Dileme faimoase despre ciocolata

Ciocolata e una dintre cele mai indragite produse din lume. Miturile din jurul ciocolatei sunt numeroase, probabil pentru ca oamenilor nu le vine sa creada ca ceva care are un gust atat de bun nu este nociv. Iata cateva raspunsuri pentru cele mai faimoase intrebari despre ciocolata.

Dileme faimoase despre ciocolata

Ciocolata e bogata in grasimi saturate, cele care cresc nivelul de colesterol din sange?

Era crezut candva ca toate tipurile de grasimi saturate cresc nivelul de coelsterol din sange. Nu e chiar asa. Studii recente au descoperit ca unul dintre tipurile primare de grasimi saturate gasite in ciocolata are efecte diferite de celelalte tipuri, avand de fapt un efect neutru asupra nivelului de colesterol.

Ciocolata creste colesterolul?

O ciocolata de 40 de grame contine doar 10 miligrame de colesterol, provenit din lapte. Un pahar de 200 de mililitri de lapte, in comparatie, contine aproximativ 36 miligrame de colesterol.

Ciocolata e bogata in cafeina?

O ciocolata de 40 de grame contine cam 9 miligrame de cafeina, comparabil cu 137 miligrame continute de o ceasca de cafea.

Ciocolata cauzeaza carii?

Cariile sunt o afectiune legata de mancare. Zaharul joaca un rol important in aceasta problema, alaturi de alte mancaruri. Un lucru mai putin stiut e ca, de fapt, ciocolata nu cauzeaza carii atat de mult precum biscuitii, stafidele sau batoanele de cereale.

Exista multi oameni alergici la ciocolata?

Foarte putini oameni sunt cu adevarat alergici la ciocolata, din fericire (pentru ca viata fara ciocolata e destul de trista). De fapt, adevaratii alergeni sunt ingredientele ciocolatei – lapte, nuci, stafide etc. Daca esti alergic la asa ceva, alege cu atentie tipul de ciocolata pe care vrei sa-l consumi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise