Deliciosul pate, rafinament pe paine

In mod traditional, pateul se face din ficat de pasare, de vita sau de porc, in functie de preferinte. Insa exista si alte tipuri de pate, mai exotice decat ceea ce stim noi in mod traditional, printre acestea enumeram: pate de somon, pate de ton, pate de linte, pate de ciuperci, de soia si tot felul de alte legume.

Deliciosul pate, rafinament pe paine

Cel mai faimos pate este probabil “foie gras”, preparat din ficat de gasca, este probabil “caviarul” pateurilor.

In bucataria franceza sau belgiana, pateul poate fi copt intr-o crusta de placinta sau intr-o forma de terina, caz in care esdenumit “pâté en terrine”.

In Olanda, Finlanda, Germania, Ungaria, Suedia si Austria, unele tipuri de pate sunt in forma de carnat si sunt numite everworst (Olanda), májpástétom/májkrém (Ungaria) sau Leberwurst (Germania) - cunoscutul leber.

Unele pateuri sunt feliate, alte sunt tartinabile. Toate merg de minune ca aperitiv, pentru sandvisuri sau ca o gustare intre mese. Pateul poate fi conbinat cu diverse mirodenii si ierburi pentru o aroma mai deosebita.

Iata o reteta simpla cu pate de ficat:

Ingrediente:

750 ml apa

450 g de ficat de pui

1 ceapa, taiata felii subtiri

60 g de ceapa

3 linguri de coniac tablespoons cooking sherry

180 g de unt moale

¼ lingurita de sare

¼ lingurita de piper negru macinat

1/8 lingurita de nucsoara

cateva felii de paine toast HapiHap, orice sortiment

Mod de preparare:

Intr-o tigaie medie, combinati apa, ficatul de pui si ceapa tocata. Fierbeti, reduceti focul pana se face mic si acoperiti. Fierbeti la foc mic pentru aproximativ 20 de minute sau pana ce ficatul este fiert si fragezit. Luati de pe foc, scurgeti de apa si bucatile de ceapa. Eliminati de asemenea bucatile de ficat tari.

Puneti ficatul intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie si mixati pana ce se transforma intr-o pasta fina. Adaugati ceapa toccata, dupa gust, coniacul, untul sau margarina, sarea, piperul si nucsoara; continuati sa mixati in aparat. Pateul se poate pune intr-un vas de ceramica, acoperit cu un strat fin de unt topit. Se lasa la frigider pentru 1 ora si se serveste pe felii de paine prajita sa simpla.

Acest articol va este oferit de painea toast HapiHap.

Sursa foto.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi