Dupa cum stiti deja, suntem fanii retetelor simple si practice, insa cu ingrediente naturale si sanatoase. De aceea, astazi impartasim cu voi o noua reteta minunata, din numai 3 ingrediente, ce constituie un desert perfect pentru zilele calduroase de vara.
Aceasta budinca este pregatita in Palermo, capitala Siciliei, in mijlocul lunii iulie pentru a sarbatori Santa Rosalia, considerata sfanta a orasului. Este considerat a fi un desert minunat de vara, datorita faptului ca este foarte racoritor, dar si pentru ca in acea perioada pepenii se afla in plin sezon.
Ingrediente:
Optional: extract de iasomnie sau scortisoara
Metoda de preparare:
3. Puneti amestecul de suc cu amidon si restul sucului intr-o cratita si dati la foc mic pana cand ajunge la punctul de fierbere. Adaugati zaharul si scortisoara sau iasomnia (daca este cazul). Amestecul o sa devina din ce in ce mai legatpe masura ce se gateste. Lasati 10 minute pe foc sau pana cand amestecul ajunge la textura lemon curd-ului.
4. Puneti amestecul in recipiente mici (vase ramekins, pahare sau chiar borcane) si lasati a frigider pentru 4-6 ore.
5. Decorati cu ciocolata neagra maruntita sau cu fistic maruntit.
Sursa articol si sursa foto: www.food52.com

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii