Fie ca esti vegetarian, ai rude sau prieteni vegetarieni sau pur si simplu vrei sa mananci ceva mai usor, in stil italienesc, afla ca sunt multe retete excelente pe care le poti incerca, fara carne. Cheia sunt condimentele – fa combinatia ideala si mancarurile tale vor avea acea aroma italieneasca speciala.
Un lucru foarte important e sa alegi legume cat mai bune – preferabil, legume care sunt proaspat aparute in acel sezon, ca sa aiba o aroma cat mai buna. Cumpara doar ingrediente proaspete si combina culorile cu gust. Nu uita de condimente si nu-ti fie frica sa experimentezi! Gaseste ingredientul-cheie si “construieste” reteta in jurul lui, cu legume proaspete.

Iata o reteta autentica de Paste de primavara vegetariene

Pasta primavera

Alege forma de paste pe care o preferi si fierbe-le in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj.

Apoi, aduna legumele: rosii, broccoli taiate cubulete, porumb, mazare, morcovi. Fierbe legumele putin in apa fierbinte pana cand se patrund putin (dar nu se inmoaie!). Cand pastele s-au fiert “al dente” (deci nu sunt foarte moi, dar nici tari), ia-le de pe foc, scurge-le si adauga putin ulei de masline peste ele. Adauga pastele intr-un castron alaturi de legume si amesteca-le cu grija.

Acum e momentul sa-ti alegi condimentele. Busuiocul se potriveste foarte bine cu rosiile, dar poti adauga si rozmarin, pentru un gust complementar. Incearca si menta, pentru o aroma proaspata, sau salvie. E mai bine sa rupi ierburile (daca le ai in varianta proaspata), si nu se le tai. Daca sunt uscate, faramiteaza-le putin in mana inainte sa le presari, pentru a elibera uleiurile esentiale. Adauga condimentele in bol si amesteca bine. Serveste cald, adaugand deasupra parmezan proaspat ras.


Paste cu broccoli, alune de padure si ricotta

Pune cateva alune de padure in cuptor pentru aproximativ 8 minute, pana se rumenesc. Intre timp, fierbe pastele “al dente” in apa cu sare. Separat, fierbe broccoli-ul pentru aproximativ 5 minute. Da focul mai mic si adauga ricotta si putina zeama de lamaie. Condimenteaza cu sare, piper si patrunjel. Adauga legumele peste paste si serveste cald.

Poti servi ambele feluri de paste alaturi de paine prajita cu usturoi sau o salata verde cu zeama de lamaie.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Felicitari pentru articol !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Usor de preparat si foarte interesante !

  • oswaldandrei2003

    oswaldandrei2003 (Chef de cuisine) , 23 august 2009

    Aceste retete sant bune oare si pentru slabit usor?

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 august 2009

    Retetele sunt deosebite. Merita incercate

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 august 2009

    Foarte frumos articol si bune retete!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 18 august 2009

    Gatesc ft des pastele cu legume, dar si carnea este nelipsita, asadar combin carne legume, asa stisfac toate gusturile :)

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 august 2009

    Un articol interesant.

  • Fara foto

    zana b., 17 august 2009

    Folosesc de o vreme busuioc proaspat ptr. ca am pe balcon in ghiveci,dar si uscat.Foarte mult imi place in combinatiile cu rosii,cu carne de pui. Articolil ne da cateva idei pe care fiecare le analizeaza si daca doreste le poate pune si in practica. Felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 august 2009

    Un articol interesant si bine structurat.

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 17 august 2009

    Super retete si usor de preparat.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2009

    Asa este,nu strica sa mai mancam si fara carne.Iar ierburile proaspete sunt tare bune si aromate.Eu le am in ghivece pe balcon.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 17 august 2009

    Asa este ierburile aromatice nu se taie pentru ca isi pierd din calitati.Super articolul,felicitari.