Dupa cum stiti deja, suntem fanii retetelor simple si practice, insa cu ingrediente naturale si sanatoase. De aceea, astazi impartasim cu voi o noua reteta minunata, din numai 3 ingrediente, ce constituie un desert perfect pentru zilele calduroase de vara.
Aceasta budinca este pregatita in Palermo, capitala Siciliei, in mijlocul lunii iulie pentru a sarbatori Santa Rosalia, considerata sfanta a orasului. Este considerat a fi un desert minunat de vara, datorita faptului ca este foarte racoritor, dar si pentru ca in acea perioada pepenii se afla in plin sezon.
Ingrediente:
Optional: extract de iasomnie sau scortisoara
Metoda de preparare:
3. Puneti amestecul de suc cu amidon si restul sucului intr-o cratita si dati la foc mic pana cand ajunge la punctul de fierbere. Adaugati zaharul si scortisoara sau iasomnia (daca este cazul). Amestecul o sa devina din ce in ce mai legatpe masura ce se gateste. Lasati 10 minute pe foc sau pana cand amestecul ajunge la textura lemon curd-ului.
4. Puneti amestecul in recipiente mici (vase ramekins, pahare sau chiar borcane) si lasati a frigider pentru 4-6 ore.
5. Decorati cu ciocolata neagra maruntita sau cu fistic maruntit.
Sursa articol si sursa foto: www.food52.com
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.
Salata cu cartofi noi si peste afumatSe fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Salata cu paste, piept de pui si porumbRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii