Ciocolata e una dintre cele mai indragite produse din lume. Miturile din jurul ciocolatei sunt numeroase, probabil pentru ca oamenilor nu le vine sa creada ca ceva care are un gust atat de bun nu este nociv. Iata cateva raspunsuri pentru cele mai faimoase intrebari despre ciocolata.
Ciocolata e bogata in grasimi saturate, cele care cresc nivelul de colesterol din sange?


Era crezut candva ca toate tipurile de grasimi saturate cresc nivelul de coelsterol din sange. Nu e chiar asa. Studii recente au descoperit ca unul dintre tipurile primare de grasimi saturate gasite in ciocolata are efecte diferite de celelalte tipuri, avand de fapt un efect neutru asupra nivelului de colesterol.

Ciocolata creste colesterolul?

O ciocolata de 40 de grame contine doar 10 miligrame de colesterol, provenit din lapte. Un pahar de 200 de mililitri de lapte, in comparatie, contine aproximativ 36 miligrame de colesterol.

Ciocolata e bogata in cafeina?

O ciocolata de 40 de grame contine cam 9 miligrame de cafeina, comparabil cu 137 miligrame continute de o ceasca de cafea.

Ciocolata cauzeaza carii?


Cariile sunt o afectiune legata de mancare. Zaharul joaca un rol important in aceasta problema, alaturi de alte mancaruri. Un lucru mai putin stiut e ca, de fapt, ciocolata nu cauzeaza carii atat de mult precum biscuitii, stafidele sau batoanele de cereale.

Exista multi oameni alergici la ciocolata?


Foarte putini oameni sunt cu adevarat alergici la ciocolata, din fericire (pentru ca viata fara ciocolata e destul de trista). De fapt, adevaratii alergeni sunt ingredientele ciocolatei – lapte, nuci, stafide etc. Daca esti alergic la asa ceva, alege cu atentie tipul de ciocolata pe care vrei sa-l consumi.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Un articol foarte instructiv.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

    Ciocolata amaruie nu-mi prea place,dar am citit ca este mai sanatoasa,deoarece flavonizii continuti de aceasta sunt asociati cu un risc scazut al bolilor cardiovasculare. Reduceti in schimb consumul de ciocolata cu lapte,deoarece este combinata cu unt cu cacao,ceea ce inseamna multe grasimi nesanatoase.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 20 august 2009

    Am citit ca,ciocolata neagra ,mincata cam 2 tablete pe zi ajuta chiar si la diabet in afara de inima ;si am incercat pe mine ...si..este adevarat. In plus ,la ora actuala se cauta ciocolata cu

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Interesant articol. Multumim.

  • Fara foto

    madalina, 10 august 2009

    Ador ciocolata... E cea mai buna. Si e si sanatoasa caci ea (mai ales cea amaruie), contine nu stiu ce antioxidanti sau asa ceva care elimina cancerul si inca o boala.

  • Fara foto

    dicarmencitta1957, 09 august 2009

    Foarte interesant acest articol,felicitari.Ciocolata ingrasa si ce daca?????Macar asa ne mai da un pic de energie sa-i suportam pe toti profesorii de langa noi care dau sfaturi gratuite.

  • Fara foto

    Michael, 05 august 2009

    Ciocolata ingrasa mai ales datorita continutului ei mare de grasimi, nicidecum continutului de zahar, care este, de cele mai multe ori, aproape neglijabil. Grasimile din ciocolata, fiind grasimi vegetale, nu contin colesterol. Ciocolata favorizeaza producerea in organism a serotoninei, supranumit si "hormonul fericirii". Consumata in cantitati rezonabile, ciocolata nu constipa. Cariile sunt o afectiune legata mai ales de higiena dentara si mai putin de obiceiurile alimentare.

  • Fara foto

    carmenela, 05 august 2009

    Vulcan este numele noii ciocolate care nu se topeste... A fost creata in Elvetia cu o cacao speciala, rezista pina la 55 grade si are 90 la suta mai putine calorii... Va fi gustoasa si crocanta si se va topi in gura nu datorita caldurii ci a salivei... Noul produs se va gasi in magazine in urmatorii doi ani. Sursa «Spiegel Online»

  • Fara foto

    mac myra, 04 august 2009

    Buna ciocolata asta dar pentru cine o poate manca,nu pentru alergici.........

  • serban aurora daniela

    serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 04 august 2009

    Pentru femei se recomanda ciocolata amaruie, dar , in nici un caz consumata seara, in pat, dupa ora 19,00 asa cum faceam eu odata si am depus ceva pe mine. Noroc ca m-am oprit la timp si am dat jos tot ce era in plus, dar cu ceva efort !...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 august 2009

    Se spuna ca ciocolata neagra este benefica pentru sanatate,bineinteles mancata cu moderatie, ar contine antioxidanti buni pentru organism.

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 03 august 2009

    Am intrebat de curand o vanzatoare daca ciocolata constipa: normal ca nu a stiut! Si nici acest articol nu ne lamureste, asta este! (normal ca raspunsul il cunosc dat fiind ca sufar de afectiuni digestive si eu si prietena mea!) Dar altii nu cunosc raspunsul pentru ca nu au bani de analize sau consultatii. Articolul este foarte bun,bravo cui l-a conceput!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 03 august 2009

    Felicitari pt articolul vostru,foarte interesant, eu personal ador ciocolata,prajiturile ce au la baza cioclata,inca o data felicitari:))

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 august 2009

    Cele mai multe mituri despre ciocolata se refera la faptul ca ciocolata ingrasa. Este foarte adevarat ca atunci cand o consumam in cantitati foarte mari ciocolata devine inamicul siluetei, dar nu e atat de grav daca ne rasfatam din cand in cand si savuram o tableta de ciocolata. Asa ca mancati ciocolata, cu moderatie insa, dar nu va abtineti sa va oferiti o mica pauza de rasfat si placere...

  • crystyn@

    Crystyna (Chef de cuisine) , 03 august 2009

    Un articol din care poti invata...

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 03 august 2009

    Interesant!