Gateste italieneste fara carne

Fie ca esti vegetarian, ai rude sau prieteni vegetarieni sau pur si simplu vrei sa mananci ceva mai usor, in stil italienesc, afla ca sunt multe retete excelente pe care le poti incerca, fara carne. Cheia sunt condimentele – fa combinatia ideala si mancarurile tale vor avea acea aroma italieneasca speciala.

Gateste italieneste fara carne

Un lucru foarte important e sa alegi legume cat mai bune – preferabil, legume care sunt proaspat aparute in acel sezon, ca sa aiba o aroma cat mai buna. Cumpara doar ingrediente proaspete si combina culorile cu gust. Nu uita de condimente si nu-ti fie frica sa experimentezi! Gaseste ingredientul-cheie si “construieste” reteta in jurul lui, cu legume proaspete.

Iata o reteta autentica de Paste de primavara vegetariene

Pasta primavera

Alege forma de paste pe care o preferi si fierbe-le in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj.

Apoi, aduna legumele: rosii, broccoli taiate cubulete, porumb, mazare, morcovi. Fierbe legumele putin in apa fierbinte pana cand se patrund putin (dar nu se inmoaie!). Cand pastele s-au fiert “al dente” (deci nu sunt foarte moi, dar nici tari), ia-le de pe foc, scurge-le si adauga putin ulei de masline peste ele. Adauga pastele intr-un castron alaturi de legume si amesteca-le cu grija.

Acum e momentul sa-ti alegi condimentele. Busuiocul se potriveste foarte bine cu rosiile, dar poti adauga si rozmarin, pentru un gust complementar. Incearca si menta, pentru o aroma proaspata, sau salvie. E mai bine sa rupi ierburile (daca le ai in varianta proaspata), si nu se le tai. Daca sunt uscate, faramiteaza-le putin in mana inainte sa le presari, pentru a elibera uleiurile esentiale. Adauga condimentele in bol si amesteca bine. Serveste cald, adaugand deasupra parmezan proaspat ras.

Paste cu broccoli, alune de padure si ricotta

Pune cateva alune de padure in cuptor pentru aproximativ 8 minute, pana se rumenesc. Intre timp, fierbe pastele “al dente” in apa cu sare. Separat, fierbe broccoli-ul pentru aproximativ 5 minute. Da focul mai mic si adauga ricotta si putina zeama de lamaie. Condimenteaza cu sare, piper si patrunjel. Adauga legumele peste paste si serveste cald.

Poti servi ambele feluri de paste alaturi de paine prajita cu usturoi sau o salata verde cu zeama de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise