Budinca de paine este o modalitate foarte usoara si gustoasa de a folosi painea pentru a prepara un desert rapid. Nu doar ca este simplu de facut, insa budinca de paine este si o reteta foarte versatila, se pot adauga diverse ingrediente, fructe, alune, sosuri dulci, siropuri, care sa faca budinca mai speciala. Pornind de la reteta de baza si cu putina imaginatie se pot face minuni.
Iata reteta de baza pentru budinca de paine:
Ingrediente
• 10 felii de paine toast HapiHap Clasic sau Clasic Extrasoft, taiata cubulete
• 60 ml de unt topit (sau margarina)
• 110 g de stafide
• 1 lingurita de scortisoara
• 6 oua
• 170 g zahar
• 2 lingurite esenta de vanilie
• o jumatate lingurinta de sare
• 675 ml de lapte cald
• 1 praf de nucsoara
Modalitate de preparare
1. Incalziti cuptorul la 190 de grade C.
2. Intr-un bol mare, combinati cubuletele de paine, untul topit, stafidele, scortisoara si amestecati bine. Apoi transferati intr-un termorezistent cu capacitatea de 2 litri.
3. Folositi acelasi bol mare pentru a bate ouale. Adaugati zaharul, vanilia si sarea pana ce se dizolva zaharul. Puneti usor laptele cald. Turnati amestecul de oua peste cuburile de paine, presarati nucsoara si puneti deoparte 5 minute pentru a se inmuia.
4. Coaceti in cuptor pentru 25-30 de minute sau pana ce cutitul unfipt in centrul budincii iese curat.
Acest articol va este oferit de painea toast HapiHap Clasic sau Clasic Extrasoft.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii