Fie ca esti vegetarian, ai rude sau prieteni vegetarieni sau pur si simplu vrei sa mananci ceva mai usor, in stil italienesc, afla ca sunt multe retete excelente pe care le poti incerca, fara carne. Cheia sunt condimentele – fa combinatia ideala si mancarurile tale vor avea acea aroma italieneasca speciala.
Un lucru foarte important e sa alegi legume cat mai bune – preferabil, legume care sunt proaspat aparute in acel sezon, ca sa aiba o aroma cat mai buna. Cumpara doar ingrediente proaspete si combina culorile cu gust. Nu uita de condimente si nu-ti fie frica sa experimentezi! Gaseste ingredientul-cheie si “construieste” reteta in jurul lui, cu legume proaspete.
Iata o reteta autentica de Paste de primavara vegetariene
Pasta primavera
Alege forma de paste pe care o preferi si fierbe-le in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj.
Apoi, aduna legumele: rosii, broccoli taiate cubulete, porumb, mazare, morcovi. Fierbe legumele putin in apa fierbinte pana cand se patrund putin (dar nu se inmoaie!). Cand pastele s-au fiert “al dente” (deci nu sunt foarte moi, dar nici tari), ia-le de pe foc, scurge-le si adauga putin ulei de masline peste ele. Adauga pastele intr-un castron alaturi de legume si amesteca-le cu grija.
Acum e momentul sa-ti alegi condimentele. Busuiocul se potriveste foarte bine cu rosiile, dar poti adauga si rozmarin, pentru un gust complementar. Incearca si menta, pentru o aroma proaspata, sau salvie. E mai bine sa rupi ierburile (daca le ai in varianta proaspata), si nu se le tai. Daca sunt uscate, faramiteaza-le putin in mana inainte sa le presari, pentru a elibera uleiurile esentiale. Adauga condimentele in bol si amesteca bine. Serveste cald, adaugand deasupra parmezan proaspat ras.
Paste cu broccoli, alune de padure si ricotta
Pune cateva alune de padure in cuptor pentru aproximativ 8 minute, pana se rumenesc. Intre timp, fierbe pastele “al dente” in apa cu sare. Separat, fierbe broccoli-ul pentru aproximativ 5 minute. Da focul mai mic si adauga ricotta si putina zeama de lamaie. Condimenteaza cu sare, piper si patrunjel. Adauga legumele peste paste si serveste cald.
Poti servi ambele feluri de paste alaturi de paine prajita cu usturoi sau o salata verde cu zeama de lamaie.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii