Saptamana trecuta v-am intrebat, prin intermediul TPU.ro, care a fost cel mai mare esec pe care l-ati trait atunci cand incercati sa gatiti. Iata ce povesti am cules:
DMV ne povesteste: “Am facut o data mancare chineazeasca cu carne de porc flambata. A iesit mult fum, de afara se vedea ca fac vraji si au chemat vecinii pompierii. Ce m-am speriat cand mi-ai spart idiotii usa... Aveam castile si au aparut doi oameni mascati in bucatarie. Acuma am usa metalica. Mancarea a fost destul de buna totusi.“

Ramona
a avut si ea o experienta interesanta cu clatitele: “Cand am facut prima data clatite.M-a ajutat si mama la reteta (totul OK) pana a plecat mama sa duca gunoiul iar eu am ramas sa am grija de clatite .Si am vrut sa incerc sa intorc una (metoda aia in aer).Si a cazut direct in oala cu ciorba de alaturi de clatite.Sa mor! Nu stiam cum sa o scot mai repede de acolo! PENIBIL!”

Adina
, in schimb, ne povesteste cu mult umor o dilema clasica feminina: “Am facut o tocanita de ciuperci atat de sarata incat nu am putut sa o mananc. Am pus masa si dupa ciorbita am pus tocana de ciuperci. Gusta iubitul meu, mai ia o furculita si zice: "Am impresia ca e prea sarata". Eu :"Ei,na, o fi prea sarata." Gust si eu (pffff, ce sarata e!), nu zic nimic. Mai iau o gura ...nu se putea manca...Am strans farfuriile si i-am zis "Bine, e posibil sa fie prea sarata.". Urmatoarea tocana de ciuperci mi-a iesit nesarata. Dar e mai ok asa...sare se mai poate pune..”

Voi ce esecuri ati trait in bucatarie?

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

    Cred ca fiecare din noi are asemenea amintiri .

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Ne mai si distram cand ne amintim de primele noastre incercari in bucatarie !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    Hazliu, dragute toate fazele!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Prima data cind mama mea m-a pus sa fac ciorba de fasole,aveam cam vreo 13-14 ani ,fasolea era de la noi din cimp batuta pe asfast si stiti cum ramine ,trebuie bine aleasa de pietricele etc.Mau urc eu in pod iau fasolea ,toc legumele le pun in oala ,adaug fasolea si las sa fiarba ,,,,in sfirsit ii adaug bulionul ,leusteanul...totul ok.Vin ai mei din cimp ,ne punem la masa si incepem sa mincam ciorba mea de fasole....ce credeti era plina de pietricele si tot maclavaitul ,uitasem sa o aleg si sa o spal. a fost penibil desi tatal meu a continuat sa manince :)))))

  • Fara foto

    Kmeliahetea (Bucatar) , 16 ianuarie 2010

    Cea mai mare gafa pe care am facut-o a fost in urma cu 2 luni cand am vrut sa fac o combinatie de prajitura de post cu mere.Din pacate, desi era a2a oara cand incercam sa fac o prajitura nu am pus cand trebuia praful de copt si nu mi-a crescut deloc !!:)) mai mult decat atat am pus uleiul sub staniol in tava deci prajitura mi s-a lipit de staniol :)):)) am mancat jumatate mai inghiteam si staniol dar pana la urma am aruncat-o !!! experiment nereusit!acum vreau sa ma apuc sa fac ceva klumea!:) sunt si eu mica..;))

  • simoduma

    Simonel (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    Cand aveam vreo 14 ani venise in vizita la noi un unchi pe care il iubeam tare mult (intre timp a plecat in Rai). Dorind sa ii arat ce experta sunt la prajituri, am facut o prajitura cu nuca, care avea blatul doar cu albusuri de ou, iar eu am uitat sa pun faina (bineinteles). A iesit un fel de bezea lipicioasa, gretoasa, dar pe care dragul meu unchi a savurat-o indelung (probabil pt. ca era greu de inghitit).

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Cred ca cel mai mare esec pe care l-am avut a fost cand am preparat pentru prima data salata de icre. Am inceput bine, s-au taiat,dar mi-am amintit ca mama adauga gris. Am adaugat si eu gris, s-a taiat mai tare, s-a facut cir,am consumat o jumatate de kg de gris. Apoi am aruncat.

  • Fara foto

    ioana, 03 august 2009

    Eu cand inca eram la mama acasa fiind singura fara mancare in frigider am vrut sa-mi prajesc cartofi, am pus tigaia pe foc si am asteptat sa se incinga uleiul. Bineinteles ca m-am luat cu alte treburi si am uitat de ulei, mi-a adus aminte un miros de fum caci tigaia este inca pe foc, iar in momentul cand am stins focul s-a aprins o flacara suficient de mare incat sa ma bage in panica. Nu am stiut ce sa fac eram disperata sa sting focul. Asa ca un singura ideea mi-a venit. Am luat o carpa de bucatarie am prins tigaia de maner siiii... am aruncat-o pe geam:)) Stateam la etajul 6 asa ca s-a stins pana la parter. Au fost cei mai buni cartofi din viata mea:))

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

    Eu am gatit ciorba de fasole si am pus zarzavatul cand fasolea era fiarta bine,am mai lasat putin dar cand am vazut ca fasolea devenea piure am inchis aragazul.Rezultatul a fost o ciorba cu fasolea zob si zarzavatul crud.Mama m-a laudat dar mie imi venea sa intru in pamant de rusine.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

    Eu am facut suc de rosii, in cateva reprize,caci aveam un singur vas mai mare si imi adusesem rosii de la bunica, in cantitate mai mare.Cand ultima tura era aproape gata, am primit o invitatie la cafea la prieteni. Imediat am plecat. Dupa vreo doua ore mi-am amintit ca am sucul de rosii pe foc. Am sarit ca fripta. Am gasit mult suc pe pereti, in oala era pasta de tomate bine facuta. In camara am avut atat suc de rosii cat si pasta de tomate, dar sibucataria varuita.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

    Da am avut si eu odata un mic incident de genul acesta,era un coleg de al fratelui meu mai mare, care a venit in vizita si fratele meu m-a rugat sa fac o cafea.Cum si pe vremea aceea erau borcane diferite cu modele ca si acum(serviciu de sare,zahar,cafea)si aveau acelasi model, bineinteles ca am gresit si in loc de zahar am pus sare.Cat au ras pe seama mea, nu pot sa va relatez momentul,aveam 16 ani, dar m-am simtit tare nasol.De atunci sunt foarte atenta la ce borcan umblu ca sa nu se repete faza.

  • Cristina Oprica

    Cristina Oprica (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

    Cred ca aveam vreo 9 ani. Stateam la bunicii mei. E singura zi despre care imi amintesc ca bunica era bolnava si nu se putea ridica din pat. M-am hotarat sa "gatesc" eu si am cautat in cartea de bucate a Sandei Marin cea mai usoara reteta (a se citi scurta). Asa ca am ales o supa de frecatei. Zicea acolo ca se bate oul cu faina si cu sare si se toarna in supa clocotita, se amesteca si gata supa. Numai ca am interpretat "supa clocotita = apa clocotita". Cumva am reusit sa fac ingeniosul preparat sa aiba si o aroma speciala de fum. I-am pus bunicului meu o farfurie din delicatesa mea. Bunicul a gustat, mi-a spus ca e foarte bun si a mers sa o ajute pe bunica sa se ridice totusi din pat si sa faca ceva de mancare. N-am mai facut mancare pana prin liceu cand devenisem specialista in tocanite.

  • Fara foto

    mihai (Bucatar) , 18 iulie 2009

    Prima supa dulce,cemi vine sa rad,dupa ce am fiert carnea de pui,condimentat,etc a venit timpul sa pun taieteii,ghiciti?in cratita de 4 litrii de supa am pus o punga de un kg de taieteii,mai departe va las sa va imaginati cea putut iesii acolo

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

    Cand eram mai mica imi placea sa fac mancare cand parintii mei nu erau acasa.Imi incepeam initierea in arta gatitului.Doream sa le fac cate o mica surpriza.Uneori imi iesea uneori nu.Cand nu reuseam ce-mi propuneam,aruncam peste gard in lanul de grau.Stiti cum se spune ,din greseli invatam. Acum nu prea gresesc ,dar mai uit cate un ibric pe foc si cand iese miros de ars fug la aragaz.Si ibricul e rosu ca fierul incins.Deh, se mai intampla.

  • Fara foto

    daniela, 17 iulie 2009

    Intr-o sambata am vrut sa gatesc ardei umpluti ca fel doi pt duminica, nu am ajuns la macelarie sa iau carne si am luat carne tocata de la supermarket i-am facut, i-am pus la foc si cand sa vad daca sant gata dezastru ardeii pluteau goi si orezu la fel gol carnea s-a evaporat nu am mai gasit gram de carne,sambata urmatoare am luat carne am tocat-o acasa si am facut ardei in sfarsit

  • veronica

    veronica (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

    Cand mi-am cumparat primul calclator eram mai des linga calculator decat pe langa aragaz,am zis sa-mi fac si eu oua ochiuri cu branza si mamaliga, numai ca mamaliga sa ars cu tot cu ciaun.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

    Ne-am mutat in casa noua;colegul sotului a venit in vizita la noi,i-am oferit o cafea ca o gazda primitoare ce sunt,dar in loc de zahar am pus SARE ,am incurcat borcanele intre ele,din agitatie; el a fost ft dragut,a baut toata cafeaua ,iar la sfarsit ne-a intrebat daca era o reteta de-a noastra particulara? Cand mergem la ei in vizita ma intreba in momentul cand se ofera cafeaua: sare sau ...zahar! Stiti asta este putinul din boacanele combinate de mine,sunt o experta!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

    Eram in scoala generala cand am pregatit o fasole afumata si un pui la cuptor cam ars saracul...Cand eram deja la facultate am pregatit o cafea cu sare de lamaie ,iar acum cativa ani am uitat sa pun faina in blatul pentru tort...Crescuse atat de frumos(se umflase ca o minge ce-i drept),dar cand l-am scos din cuptor a facut poc si s-a spart mingiuta...

  • Fara foto

    mariana clita, 16 iulie 2009

    Aveam vreo 11 ani si voiam sa revolutionez arta gatitului - i-am stricat maica-mii ditamai oala cu iahnie de fasole adaugand (pe furis) in ultimele 5 minute de preparare un ditai` pumnul de enibahar si cateva cuisoare - Great success! Sa va descriu figurile uimite si scarbite ale comesenilor?