuta in casa are o valoare nutritiva mai ridicata decat cea cumparata.
2. Atata vreme cat ai in casa faina, sare si drojdie, vei putea prepara paine. Toate ingredientele astea sunt si ieftine si usor de pastrat timp mai indelungat in camara.
3. Nu se compara gustul de paine calda, proaspat scoasa din cuptor cu nimic pe lumea asta! Si e aproape imposibil sa reusesti sa ajungi acasa cu o paine fierbinte cumparata de la magazin.
4. Familia va aprecia mai mult faptul ca pregatesti paine in casa.
5. Sandvisurile tale vor avea gust mai bun si vor iesi din banalitate.
6. Nu costa mult sa faci paine in casa si poate fi o activitate distractiva de weekend pentru membrii familiei.
7. Poti sa experimentezi cu retete din diverse culturi sau sa inventezi tu propria reteta de paine.
La sfarsit, iata si o reteta preparata de o utilizatoare de-a noastra, Nicole: paine integrala.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii