Deliciosul pate, rafinament pe paine

In mod traditional, pateul se face din ficat de pasare, de vita sau de porc, in functie de preferinte. Insa exista si alte tipuri de pate, mai exotice decat ceea ce stim noi in mod traditional, printre acestea enumeram: pate de somon, pate de ton, pate de linte, pate de ciuperci, de soia si tot felul de alte legume.

Deliciosul pate, rafinament pe paine

Cel mai faimos pate este probabil “foie gras”, preparat din ficat de gasca, este probabil “caviarul” pateurilor.

In bucataria franceza sau belgiana, pateul poate fi copt intr-o crusta de placinta sau intr-o forma de terina, caz in care esdenumit “pâté en terrine”.

In Olanda, Finlanda, Germania, Ungaria, Suedia si Austria, unele tipuri de pate sunt in forma de carnat si sunt numite everworst (Olanda), májpástétom/májkrém (Ungaria) sau Leberwurst (Germania) - cunoscutul leber.

Unele pateuri sunt feliate, alte sunt tartinabile. Toate merg de minune ca aperitiv, pentru sandvisuri sau ca o gustare intre mese. Pateul poate fi conbinat cu diverse mirodenii si ierburi pentru o aroma mai deosebita.

Iata o reteta simpla cu pate de ficat:

Ingrediente:

750 ml apa

450 g de ficat de pui

1 ceapa, taiata felii subtiri

60 g de ceapa

3 linguri de coniac tablespoons cooking sherry

180 g de unt moale

¼ lingurita de sare

¼ lingurita de piper negru macinat

1/8 lingurita de nucsoara

cateva felii de paine toast HapiHap, orice sortiment

Mod de preparare:

Intr-o tigaie medie, combinati apa, ficatul de pui si ceapa tocata. Fierbeti, reduceti focul pana se face mic si acoperiti. Fierbeti la foc mic pentru aproximativ 20 de minute sau pana ce ficatul este fiert si fragezit. Luati de pe foc, scurgeti de apa si bucatile de ceapa. Eliminati de asemenea bucatile de ficat tari.

Puneti ficatul intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie si mixati pana ce se transforma intr-o pasta fina. Adaugati ceapa toccata, dupa gust, coniacul, untul sau margarina, sarea, piperul si nucsoara; continuati sa mixati in aparat. Pateul se poate pune intr-un vas de ceramica, acoperit cu un strat fin de unt topit. Se lasa la frigider pentru 1 ora si se serveste pe felii de paine prajita sa simpla.

Acest articol va este oferit de painea toast HapiHap.

Sursa foto.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise