Desert delicios cu pepene din numai 3 ingrediente

Dupa cum stiti deja, suntem fanii retetelor simple si practice, insa cu ingrediente naturale si sanatoase. De aceea, astazi impartasim cu voi o noua reteta minunata, din numai 3 ingrediente, ce constituie un desert perfect pentru zilele calduroase de vara.  

Desert delicios cu pepene din numai 3 ingrediente

Daca doriti sa puneti mai multe ingrediente, budinca de pepene poate fi transformata intr-un desert exotic, prin adaugarea de scortisoara sau extract de iasomnie, fistic sau ciocolata maruntita. De asemenea, trebuie sa stiti ca aceasta budinca poate fi folosita pentru umplutura diferitelor prajituri sau placinte.

Aceasta budinca este pregatita in Palermo, capitala Siciliei, in mijlocul lunii iulie pentru a sarbatori Santa Rosalia, considerata sfanta a orasului. Este considerat a fi un desert minunat de vara, datorita faptului ca este foarte racoritor, dar si pentru ca in acea perioada pepenii se afla in plin sezon.

Ingrediente:

1 litru suc de pepene
100 grame amidon de porumb
100 grame zahar

Optional: extract de iasomnie sau scortisoara

Pentru decor: ciocolata neagra maruntita sau fistic maruntit

Metoda de preparare:

1. Pentru a obtine sucul de pepene, taiati pepenele in cubulete si folositi un blender pentru a-l marunti. Treceti compozitia printr-o strecuratoare, pentru a obtine sucul.

2. Intr-un bol,amestecati amidonul cu 100 ml de suc de pepene si amestecati pana la omogenizare, avand grija sa nu se formeze cocoloase.

3. Puneti amestecul de suc cu amidon si restul sucului intr-o cratita si dati la foc mic pana cand ajunge la punctul de fierbere. Adaugati zaharul si scortisoara sau iasomnia (daca este cazul). Amestecul o sa devina din ce in ce mai legatpe masura ce se gateste. Lasati 10 minute pe foc sau pana cand amestecul ajunge la textura lemon curd-ului.

4. Puneti amestecul in recipiente mici (vase ramekins, pahare sau chiar borcane) si lasati a frigider pentru 4-6 ore.

5. Decorati cu ciocolata neagra maruntita sau cu fistic maruntit.

Sursa articol si sursa foto: www.food52.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise